Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 25.9°C
    Clear

    Ο Λέων του Ναυπλίου: Το μνημείο που εδώ και 180 χρόνια τιμά τα θύματα από επιδημίες

    ΝΑΥΠΛΙΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ο Λέων του Ναυπλίου: Το μνημείο που εδώ και 180 χρόνια τιμά τα θύματα από επιδημίες

    Η ομάδα Up Stories πέταξε πάνω από ένα μνημείο το οποίο είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

    Μεταξύ της εκκλησίας των Aγίων Πάντων και του σημερινού νεκροταφείου της πόλης του Ναυπλίου, συναντά κανείς, στην οδό Mιχαήλ Iατρού, ένα υπέροχο λιοντάρι λαξευμένο στον βράχο. Ο «θλιμμένος Λέων του Ναυπλίου» ή ο «Λέων των Βαυαρών» είναι ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του Ναυπλίου και ας το γνωρίζουν ελάχιστοι.

    Ο λόγος που δημιουργήθηκε αυτό το σπάνιας ομορφιάς μνημείο πριν από 180 και πλέον χρόνια, ήταν για να αποδώσει φόρο τιμής στα θύματα μιας επιδημίας εκείνης της εποχής.

    Συγκεκριμένα, αυτή η επιδημία ήταν ο κοιλιακός τύφος που αποδεκάτισε εκατομμύρια ανθρώπους στις αρχές του 18ου αιώνα, ενώ επιδημία τύφου αναφέρεται ακόμα και στην αρχαία Ελλάδα.

    Το τεράστιο αυτό γλυπτό φιλοτεχνήθηκε από τον Βαυαρό γλύπτη Christian Heinrich Siegel έχοντας ως πρότυπο τον λέοντα της Λουκέρνης του Bertel Thorvaldsen.

    Κάτω από το λιοντάρι υπάρχει γερμανική επιγραφή χαραγμένη στο βράχο, από την οποία πληροφορούμαστε ότι το μνημείο παραγγέλθηκε από τον βασιλιά της Bαυαρίας, Λουδοβίκο ‘Α, πατέρα του πρώτου βασιλιά των Ελλήνων, Όθωνα, στη μνήμη των Bαυαρών στρατιωτών που ανήκαν στην ακολουθία του Όθωνα και είχαν πεθάνει από επιδημία τύφου στο Ναύπλιο κατά τα έτη 1833 και 1834.

    Δείτε το βίντεο της ομάδας Up Stories

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider