To νέο απόκτημα των Kivotos Hotels στη Σαντορίνη αράζει στην Καλντέρα του Ημεροβιγλίου και μαζί αποβιβάζει μια ολόφρεσκη δήλωση ευζωίας
Ένα αμφιθεατρικό ξενοδοχειακό συγκρότημα τόσο αναπάντεχα σκουρόχρωμο σαν οσκαρουαλντική εκκεντρικότητα σε ένα απόλυτης κυκλαδίτικης λευκότητας φόντο. Πέντε
σουίτες και βίλες αυθάδικα πολυτελείς που λες και βγάζουν γλώσσα στον συμβατικό καθωσπρεπισμό. Το Kivotos Santorini αράζει στην Καλντέρα του Ημεροβιγλίου και μαζί αποβιβάζει μια ολόφρεσκη δήλωση ευζωίας. Το νέο απόκτημα τoυ πιονιέρου group Kivotos Hotels είναι έντονο. Σαν ανατρεπτικό έργο σύγχρονης τέχνης. Είναι πρόσκληση και πρόκληση ταυτόχρονα. Να βιώσεις εδώ το chiaroscuro μιας νέας, απολαυστικής στο έπακρο ζωής...
«Αν το λευκό είναι η δήλωση ουδετερότητας, τότε το μαύρο είναι η διακήρυξη της αδέσμευτης επιθυμίας. Η δήλωση της λαχτάρας να απορροφήσεις όλες τις γεύσεις και τις απολαύσεις της ζωής χωρίς μεταμέλειες. Είναι το τελικό χρώμα της ηφαιστειακής λάβας που σμίλευσε αυτό το νησί που επιβεβαιώνει με τον πιο βιωματικό τρόπο το ότι πρέπει πρώτα να αποδομήσεις για να δημιουργήσεις κάτι μεγαλειώδες...». Με αυτά τα λόγια οι δημιουργοί του Kivotos Santorini, η ιδιοκτήκτρια οικογένεια Μιχόπουλου και ο αρχιτέκτονας Χάρης Μιχαήλ, αναλαμβάνουν να μας ξεναγήσουν στο νέο τους ξενοδοχειακό concept στη Σαντορίνη. Αν και συνέχεια του πολύ ηχηρού Kivotos Mykonos στο νησί των ανέμων, το Kivotos Santorini κρατά μόνο τον οικογενειακό τίτλο και την ευγενική καταγωγή του στο όνομά του για να αρθρώσει, μετά, το ολόδικό του αφήγημα στην αρχιτεκτονική, στη διακόσμηση και τελικά στην ίδια την εμπειρία της διαμονής.
Τοποθετημένο νευραλγικά στην Καλντέρα του Ημεροβιγλίου, το Kivotos Santorini κοιτά κατάματα το εντυπωσιακό κάστρο του Σκάρου, ενώ παράλληλα διεκδικεί μία από τις καλύτερες θέσεις του νησιού για απρόσκοπτη θέα στο διάσημο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης. Το εβένινο κέλυφος που κρύβει συνενοχικά 5 υποβλητικές υπόσκαφες σουίτες και βίλες, η επιβλητική κοινόχρηστη πισίνα, αλλά και το «Mavro», το σύγχρονης αισθητικής και γεύσης εμβληματικό εστιατόριο, δημιουργούν ένα εκρηκτικό ξενοδοχειακό σύνολο. Ανατρεπτικό, τολμηρό, ταυτόχρονα αισθησιακό και κομψό το Kivotos Santorini παίρνει από το Kivotos Mykonos το κληροδότημα της εφεύρεσης του όρου collectionism (collection + perfectionism) και το φέρνει στη νέα εποχή: εδώ που το ζητούμενο είναι η συλλογή δυνατών εμπειριών και όχι πραγμάτων.
Στις 5 υπόσκαφες σουίτες και βίλες του - από 40 έως 350 τ.μ και όλες με ιδιωτικές πισίνες ή jacuzzi - θα νιώσεις απόλυτα προστατευμένος και εκλεκτός σαν να βρίσκεσαι στο εσωτερικό ενός πολύεδρου - και για αυτό πολύτιμου - διαμαντιού. Αυτή την (παρ)αίσθηση σου δημιουργούν τουλάχιστον οι σαν προϊόν έκρηξης φωτιζόμενες σχισμές στους εσωτερικούς τοίχους και τις οροφές, με τα χρώματά τους να αλλάζουν ή να εναλλάσσονται ανάλογα με τις επιθυμίες του επισκέπτη. Και είναι αυτό το οπτικο-διακοσμητικό εφέ μαζί με τα αυτοχειριζόμενα ακουστικά συστήματα Sonos που τελικά προσδίδουν μια αξεπέραστη δραματικότητα στα κατά τα άλλα λιτά και μοντέρνα εσωτερικά του Kivotos Santorini με τα σαν αιωρούμενα κρεβάτια. Όσο για το άλλο δυνατό asset του ξενοδοχείου, αυτό σε περιμένει εκεί έξω και ακούει σε όλα τα ονόματα του προσωπικού του. Που είναι έτοιμο να ικανοποιήσει κάθε σου επιθυμία. Ακόμα κι αν αυτή είναι να μετατρέψεις το δωμάτιό σου σε ιδιωτικό Spa.
«Mavro», ο ερωτισμός της γεύσης
Αρκούντως design, απόλυτα εξωστρεφές και κοινωνικό και με ένα από τα συγκλονιστικότερα ηλιοβασιλέματα του νησιού στο μενού του, το εστιατόριο Mavro φιλοδοξεί να αναδειχθεί ως το little black dress του λάτρη της υψηλής και ποιοτικής γεύσης. Με άλλα λόγια απαραίτητο κομμάτι στη συλλογή των γαστρονομικών εμπειριών. Με τον βραβευμένο chef Jean-Charles Metayer - διάσημο από τις συνεργασίες του με διακεκριμένα, τόσο με αστέρια Michelin όσο και με Χρυσούς Σκούφους, εστιατόρια όπως αυτό του Jacques Le Divellec στο Παρίσι, αλλά και το Varoulko, το Premiere, το Calypso κ.ά.- στο πηδάλιο της κουζίνας του, το Mavro ενσωματώνει στα πιάτα του τις μεσογειακές και ελληνικές πρώτες ύλες με τις γαλλικές τεχνικές της υψηλής γαστρονομίας.
«Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες ένα γαστρονομικό ταξίδι που ξεκινά από τον Ατλαντικό της Γαλλίας, εκεί όπου έκανα τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα, και καταλήγει στη Μεσόγειο και την Ελλάδα, τη δεύτερη πατρίδα μου, όπου ζω και εργάζομαι τα τελευταία 20 χρόνια», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Jean-Charles Metayer λίγο πριν επιστρέψει επί τω έργω. Εκεί όπου τα αγαπημένα του υλικά, όπως το ελληνικό μπαρμπούνι και το αρνί μαζί με τα ντόπια προϊόντα της Σαντορίνης μετατρέπονται με ένα... γαλλικό φιλί στα must taste πιάτα του φετινού καλοκαιριού.
Εξάλλου το είπαμε, το Kivotos Santorini είναι πρόκληση και πρόσκληση μαζί. Ένας τόπος συνάντησης των επιθυμιών και της εκπλήρωσής τους.