Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Μήλος
    Fri 16.4°C
    Clouds

    Μανδράκια Μήλου: Ένα πολύχρωμο ψαροχώρι από... άλλες εποχές

    ΜΗΛΟΣ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Μανδράκια Μήλου: Ένα πολύχρωμο ψαροχώρι από... άλλες εποχές

    Μια πτήση πάνω από τα Μανδράκια, το ψαροχώρι της Μήλου με τα παραδοσιακά «σύρματα» που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες με τη γραφικότητα και τα υπέροχα χρώματά του

    Διάσημη για τις πολλές και εκπληκτικές παραλίες της, αλλά και για τα μοναδικά γεωλογικά τοπία της, η Μήλος είναι από τα νησιά εκείνα που κρύβει μικρούς θησαυρούς σε κάθε γωνιά του. Μία από τις γωνιές-έκπληξη της Μήλου είναι τα Μανδράκια, ένα γραφικό ψαροχώρι όλο χρώμα, στο βόρειο τμήμα του νησιού, που ταξιδεύει τον επισκέπτη πίσω στο χρόνο. Αυτό το μοναδικό τοπίο πρωταγωνιστεί στο νέο βίντεο του Travel Inspiration.

    Διαβάστε ακόμη: Σαρακήνικο Μήλου: Ένα σεληνιακό τοπίο στη μέση του Αιγαίου

    Τα Μανδράκια είναι ένας μικρός παραδοσιακός οικισμός με ένα λιμανάκι, στο οποίο κυριαρχούν τα πολύχρωμα «σύρματα (ψαρόσπιτα που τον χειμώνα αποθήκευαν τις βάρκες για να τις προστατεύουν από την κακοκαιρία). Η αντίθεση του πράσινου της θάλασσας με το λευκό των σπιτιών και τα χρωματιστά πορτοπαράθυρα, δημιουργεί μια εικόνα που σε μεταφέρει σε μιαν άλλη εποχή. Η εκκλησία που δεσπόζει στην κορυφή του λιμανιού συμπληρώνει το γραφικό σκηνικό που μαγεύει τους επισκέπτες.

    Δείτε τα Μανδράκια στο βίντεο του Travel Inspiration

    Τα «σύρματα» της Μήλου

    Τα σύρματα αποτελούν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αξιοθέατα της Μήλου και ένα εξαιρετικό δείγμα λαϊκής αρχιτεκτονικής. Πρόκειται για υπόσκαφα, συνήθως, καταλύματα όπου οι ψαράδες και οι βαρκάρηδες έσερναν εκεί μέσα τις βάρκες τους για να ξεχειμωνιάσουν ή για να γλιτώσουν από την κακοκαιρία. Στο κάτω μέρος των σπιτιών αυτών αποθήκευαν τις βάρκες, ενώ στον πάνω όροφο υπήρχε συνήθως το κατάλυμα του βαρκάρη. Σύρματα θα συναντήσετε στα ψαροχώρια και τους παραθαλάσσιους οικισμούς του νησιού, όπως το Κλήμα, τα Μανδράκια και ο Φυροπόταμος. Τα σύρματα είναι βαμμένα σε έντονα και διαφορετικά χρώματα, που χαρίζουν μια ιδιαίτερη όψη στο παραδοσιακό τοπίο της Μήλου. Οι γειτονικές στους οικισμούς παραλίες προσφέρονται για μια δροσιστική βουτιά.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider