Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 13°C
    Clear

    Ποιοι ήταν οι top προορισμοί σε Ελλάδα και εξωτερικό τα φετινά Χριστούγεννα

    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ποιοι ήταν οι top προορισμοί σε Ελλάδα και εξωτερικό τα φετινά Χριστούγεννα

    Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία οι Ελληνες εκδρομείς αποφάσισαν αυτά τα Χριστούγεννα να ταξιδέψουν εντός και εκτός Ελλάδας με την κίνηση να είναι η μεγαλύτερη σε σχέση με τα τελευταία χρόνια

    Για πρώτη φορά μετά τα Χριστούγεννα του 2019 , οπότε και ξέσπασε η πανδημία της Covid-19, οι Έλληνες εκδρομείς επέλεξαν να περάσουν τις ημέρες των εορτών τόσο σε εγχώριους ορεινούς προορισμούς όσο και σε χριστουγεννιάτικους προορισμούς του εξωτερικού.

    Ειδικότερα αυξημένη κατά 30% ήταν η πληρότητα σε όλα τα δρομολόγια στα ΚΤΕΛ Κηφισού, με επιπλέον 70 δρομολόγια (230 είναι σε καθημερινή βάση) προς όλους τους προορισμούς και κατά 20% αυξημένη πληρότητα στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Λιοσίων. Περισσότερα έκτακτα δρομολόγια μπήκαν για Ήπειρο, Πελοπόννησο, Τρίκαλα και Μαγνησία. Αυξημένη παρουσιάζεται και η κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

    Σύμφωνα με στοιχεία της AEGEAN υπάρχει αυξημένη πληρότητα στις πτήσεις με Top προορισμούς των Χριστουγέννων για το εξωτερικό από τη βάση της Αθήνας να είναι: Λονδίνο, Παρίσι, Μόναχο, Βερολίνο, Βρυξέλλες, Γενεύη, Μιλάνο, Ρώμη, Βαρκελώνη, Φρανκφούρτη, Ντίσελντορφ, Βιέννη, Ζυρίχη και Μαδρίτη. Ενώ από τη βάση της Θεσσαλονίκης είναι: Μόναχο, Φρανκφούρτη, Στουτγκάρδη, Ντίσελντορφ και Λάρνακα. Αυξημένη πληρότητα παρουσιάζουν και οι πτήσεις της Sky Express στους 8 διεθνείς προορισμούς της που εξυπηρετεί όλο το χρόνο (Λονδίνο, Παρίσι, Ρώμη, Βρυξέλλες, Λάρνακα, Μιλάνο, Μόναχο, Σόφια).

    Παράγοντες της τουριστικής αγοράς κάνουν λόγο για αυξημένη ζήτηση για ευρωπαϊκούς προορισμούς αλλά και όχι μόνο. Στους Top ευρωπαϊκούς προορισμούς πρώτο στις προτιμήσεις είναι το Λονδίνο ενώ στις επιλογές των ταξιδιωτών είναι και η Βιέννη, το Παρίσι, η Ρώμη, η Γερμανία και οι Βρυξέλλες. Για εκτός Ευρώπης στις προτιμήσεις βρέθηκαν το Ντουμπάϊ, η Κούβα, η Ταϋλάνδη, η Αμερική, το Βιετνάμ και το Αμμάν.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider