Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Γρεβενά
    Mon 10.5°C
    Clear

    Μεσολούρι: Το χωριό των Γρεβενών με τους μαγευτικούς καταρράκτες

    ΓΡΕΒΕΝΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Μεσολούρι: Το χωριό των Γρεβενών με τους μαγευτικούς καταρράκτες

    Γνωρίστε το Μεσολούρι, ένα μικρό και όμορφο χωριό μέσα στην εκπληκτική φύση των Γρεβενών.

    Γρεβενά: Ένας προορισμός με πανέμορφη φύση και γραφικά χωριά, που προσφέρει μοναδικές εμπειρίες. Η Σαμαρίνα και η Σμίξη είναι τα πιο γνωστά χωριά, αλλά υπάρχουν πολλά μικρά «διαμαντάκια» αν έχετε διάθεση για εξερευνήσεις. Ένα από αυτά είναι το χωριό Μεσολούρι. Απέχει περίπου 30 χλμ. από την πόλη των Γρεβενών και βρίσκεται στο δρόμο που πάει για Σαμαρίνα.

    Χτισμένο σε υψόμετρο 1.020 μέτρων, στην ανατολική πλευρά της οροσειράς της Πίνδου, το Μεσολούρι είναι ένας μικρός, γραφικός οικισμός μέσα στην καταπράσινη φύση. Κατά τους χειμερινούς μήνες, το χωριό γεμίζει κόσμο λόγω της μικρής του απόστασης από το Xιονοδρομικό Kέντρο Βασιλίτσας.

    travelgo.gr
    Πηγή: Travel Inspiration

    Στο κεντρικότερο σημείο του χωριού δεσπόζει η θολοσκέπαστη πέτρινη εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, η οποία χτίστηκε το 1778 και αποτελεί το κυριότερο αξιοθέατο του Μεσολουρίου. Η εκκλησία είναι πλούσια εικονογραφημένη με ζωηρά μπλε και ερυθρά χρώματα της σχολής των Σαμαριναίων ζωγράφων.

    travelgo.gr
    Πηγή: Travel Inspiration

    Σε πολύ μικρή απόσταση από το κέντρο του χωριού, υπάρχει μια μικρή έκπληξη για τον επισκέπτη. Οι τρεις συνεχόμενοι καταρράκτες ύψους 3, 2,5 και 5 μέτρων, αποτελούν το σήμα κατατεθέν της εκπληκτικής φύσης του Μεσολουρίου. Το μέρος είναι γνωστό ως βυρός της Στεριάνως, μιας και ο θρύλος αναφέρει πως απελπισμένη μετά από ατελέσφορο έρωτα, έδωσε εκεί τέλος στη ζωή της μια άτυχη γυναίκα ονόματι Στεριάνω...

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider