Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Πάρος
    Sun 16.3°C
    Clouds

    Πάρος: Το κατάλευκο νησί των Κυκλάδων θα αναβαθμίσει το καλοκαίρι σου

    ΠΑΡΟΣ
    Κείμενο: Νατάσσα Σχοινά
    Πάρος: Το κατάλευκο νησί των Κυκλάδων θα αναβαθμίσει το καλοκαίρι σου

    Το Travelgo.gr σας ταξιδεύει στους κορυφαίους προορισμούς για το 2023 με την AEGEAN.

    Η Πάρος είναι το νησί στο οποίο μπορούν όλοι να περάσουν καλά. Από τις πιο μικρές ηλικίες μέχρι τις μεγαλύτερες, το κατάλευκο νησί των Κυκλάδων δεν αποτελεί καθόλου τυχαία έναν από τους πιο διάσημους προορισμούς για κάθε καλοκαίρι. Πλούσια νυχτερινή ζωή, παραλίες με υπέροχα νερά και μοναδικό Παριανό φαγητό ανοίγουν τις πόρτες τους και περιμένουν να διασκεδάσουν κάθε επισκέπτη.

    Ταξιδέψτε στην Πάρο με την AEGEAN και ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

    Με μια ματιά

    travelgo.gr
    Πανοραμική φωτογραφία της Νάουσας το βράδυ / Πηγή: Shutterstock

    Η Πάρος είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων και φημίζεται για τη νυχτερινή της ζωή. Αν ανήκετε σε εκείνους που ψάχνουν έναν προορισμό με μεγάλη ποικιλία σε μαγαζιά, φαγητό, δραστηριότητες και γενικά διασκέδαση, τότε δε χρειάζεται να ψάχνετε άλλο για τις φετινές σας διακοπές. Η Νάουσα, αν και δεύτερη σε πληθυσμό μετά την Παροικιά, είναι εξοπλισμένη με πληθώρα επιλογών τόσο για εκείνους που προτιμούν την ήσυχη απόλαυση του καλού φαγητού όσο και για όσους εκτιμούν την έξοδο για ποτό το βράδυ. Συνδυαστικά, η Πάρος είναι «στολισμένη» με ξεχωριστές παραλίες, από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε ανάλογα με τη διάθεσή σας και με τι ακριβώς περνάτε καλά.

    Τι να κάνετε

    #1 Μπάνιο σε κρυστάλλινα νερά

    travelgo.gr
    Παραλία Κολυμπήθρες / Πηγή: Shutterstock

    Η Πάρος έχει μερικές από τις διασημότερες παραλίες της Ελλάδας. Η Χρυσή Ακτή είναι σταθερά αγαπημένη επιλογή, καθώς τα γαλάζια της νερά σε συνδυασμό με τη χρυσαφένια αμμουδιά κερδίζουν το κοινό, από ζευγάρια μέχρι οικογένειες. Τα πράσινα νερά της Σάντα Μαρία είναι πόλος έλξης πολλών επισκεπτών που είναι φαν των οργανωμένων παραλιών, ενώ βολεύει και όσους «κυνηγούν» περισσότερη ησυχία, γιατί μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στη Μικρή Σάντα Μαρία λίγο πιο δίπλα. Η φανερή νικήτρια, όμως, του νησιού φαίνεται να είναι η παραλία Κολυμπήθρες κι αυτό γιατί πραγματικά μοιάζει σαν ψεύτικη, παραπέμποντας σε εξωτικά μέρη. Για εσάς που προτιμάτε τις μη οργανωμένες παραλίες, η Πίσω Αλυκή με τα ρηχά της νερά θα σας ανταμείψει.

    #2 Ατελείωτα θαλάσσια σπορ

    travelgo.gr
    Kitesurfing στην Πούντα / Πηγή: Shutterstock

    Αν είστε λάτρεις των θαλάσσιων σπορ και γενικά θέλετε να δοκιμάζετε νέες εμπειρίες, στην Πάρο θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε τα πάντα, όπως jet skiing, kitesurfing και scuba diving. Μην ξεχνάτε πως τα κύματα των παραλιών της φημίζονται για το windsurfing, ενώ καθόλου τυχαία για πολλά χρόνια στην Πάρο πραγματοποιούταν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της PWA (Professional Windsurfers Association).

    #3 Κορυφαίο φαγητό

    travelgo.gr
    Λιαστό χταπόδι / Πηγή: Shutterstock

    Ακριβώς επειδή η Πάρος είναι κοσμοπολίτικο νησί, οι επιλογές στο φαγητό δεν είναι απλά πολλές, αλλά αναρίθμητες. Ακόμα και τα πιο τοπικά εδέσματα, θα τα βρείτε να παρουσιάζονται σε διαφορετικές εκδοχές τους σε κάθε εστιατόριο ή ταβέρνα. Στο νησί θα δοκιμάσετε την ξακουστή παραδοσιακή γούνα, δηλαδή λιαστό ψάρι (κολιό, σκουμπρί ή σαφρίδι) με λεμόνι, αρωματικό κρασοτύρι, ζουμερό χταπόδι αλλά και φανταστική ξινομυζήθρα. Τα διαλεχτά τοπικά κρασιά θα ταιριάξουν με κάθε πιάτο και θα σας βοηθήσουν να αναβαθμίσετε την γαστρονομική σας εμπειρία. Άλλωστε, η Πάρος είναι διάσημος προορισμός οινοτουρισμού και πολλοί την επισκέπτονται ακριβώς για αυτό.

    #4 Γραφικές βόλτες στα σοκάκια

    travelgo.gr
    Στα σοκάκια της Πάρου / Πηγή: Shutterstock

    Τα άκρως γραφικά σοκάκια της Πάρου και τα λευκοντυμένα κτίρια είναι ό,τι πρέπει για να απολαύσετε περπατάδες. Είτε επιλέξετε τη Νάουσα και το ψαροχώρι της με το διάσημο γεφυράκι και τα τοπικά μαγαζιά είτε προτιμήσετε την πρωτεύουσα του νησιού, Παροικιά, οι βόλτες στα δρομάκια είναι πραγματικά απολαυστικές, καθώς κατά μήκος τους προσφέρουν πλούσια θέα, ακόμα κι όταν βρίσκεστε στο πολυσύχναστο λιμάνι.

    #5 Sightseeing στα πιο διάσημα αξιοθέατα

    travelgo.gr
    Παναγία Εκατονταπυλιανή / Πηγή: Shutterstock

    Το ταξίδι σας στην Πάρο θα είναι σίγουρα γεμάτο από εξερεύνηση, αφού το νησί είναι γεμάτο με spots και αξιοθέατα που αξίζουν σίγουρα την προσοχή σας. Η Παναγία η Εκατονταπυλιανή ή Καταπολιανή στην Παροικιά, για παράδειγμα, χτίστηκε περί τον 4ο αι. και είναι ένα από τα πιο σπουδαία και καλοδιατηρημένα παλαιοχριστιανικά μνημεία. Από το πρόγραμμά σας δεν πρέπει να λείπει το Ενετικό Κάστρο που δεσπόζει στο λιμάνι της Νάουσας και έχει χτιστεί από τον 15ο αιώνα από τη δυναστεία των Σομμαρίπα καθώς και τα Αρχαία Λατομεία στο Μαράθι από όπου εξορυσσόταν το ξακουστό για τη διαύγειά του παριανό μάρμαρο. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε και την Κοιλάδα με τις πεταλούδες, που είναι ανοιχτή από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για ένα πραγματικά ξεχωριστό σημείο της φύσης με πυκνή βλάστηση, όπου ζει και το είδος πεταλούδας Jersey Tiger.

    Tips

    travelgo.gr
    Παραλία Καλόγερος / Πηγή: Shutterstock

    -Μπορεί η Νάουσα και η Παροικιά να είναι οι δύο πιο δημοφιλείς περιοχές της Πάρου, όμως, το χωριό Δρυός είναι ένα υπέροχο σημείο για κάθε ταξιδιώτη που θέλει να απολαύσει περισσότερη ησυχία και πιο cozy ατμόσφαιρα.
    Δημοτική Βιβλιοθήκη είναι must-see, όχι μόνο για το αναπαλαιωμένο κτίριο στο οποίο στεγάζεται αλλά και για τους περίπου 11.000 τόμους που αφορούν στην ιστορία του νησιού.
    -Αφιερώστε ένα μπάνιο σας στην παραλία Καλόγερος. Είναι γεμάτη άργιλο, εξ ου και ό,τι πρέπει για λασπόλουτρα και αναζωογόνηση.

    Πώς να πάτε

    Ταξιδέψτε με τις καθημερινές πτήσεις της AEGEAN και ετοιμαστείτε για μία από τις πιο όμορφες καλοκαιρινές αποδράσεις της ζωής σας στις Κυκλάδες!

    Δείτε το αφιέρωμα με τους κορυφαίους προορισμούς του μήνα

    Ψαροχώρι της Πάρου / Πηγή: Shutterstock
    Ψαροχώρι της Πάρου / Πηγή: Shutterstock
    Παραλία Σάντα Μαρία / Πηγή: Shutterstock
    Παραλία Σάντα Μαρία / Πηγή: Shutterstock
    Σοκάκια της Πάρου / Πηγή: Shutterstock
    Σοκάκια της Πάρου / Πηγή: Shutterstock
    Παραλία Πίσω Αλυκή / Πηγή: Shutterstock
    Παραλία Πίσω Αλυκή / Πηγή: Shutterstock
    Νυχτερινή λήψη της Νάουσας / Πηγή: Shutterstock
    Νυχτερινή λήψη της Νάουσας / Πηγή: Shutterstock
    Ενετικό Κάστρο στη Νάουσα / Πηγή: Shutterstock
    Ενετικό Κάστρο στη Νάουσα / Πηγή: Shutterstock
    Παροικιά / Πηγή: Shutterstock
    Παροικιά / Πηγή: Shutterstock

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider