Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Σκιάθος
    Sun 14.4°C
    Clear

    Σκιάθος: Διακοπές με κοσμοπολίτικο αέρα

    ΣΚΙΑΘΟΣ
    Κείμενο: Μίλτος Μιχαλάς
    Σκιάθος: Διακοπές με κοσμοπολίτικο αέρα

    Το Travelgo.gr σας ταξιδεύει στους κορυφαίους προορισμούς για το 2023 με την AEGEAN.

    Νησί προικισμένο από τη φύση, καταπράσινο και μαγευτικό, με υπέροχα τοπία, όμορφες παραλίες και έντονη νυχτερινή ζωή. Αυτή είναι η Σκιάθος, το πιο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων και ένας από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς της Ελλάδας. Αν δεν έχετε ήδη επισκεφθεί το νησί του Παπαδιαμάντη και των γαλαζοπράσινων νερών, τότε ίσως φέτος το καλοκαίρι πρέπει να το σκεφτείτε!

    Ταξιδέψτε στη Σκιάθο με την AEGEAN και ανακαλύψτε τους θησαυρούς που κρύβει σε κάθε της γωνιά.

    Με μια ματιά

    travelgo.gr
    Ηλιοβασίλεμα στο λιμάνι της Σκιάθου / Πηγή: Shutterstock

    Η φυσική ομορφιά της και οι περισσότερες από 60 παραλίες κατατάσσουν τη Σκιάθο στους κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς. Το νησί διαθέτει υπέροχες παραλίες για όλα τα γούστα, με την πλούσια βλάστηση να φτάνει μια ανάσα από τα νερά. Εδώ θα απολαύσετε τη φύση σε όλο της το μεγαλείο. Η Σκιάθος είναι το ιδανικό μέρος για να περάσετε ξεκούραστες μέρες αλλά και συναρπαστικά βράδια με πλούσια νυχτερινή ζωή. Δημοφιλής προορισμός τόσο για οικογενειακές διακοπές όσο και για ρομαντικές αποδράσεις, το ειδυλλιακό νησί των Σποράδων δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο.

    Τι να κάνετε

    #1 Βόλτες στην πόλη της Σκιάθου

    travelgo.gr
    Πόλη Σκιάθου / Πηγή: Shutterstock

    Η πόλη της Σκιάθου είναι η πρωτεύουσα και ο μοναδικός οικισμός του νησιού. Εδώ θα βρείτε ό,τι θέλετε για διαμονή, φαγητό, διασκέδαση και ψώνια. Μπαίνοντας στο λιμάνι σάς υποδέχεται το Μπούρτζι: µια µικρή καταπράσινη χερσόνησος που κόβει στα δύο το λιµάνι (στο παρελθόν υπήρξε φρούριο), ιδανική για ρομαντικές βόλτες με όμορφη θέα. Περπατήστε στον μεγάλο κεντρικό πεζόδρομο της οδού Παπαδιαμάντη όπου χτυπά η καρδιά της πόλης της Σκιάθου και επισκεφθείτε το σπίτι - μουσείο του διάσημου συγγραφέα Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ο οποίος γεννήθηκε και έζησε στο νησί. Αποκλείεται να μην λατρέψετε το κομμάτι της παλιάς πόλης με τις γραφικές γωνιές, τα στενά καλντερίμια και τα παραδοσιακά σπίτια.

    #2 Από παραλία σε παραλία

    travelgo.gr
    Κουκουναριές / Πηγή: Shutterstock

    Το νησί διαθέτει πάνω από 60 πανέμορφες παραλίες. Απέραντες χρυσές αμμουδιές με beach bars και θαλάσσια σπορ ή πιο ήσυχες για χαλάρωση, αλλά και απομονωμένες παραλίες με άγρια ομορφιά. Η παραλία Κουκουναριές είναι η πιο γνωστή. Έχει καταγάλανα νερά και χρυσαφένια άμμο, ενώ φημίζεται και για το πυκνό δάσος που σταματάει λίγα μέτρα από τη θάλασσα. Η λιμνοθάλασσα της Στροφυλιάς δίπλα στην παραλία των Κουκουναριών αποτελεί σπάνιο υγροβιότοπο αποδημητικών πτηνών. Συνεχίστε για την πευκόφυτη και δημοφιλή Μπανάνα ή τη Μικρή Μπανάνα δίπλα της. Αν θέλετε όμως να κολυμπήσετε στην πιο εξωτική παραλία της Σκιάθου, τότε πρέπει να επισκεφτείτε τα διάσημα Λαλάρια στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού (η παραλία είναι προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα). Λευκοί, απόκρημνοι βράχοι ορθώνονται επιβλητικοί πάνω από τη θάλασσα, ενώ η παραλία είναι στρωμένη με ολοστρόγγυλα, λεία λευκά βότσαλα, τα λεγόμενα «λαλάρια». Βρωμόλιμνος, Τρούλος και Τσουγκριάς (το ακατοίκητο νησάκι απέναντι από το λιμάνι του νησιού) είναι μερικές ακόμη από τις καλύτερες επιλογές για βουτιές.

    #3 Ιστορικό sightseeing

    travelgo.gr
    Μονή Ευαγγελίστριας / Πηγή: Shutterstock

    Αν έρθετε με διάθεση για εξερεύνηση, οδηγήστε μέχρι την ιστορική Μονή της Ευαγγελίστριας (1794) που βρίσκεται μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο και συνεχίστε μέχρι το Κάστρο της Σκιάθου στο βορειότερο άκρο του νησιού. Από τον 14ο αιώνα αυτό το φρούριο προστάτευε τους ντόπιους από τις επιδροµές των πειρατών. Σήµερα, εκεί θα δείτε ό,τι απέµεινε από τα κτίσµατα και θα απολαύσετε την άγρια ομορφιά του τοπίου και μια μοναδική θέα στο Αιγαίο.

    #4 Δραστηριότητες στη φύση

    travelgo.gr
    Πευκοδάσος στο νησί / Πηγή: Shutterstock

    Όσοι θέλουν να εξερευνήσουν την πλούσια φύση του νησιού μπορούν να ακολουθήσουν κάποια τις 25 πεζοπορικές διαδρομές, συνολικού μήκους 197 χλμ. Πρόκειται για σηματοδοτημένα μονοπάτια διαφορετικού μήκους και βαθμού δυσκολίας. Η διασημότερη διαδρομή, με απόσταση 6 χλμ., είναι αυτή που έχει αφετηρία τη Μονή Ευαγγελίστριας προς το Κάστρο. Μπορείτε επίσης να ανεβάσετε την αδρεναλίνη σας κάνοντας θαλάσσια σπορ, αλλά και να ανακαλύψετε και τις υπόλοιπες ομορφιές των Σποράδων μέσα από εκδρομές με ιστιοπλοϊκό ή καραβάκι.

    #5 Νυχτερινή ζωή

    travelgo.gr
    Νυχτερινή άποψη της πόλης της Σκιάθου / Πηγή: Shutterstock

    Η Σκιάθος έχει μια μοναδική ζωντάνια και φημίζεται για τη νυχτερινή ζωή της. Στη «Μύκονο των Σποράδων» πιθανότατα θα καταλήξετε να διασκεδάζετε σε πάρτι μέχρι το πρωί! Τα πιο δημοφιλή μαγαζιά για διασκέδαση βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα του λιμανιού της Σκιάθου, ενώ στο παλιό λιμάνι θα βρείτε πολλές επιλογές για κοκτέιλ και ποτό.

    Tips

    travelgo.gr
    Ηλιοβασίλεμα στην παραλία της Αγίας Ελένης / Πηγή: Shutterstock

    - Στο βόρειο τμήμα του νησιού θα ανακαλύψετε λιγότερο γνωστές και πιο απομακρυσμένες παραλίες για να απολαύσετε το μπάνιο σας, όπως ο Μικρός και ο Μεγάλος Ασέληνος, το Μανδράκι, η Ελιά κ.ά.

    - Η Σκιάθος διαθέτει και μαγευτικές θαλάσσιες σπηλιές (Πούντα, Φόνισσα, Αλτανούς). Αν έχετε σκάφος, μη χάσετε την ευκαιρία να τις εξερευνήσετε.

    - Ιδανικά σημεία για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα είναι η παραλία της Αγίας Ελένης και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου κοντά στην πόλη της Σκιάθου.

    Πώς να πάτε

    Ταξιδέψτε στη Σκιάθο με την AEGEAN! Κλείστε θέση εδώ.

    Δείτε το αφιέρωμα με τους κορυφαίους προορισμούς του μήνα

    Κουκουναριές / Πηγή: Shutterstock
    Κουκουναριές / Πηγή: Shutterstock
    Παραλία Λαλάρια / Πηγή: Shutterstock
    Παραλία Λαλάρια / Πηγή: Shutterstock
    Τσουγκριάς / Πηγή: Shutterstock
    Τσουγκριάς / Πηγή: Shutterstock
    Παραλία Μπανάνα / Πηγή: Shutterstock
    Παραλία Μπανάνα / Πηγή: Shutterstock
    Κάστρο Σκιάθου / Πηγή: Shutterstock
    Κάστρο Σκιάθου / Πηγή: Shutterstock
    Η πόλη της Σκιάθου και το Μπούρτζι / Πηγή: Shutterstock
    Η πόλη της Σκιάθου και το Μπούρτζι / Πηγή: Shutterstock
    Η πόλη της Σκιάθου από ψηλά / Πηγή: Shutterstock
    Η πόλη της Σκιάθου από ψηλά / Πηγή: Shutterstock
    Σοκάκι στην πόλη της Σκιάθου / Πηγή: Shutterstock
    Σοκάκι στην πόλη της Σκιάθου / Πηγή: Shutterstock

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider