Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 20.5°C
    Clouds

    Ταξίδι με αεροπλάνο: Τι ισχύει για τις πτήσεις εσωτερικού

    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ταξίδι με αεροπλάνο: Τι ισχύει για τις πτήσεις εσωτερικού

    Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επιβάτες που ταξιδεύουν με πτήση εσωτερικού. Ποια μέτρα εφαρμόζονται και τι ισχύει με τη χρήση μάσκας

    Σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση της Ελληνικής Δημοκρατίας, έχουν καταργηθεί όλα τα μέτρα που σχετίζονται με την πανδημία του κορονοϊού. Οπως αναφέρει το σάιτ του «Ελευθέριος Βενιζέλος» όλοι οι επιβάτες που ταξιδεύουν με πτήση εσωτερικού ανεξαρτήτως αεροδρομίου προορισμού δε χρειάζονται πλέον να φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης από covid-19 ή αρνητικό αποτέλεσμα τεστ PCR/Rapid.

    H χρήση μάσκας συνιστάται σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του αεροδρομίου. Επισημαίνεται ότι ενδέχεται να ζητηθεί η προσωρινή αφαίρεση της μάσκας κατά τη διαδικασία ελέγχων ασφαλείας και ταυτοπροσωπίας. Συνιστάται η τήρηση απόστασης μεταξύ των επιβατών και η αποφυγή συνωστισμού στους χώρους του Αεροσταθμού.

    Οι επιβάτες υποχρεούνται να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις του μόνιμου και έκτακτου προσωπικού των αεροδρομίων ή των αεροπορικών εταιρειών που επιφορτίζεται με τα καθήκοντα εποπτείας του Αεροσταθμού, διαχείρισης πλήθους και υποβοήθησης των επιβατών, προκειμένου να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις και να διασφαλίζεται η ελεγχόμενη επιβίβαση-αποβίβαση και αναμονή προς αποφυγή συνωστισμού.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider