Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
  sun-solid Αθήνα
  Thu 21.9°C
  Clear

  Aegean: Πάει για ρεκόρ απευθείας προορισμών από Θεσσαλονίκη

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  Κείμενο: Travelgo Team
  Aegean: Πάει για ρεκόρ απευθείας προορισμών από Θεσσαλονίκη

  Απογείωση της τουριστικής κίνησης στην Θεσσαλονίκη με το ενισχυμένο θερινό πρόγραμμα της Aegean

  Η δυναμική της Θεσσαλονίκης στον τομέα του τουρισμού, όπως αυτή αποτυπώνεται στην αυξημένη κίνηση εξωτερικού από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία και στο νέο, ενισχυμένο θερινό πρόγραμμα της AEGEAN από τη Θεσσαλονίκη, έναν προορισμό στον οποίο επενδύει διαρκώς η εταιρεία, βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχαν ο γενικός διευθυντής πωλήσεων Ελλάδας, Κύπρου και Βαλκανίων Στέφανος Σαδόπουλος και η περιφερειακή διευθύντρια Β. Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Βαλκανίων της AEGEAN Ειρήνη Σιδηροπούλου, με ταξιδιωτικούς πράκτορες, στη διάρκεια δείπνου, για την έναρξη της θερινής περιόδου.

  Ήδη, τα μηνύματα από το πρώτο τρίμηνο του 2023 είναι άκρως ενθαρρυντικά, με την επιβατική κίνηση εξωτερικού από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης να καταγράφεται αυξημένη κατά 23% σε σχέση με το 2019 και κατά 107% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

  Όπως, άλλωστε, τόνισε ο κ. Σαδόπουλος, τα αποτελέσματα αυτά του πρώτου τριμήνου του 2023, ένα από τα παραδοσιακά ασθενέστερα τρίμηνα του έτους, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη μεγάλη επένδυση της AEGEAN στο δίκτυο και τις διαθέσιμες θέσεις από και προς τη βάση της Θεσσαλονίκης, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια πολύ καλή χρονιά για τον τουρισμό της πόλης αλλά και συνολικά της περιοχής.

  Ο γενικός διευθυντής πωλήσεων Ελλάδας, Κύπρου και Βαλκανίων της AEGEAN ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της ταξιδιωτικής αγοράς για τη διαχρονική στήριξη στην εταιρεία, την εξαιρετική συνεργασία και την κοινή προσπάθεια που κατέβαλαν όλοι τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας όσο και κυρίως για τη γρήγορη ανάκαμψη της ταξιδιωτικής κίνησης μετά το τέλος αυτής, υπογραμμίζοντας πως η αποτελεσματική συνεργασία με τους τουριστικούς, παραγωγικούς αλλά και θεσμικούς φορείς ενισχύει τη δυναμική της περιοχής.

  Με το μεγαλύτερο δίκτυο απευθείας προορισμών στην ιστορία της φέτος η Θεσσαλονίκη

  Το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης αποτελεί τη 2η μεγαλύτερη βάση της AEGEAN σε επιβατική κίνηση και δραστηριότητα και μεταφέρει τα τελευταία χρόνια περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια επιβάτες ανά έτος. Φέτος, η εταιρεία θα επιχειρεί σε περισσότερους προορισμούς από ποτέ, με τη Θεσσαλονίκη να διαθέτει ήδη το μεγαλύτερο δίκτυο απευθείας προορισμών στην ιστορία της, όπως επισήμανε, στη διάρκεια του δείπνου, η περιφερειακή διευθύντρια Β. Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Βαλκανίων της εταιρείας κ. Σιδηροπούλου.

  Όπως τόνισε, με 22 προορισμούς εξωτερικού και 13 εσωτερικού, η AEGEAN συμβάλει καθοριστικά στην αύξηση της επιβατικής κίνησης και στην προσπάθεια που καταβάλλεται για αυξηθεί η επισκεψιμότητα στην περιοχή όλο τον χρόνο, ενισχύοντας και άλλες μορφές τουρισμού, όπως ο συνεδριακός, ο αθλητικός, ο θρησκευτικός τουρισμός κ.ά.

  Υπενθυμίζεται πως το δίκτυο της AEGEAN από τη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνει 35 απευθείας δρομολόγια (22 εξωτερικού και 13 εσωτερικού). Ειδικότερα, τα 22 απευθείας δρομολόγια εξωτερικού αφορούν 12 χώρες και περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- 9 προορισμούς προς Γερμανία (Βερολίνο, Αμβούργο, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Μόναχο, Στουτγκάρδη, Ανόβερο, Νυρεμβέρβη, Κολωνία), 3 προς Ιταλία (Ρώμη, Μιλάνο, Βενετία), και από 1 προς Γαλλία (Παρίσι), Ισπανία (Βαρκελώνη), Ισραήλ (Τελ Αβίβ), Ελβετία (Ζυρίχη), Βέλγιο (Βρυξέλλες), Κύπρο (Λάρνακα), Αρμενία (Γερεβάν), Γεωργία (Τιφλίδα) κ.ά. Μάλιστα, οι πτήσεις προς Βαρκελώνη, Βενετία, Κολωνία Τιφλίδα και Γερεβάν εκκινούν για πρώτη φορά τις προσεχείς εβδομάδες, αποτελώντας τους 5 νέους προορισμούς που προστέθηκαν στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης συγκριτικά με την περσινή χρονιά, ενώ τα απευθείας δρομολόγια προς Ρώμη, Μιλάνο, Βερολίνο, Βρυξέλλες και Ζυρίχη που ξεκίνησαν και διατηρήθηκαν κατά τη χειμερινή περίοδο, δημιουργούν προϋποθέσεις για την καθιέρωση της Θεσσαλονίκης σε city break προορισμό. Με τα φτερά της AEGEAN μπορεί, επίσης, να ταξιδέψει κανείς από Θεσσαλονίκη και στους εξής προορισμούς εσωτερικού: Αθήνα, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο, Κω, Μυτιλήνη, Χίο, Πάρο, Μύκονο, Σαντορίνη, Καλαμάτα, Λήμνο, Σάμο, Ικαρία κ.ά.

  Το δίκτυο της AEGEAN για το 2023

  Η AEGEAN στο συνολικό πρόγραμμα του 2023, θα επιχειρεί με 76 αεροπλάνα και θα προσφέρει συνολικά 18 εκατ. θέσεις, με 11 εκατ. θέσεις εξωτερικού, 2 εκατ. περισσότερες συγκριτικά με το 2022 και 800 χιλιάδες περισσότερες από το 2019. Συνολικά θα επιχειρεί σε 161 προορισμούς σε 46 χώρες με 264 απευθείας δρομολόγια και έχει παραλάβει ήδη 3 από τα 9 νέα αεροσκάφη Airbus 320/321 neo που είναι προγραμματισμένα για το 2023, φτάνοντας ήδη τα 22 από τα 46 συνολικά Airbus 320/321 neo που έχει σε παραγγελία.

  gazzetta
  gazzetta insider reader insider