Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 11.3°C
    Clouds

    Κίνα: Τέλος στην υποχρεωτική καραντίνα για τους ταξιδιώτες

    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Κίνα: Τέλος στην υποχρεωτική καραντίνα για τους ταξιδιώτες

    Η Κίνα καταργεί την υποχρεωτική καραντίνα για τους ταξιδιώτες

    Η Κίνα βάζει τέλος στην καραντίνα για τους ταξιδιώτες που εισέρχονταν στη χώρα από τις 8 Ιανουαρίου, μπαίνοντας ξανά σε τροχιά εξόδου από την πολιτική «μηδενικού Covid».

    Πλέον όσοι που φτάνουν στην Κίνα θα πρέπει να διαθέτουν αρνητικό τεστ Covid έως και 48 ωρών πριν την αναχώρηση, σύμφωνα με δήλωση της Εθνικής Επιτροπής Υγείας τη Δευτέρα. Η πολιτική που ισχύει σήμερα απαιτεί πέντε ημέρες καραντίνας σε μια κεντρική εγκατάσταση και άλλες τρεις ημέρες στο σπίτι.

    Επιπλέον, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα διευκολύνει τις αιτήσεις βίζας για αλλοδαπούς που ταξιδεύουν στην Κίνα για επαγγελματικούς λόγους, σπουδές, ακόμα και οικογενειακές συγκεντρώσεις, ενώ αρχίζει και πάλι ο εξερχόμενος τουρισμός. Τα τρέχοντα όρια στον αριθμό των διεθνών πτήσεων μεταξύ της Κίνας και του υπόλοιπου κόσμου και της χωρητικότητας επιβατών θα καταργηθούν επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    Σήμερα οι ταξιδιώτες υποχρεώνονται να μείνουν για 5 ημέρες σε ξενοδοχείο και ακολουθούν άλλες 3 ημέρες παρακολούθησης στο σπίτι. Μέχρι τον Ιούνιο η καραντίνα ανερχόταν σε 10 ημέρες και παλαιότερα έφτανε τις 21.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider