Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Σαμοθράκη
    Fri 13.4°C
    Clear

    Το καταπράσινο, παρθένο νησί του Αιγαίου που μάγεψε το CNN

    ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Το καταπράσινο, παρθένο νησί του Αιγαίου που μάγεψε το CNN

    Το CNN, σε πρόσφατο άρθρο του, αποθεώνει τη Σαμοθράκη και προτείνει στους ταξιδιώτες όλα όσα αξίζει να δουν και να κάνουν στο παρθένο νησί του Αιγαίου

    Ένα άρθρο - ύμνο για τη Σαμοθράκη, με τίτλο «Το μυστικό, πράσινο, παρθένο νησί της Ελλάδας», δημοσίευσε το CNN. Μέσα από ένα εκτενές αφιέρωμα, η δημοσιογράφος Lisa Morrow ταξιδεύει τους αναγνώστες του CNN στο καταπράσινο νησί του Βορείου Αιγαίου με την άγρια ομορφιά και τους εντυπωσιακούς καταρράκτες, το οποίο αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού και όσους θέλουν να γίνουν ένα με τη φύση.

    CNN για Σαμοθράκη: «To μυστικό, πράσινο, παρθένο νησί της Ελλάδας»

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    «Οι απόκρημνοι βράχοι του όρους Σάος, του ψηλότερου βουνού του νησιού (1.611 μέτρα), δίνουν τη θέση τους σε πλαγιές καλυμμένες από πλατάνια, δάση βελανιδιάς και μεγαλοπρεπείς κέδρους. Στο έδαφος του νησιού, από τα καθαρά νερά τριών ποταμών, ευδοκιμούν σπάνια και ενδημικά φυτά», αναφέρει το άρθρο για τη Σαμοθράκη. «Ποιος χρειάζεται την πολυτέλεια, όταν υπάρχει ένα ρυάκι που ακούγεται σαν μουσική συμφωνία έξω από το παράθυρό σας;» σχολιάζει η δημοσιογράφος. Η Lisa Morrow προτείνει τα Θέρμα ως μια καλή βάση για να εξερευνήσει κανείς το νησί, σημειώνοντας πως τα περισσότερα καταλύματα είναι απλά και η διαμονή εκεί εστιάζει στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επαφή με το περιβάλλον.

    Βουτιές στις βάθρες, πεζοπορία και άλλες περιπέτειες

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στη Σαμοθράκη οι πιο ωραίες βουτιές γίνονται στις μαγευτικές βάθρες, τις φυσικές πισίνες που μαγνητίζουν τους ταξιδιώτες με την άγρια ομορφιά τους. «Σε όλη τη βόρεια Σαμοθράκη, καταρράκτες πέφτουν πάνω σε λείους βράχους σχηματίζοντας βάθρες, δηλαδή φυσικές λίμνες. Οι τρεις στον ποταμό Τσιβδογιάννη, λίγο έξω από τα Θέρμα, είναι οι πιο εύκολα προσβάσιμοι. Είναι αδύνατον να αγγίξετε τον πυθμένα της πρώτης βάθρας με τα πόδια σας, αλλά η Γριά Βάθρα, η δεύτερη, δεν είναι τόσο βαθιά», αναφέρει το άρθρο.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Περιγράφοντας τις εικόνες στις βάθρες, η δημοσιογράφος αναφέρει πως «γυμνοί χίπις, σαν νύμφες του νερού, γλιστρούν με αυτοπεποίθηση δίπλα από τους ντυμένους κολυμβητές. Βαδίζουν μέσα στο νερό, με τα λιγοστά υπάρχοντά τους μαζεμένα στα κεφάλια τους, πριν σκαρφαλώσουν απέναντι και ανέβουν σε έναν βράχο προς την τρίτη πισίνα». «Τρεις ακόμη βάθρες βρίσκονται σε μια διαδρομή που ξεκινά περίπου 3,5 μίλια ανατολικότερα από τα Θέρμα κατά μήκος του παραλιακού δρόμου. Το ποτάμι που τις διαρρέει είναι ο Φονιάς, ο οποίος ξεκινά από το όρος Σάος και εκβάλλει στη θάλασσα. Φονιάς σημαίνει "δολοφόνος" στα ελληνικά, κάτι που σίγουρα ταιριάζει στην ορμητική δύναμή του όταν το νερό ξεχειλίζει», προσθέτει.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αναφορά γίνεται και στις παραλίες του νησιού, όπως τους Κήπους με τα όμορφα βότσαλα και την Παχιά Άμμο με τη χρυσαφένια άμμο, αλλά και στα ιαματικά λουτρά στα Θέρμα που χρονολογούνται από τους βυζαντινούς χρόνους. Για τους λάτρεις της ορειβασίας, το CNN προτείνει τη διαδρομή από τα Θέρμα μέχρι την κορυφή του όρους Σάος.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Όσο για τις γεύσεις του νησιού, η δημοσιογράφος προτείνει στους ταξιδιώτες να δοκιμάσουν κατσίκι με έναν από τους 20 διαφορετικούς τρόπους που το μαγειρεύουν οι ντόπιοι, όπως στο φούρνο με δαμάσκηνα, μαριναρισμένο σε κόκκινο κρασί ή με κυδώνια. Φυσικά, δεν είναι μόνο το κρέας - υπάρχουν και υπέροχα θαλασσινά, όπως θα περίμενε κανείς από ένα ελληνικό νησί, σημειώνει το CNN, ενώ στις χορτοφαγικές σπεσιαλιτέ περιλαμβάνεται η τσιγαριστή φασολάδα. Όλα αυτά αξίζει να συνδυαστούν με ούζο ή με μια μπύρα «Φονιάς» από την μικροζυθοποιία του νησιού, προτείνει η δημοσιογράφος.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    «Η Σαμοθράκη έχει πολύ καλή ενέργεια. Ο κόσμος λέει ότι είναι ένα ήρεμο νησί. Όταν έρχονται εδώ είναι κουρασμένοι, έχουν πολλά προβλήματα. Μετά από μια εβδομάδα, είναι καινούργιοι άνθρωποι», δηλώνει στο CNN η Καλλιόπη Παρσελιά, ιδιοκτήτρια του Parselias Studios. «Για ό,τι κι αν έρχεστε - είτε για το περπάτημα, είτε για τις παραλίες, είτε για το φαγητό - θα επιστρέψετε», καταλήγει το άρθρο.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider