Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Σαντορίνη
    Tue 20.1°C
    Clouds

    Σαντορίνη: O πιο ρομαντικός προορισμός του πλανήτη

    ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Σαντορίνη: O πιο ρομαντικός προορισμός του πλανήτη

    Το Travel by Reader.gr σας ταξιδεύει στους κορυφαίους προορισμούς για το 2022 με την AEGEAN

    Οι εικόνες από το ηλιοβασίλεμά της έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Αυτό το νησί το ερωτεύεστε με την πρώτη ματιά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως χιλιάδες νεόνυμφα ζευγάρια αποφασίζουν να περάσουν στη Σαντορίνη τον μήνα του μέλιτός τους. Η θέα που κόβει την ανάσα, το ηφαίστειο που δεσπόζει ακριβώς απέναντι, αλλά και οι απόκοσμες παραλίες της συνθέτουν ένα μοναδικό παζλ που δεν μπορείτε να το βρείτε πουθενά αλλού στον κόσμο.

    Ταξιδέψτε με την AEGEAN και ανακαλύψτε τα πολυδιαφημισμένα, αλλά και τα ανεξερεύνητα μέρη της Σαντορίνης.

    Γιατί να πάτε

    travelgo.gr
    Σοκάκι στην Οία (Πηγή: Shutterstock)

    Το βασικό ερώτημα θα έπρεπε να είναι «γιατί δεν έχετε πάει ακόμα;». Η Σαντορίνη αποτελεί πόλο έλξης για εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο. Την έχουν δει σε φωτογραφίες στο Instagram, σε διαφημίσεις στην τηλεόραση, ακόμη και σε καταλόγους φωτογράφων γάμων. Βλέπετε κάθε χρόνο το νησί μαζεύει πάρα πολλούς τουρίστες από όλο τον κόσμο που είτε αποφασίζουν να κάνουν τον γάμο τους εκεί είτε να περάσουν μερικές ημέρες με το ταίρι τους ως νεόνυμφοι. Δεν είναι λίγα μάλιστα και τα ζευγάρια που αποφασίσουν να αρραβωνιαστούν με θέα το μπλε του Αιγαίου και την καλντέρα της Σαντορίνης.

    Πως να μην είναι αυτό το νησί ο απόλυτος ρομαντικός προορισμός; Πέρα όμως από το ρομάντζο, είναι σίγουρο πως αν επισκεφτείτε τη Σαντορίνη θα ζήσετε μια μοναδική εμπειρία φιλοξενίας, θα δείτε εικόνες μοναδικές, ενώ θα τα χάσετε δοκιμάζοντας και την τοπική της κουζίνα.

    Τα top αξιοθέατα

    travelgo.gr
    To παγκοσμίου φήμης Ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης (Πηγή: Shutterstock)

    Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει μεγαλύτερο «αξιοθέτο» στη Σαντορίνη από το Ηλιοβασίλεμά της. Αποτελεί το σήμα κατατεθέν του νησιού και κάθε μέρα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μαζεύονται εκατοντάδες τουρίστες στην Οία, προκειμένου να δουν τον ήλιο να δύει. Αυτό που προκαλεί εντύπωση πάντως σε όσους πάνε για πρώτη φορά στο νησί, είναι πως μόλις ο ήλιος χαθεί στον ορίζοντα, ακούγονται χειροκροτήματα.

    Από κι έπειτα για όποιον θέλει να εξερευνήσει πραγματικά το νησί, τότε μια εκδρομή στο ηφαίστειο αποτελεί must. Η τελευταία του ηφαιστειακή δραστηριότητα ήταν σχετικά πρόσφατα, το έτος 1950. Μπορείτε να φτάσετε σε αυτό μέσα των εκδρομών που κάνουν τα ιστιοφόρα από τα λιμάνια των Φηρών ή του Αθηνιού. Η ακατοίκητη Νήσος Νέα Καμένη (Nueva Quemada), που βρίσκεται στο κέντρο της ηφαιστειακής καλντέρας, στεγάζει το «Εθνικό Γεωλογικό Φυσικό Πάρκο της Νέας Καμένης».

    Τα χωριά

    travelgo.gr
    Θέα από το Ημεροβίγλι (Πηγή: Shutterstock)

    Η Θήρα ή τα Φηρά όπως είναι ευρέως γνωστά, αποτελούν την πρωτεύουσα του δήμου Θήρας της Σαντορίνης. Το πιο γνωστό χωριό του νησιού είναι χτισμένο στο «φρύδι» της καλντέρας κι εκεί βρίσκονται τα περισσότερα μαγαζιά, από φαγάδικα μέχρι bars. Επίσης, ξεχωρίζουν για την ομορφιά τους η Οία και το Ημεροβίγλι, στα οποία μπορεί κανείς να απολαύσει μαγευτικά ηλιοβασιλέματα. Πολύ όμορφα όμως για τις απογευματινές σας βόλτες είναι το Εμπορειό, αλλά και η Μεσαριά.

    Οι ωραιότερες παραλίες

    travelgo.gr
    Η Μαύρη Παραλία (γνωστή ως Περίσσα) από ψηλά (Πηγή: Shutterstock)

    Τις παραλίες της Σαντορίνης είτε θα τις λατρέψεις είτε θα τις μισήσεις. Κι αυτό γιατί έχουν μια παράξενη, μοναδική ομορφιά λόγω του ηφαιστείου, με την άμμο να είναι μαύρη ή κόκκινη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αντικρίσετε κάτι πρωτόγνωρο. Η πιο γνωστή παραλία του νησιού είναι η Περίσσα. Ο Περίβολος που θα ακούσετε, αποτελεί ουσιαστικά τη συνέχειά της κι εκεί βρίσκονται τα περισσότερα beach bars. Στο ίδιο στιλ με τις παραπάνω παραλίες είναι και αυτή στο Καμάρι. Επίσης γνωστή είναι και η Κόκκινη παραλία, η οποία περιβάλλεται από μεγάλους κόκκινους βράχους. Αν πάτε, θυμηθείτε να κρατήσετε και μερικές κόκκινες πέτρες σε ένα μπουκάλι για ενθύμιο.

    Μυστικά των ντόπιων

    travelgo.gr
    Τα εξαιρετικής ποιότητας κρασιά της Σαντορίνης (Πηγή: Shutterstock)

    Εκτός από τα μαγευτικά της τοπία, είναι δεδομένο ότι στη Σαντορίνη θα ερωτευτείτε και τις γεύσεις της. Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε το κρασί του νησιού. Ο οινοτουρισμός ανεβαίνει ραγδαία τα τελευταία χρόνια με πολλούς wine lovers από όλο τον κόσμο να σπεύδουν στη Σαντορίνη για να δοκιμάσουν τις τοπικές ποικιλίες. Και τα φαγητά όμως είναι εξαιρετικά. Τιμήστε τους ντοματοκεφτέδες, αλλά και τη σαλάτα με την κάπαρη που παράγουν οι ντόπιοι και θα μας θυμηθείτε. Φυσικά ο «βασιλιάς του τραπεζιού» εκεί είναι η φάβα. Ακόμη και να μην την τρώτε οπουδήποτε αλλού, αν τη δοκιμάσετε στο νησί θα αλλάξετε αμέσως γνώμη.

    Πώς να πάτε

    Κλείστε εισιτήριο εδώ για να πετάξετε στη Σαντορίνη με πτήσεις της AEGEAN!

    Δείτε το αφιέρωμα με τους κορυφαίους προορισμούς του μήνα

    Ένας από τους πολλούς γάμους στη Σαντορίνη (Πηγή: Shutterstock)
    Ένας από τους πολλούς γάμους στη Σαντορίνη (Πηγή: Shutterstock)
    Η διάσημη κόκκινη παραλία της Σαντορίνης (Πηγή: Shutterstock)
    Η διάσημη κόκκινη παραλία της Σαντορίνης (Πηγή: Shutterstock)
    Γεύσεις Σαντορίνης (Πηγή: Shutterstock)
    Γεύσεις Σαντορίνης (Πηγή: Shutterstock)
    Η παραλία στο Καμάρι (Πηγή: Shutterstock)
    Η παραλία στο Καμάρι (Πηγή: Shutterstock)
    Πανέμορφο μπαλκόνι με θέα στο Αιγαίο (Πηγή: Shutterstock)
    Πανέμορφο μπαλκόνι με θέα στο Αιγαίο (Πηγή: Shutterstock)
    Το ηφαίστειο της Σαντορίνης (Πηγή: Shutterstock)
    Το ηφαίστειο της Σαντορίνης (Πηγή: Shutterstock)
    Η θέα από τα Φηρά το βράδυ (Πηγή: Shutterstock)
    Η θέα από τα Φηρά το βράδυ (Πηγή: Shutterstock)
    Βόλτες στους δρόμους των Φηρών (Πηγή: Shutterstock)
    Βόλτες στους δρόμους των Φηρών (Πηγή: Shutterstock)

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider