Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Πέλλα
    Fri 20.5°C
    Clouds

    Λουτρά Πόζαρ: Το φυσικό σπα της Βόρειας Ελλάδας

    ΠΕΛΛΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Λουτρά Πόζαρ: Το φυσικό σπα της Βόρειας Ελλάδας

    Τα Λουτρά Πόζαρ στην Αριδαία της Πέλλας είναι ένας μοναδικός προορισμός χαλάρωσης και ευεξίας για όλες τις εποχές. Τα ιαματικά θερμά νερά, με σταθερή θερμοκρασία 37 βαθμούς Κελσίου, αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από τα βουνό, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό τοπίο.

    Ένας από τους λόγους να επισκεφθεί κανείς την όμορφη Πέλλα είναι τα Λουτρά Πόζαρ που βρίσκονται 30 χλμ. βορειοδυτικά της Έδεσσας και 13 χλμ. δυτικά της Αριδαίας. Μια βουτιά σε αυτά τα νερά αρκεί για να σας χαρίσει μια μοναδική εμπειρία ευεξίας, την ώρα που απολαμβάνετε ένα τοπίο σπάνιας ομορφιάς.

    Επισκέπτες καταφθάνουν στα Λουτρά Πόζαρ όλο τον χρόνο από κάθε γωνιά της Ελλάδας - και όχι μόνο - για να δεχθούν τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών νερών, αλλά και για να αποδράσουν στα πανέμορφα βουνά. Η περιοχή είναι οργανωμένη με ξενοδοχεία, εστιατόρια και αποδυτήρια, έτσι ώστε να έχετε όλες τις ανέσεις γύρω σας.

    Λουτρά Πόζαρ: Βουτιές ευεξίας στη σκιά του Καϊμάκτσαλαν

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Τα ιαματικά θερμά νερά, με σταθερή θερμοκρασία 37 βαθμούς Κελσίου, αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από τα βουνό, όπου δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο βουνού και δάσους. Οι πηγές αναβλύζουν σε υψόμετρο 360-390 μέτρων και δημιουργούνται από το νερό της βροχής που εισχωρεί στο έδαφος, φτάνει σε μεγάλο βάθος, κι αφού θερμανθεί ανεβαίνει ψηλότερα εμπλουτισμένο με μέταλλα και άλλα ευεργετικά συστατικά.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το ιαματικό νερό διοχετεύεται μέσω αγωγών μεγάλης ροής σε ειδικά διαμορφωμένες εσωτερικές – ατομικές ή ομαδικές – πισίνες, χαμάμ, τζακούζι, σπα. Μια μεγάλη, ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα, προσφέρεται για βουτιές χειμώνα καλοκαίρι, ενώ οι πιο τολμηροί προτιμούν τους μικρούς καταρράκτες και τις φυσικές αχνιστές λιμνούλες δίπλα στο ποτάμι.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το φυσικό ντεκόρ γύρω από τα λουτρά είναι εντυπωσιακό. Δεν είναι τυχαίο που αποκαλούν την περιοχή ο «Κήπος της Εδέμ». Πλούσια βλάστηση, πανύψηλα αιωνόβια δέντρα, καταρράκτες, φυσικές πισίνες, απόκρημνες πλαγιές και θεόρατοι βράχοι συνθέτουν ένα σκηνικό απαράμιλλης ομορφιάς που μόνο η φύση θα μπορούσε να είχε σμιλέψει.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Κοντινές εξορμήσεις

    Στην ευρύτερη περιοχή αξίζει να επισκεφτείτε το φαράγγι των Λουτρών (ιδανική επιλογή για περιπάτους ή ορειβασία) και το σπηλαιολογικό πάρκο. Επίσης, ανάλογα με τις δυνατότητες και τα ενδιαφέροντά σας δοκιμάστε να κάνετε rafting & cayak στον ποταμό Μογλένιτσα, ιππασία στο καταπράσινο χωριό Όρμα με τα πολλά τρεχούμενα νερά, trekking στο Μαύρο Δάσος με τις πελώριες οξιές, αλλά και σκι στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλαν.

    Διαμονή

    • Το ξενοδοχείο Ναϊάδες στο χωριό Όρμα, μόλις 2 χλμ.από τα Λουτρά Πόζαρ, διαθέτει όλα όσα περιμένετε ώστε να συνδυάσετε άψογα την άνεση με τη μαγεία της ορεινής φύσης.
    • Το μοντέρνο Hotel Nymfes στο Λουτράκι Αριδαίας διαθέτει διάφορα δωμάτια, ορισμένα με υδρομασάζ, κάποια με τζάκι, ενώ το spa προσφέρει πολλές επιλογές, όπως υδρομασάζ, χαμάμ και σάουνα.
    • Το Pozar Pallas διαθέτει ευρύχωρα δωμάτια με τζάκι, εγκαταστάσεις spa και αλατοσπήλαιο.

    Φαγητό

    • Στη γεμάτη με πλατάνια πλατεία του χωριού Όρμα, κοντά στα λουτρά, ο Διόνυσος φημίζεται για το καλό φαγητό του.
    • Στο Λουτράκι Αριδαίας, η ταβέρνα Καρατζοβίτισα είναι ιδανική επιλογή για παραδοσιακό φαγητό.
    • Ο Υδρόλιθος σερβίρει νόστιμα πιάτα που κινούνται σε πιο δημιουργικά μονοπάτια.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider