Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Πρέβεζα
    Fri 14.4°C
    Clouds

    Πρέβεζα: 6 στάσεις για καλό φαγητό

    ΓΕΥΣΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Πρέβεζα: 6 στάσεις για καλό φαγητό

    Ταξιδεύουμε στην Πρέβεζα, εκεί όπου το Ιόνιο συναντά τον Αμβρακικό κόλπο, για να γευτούμε εξαιρετικά θαλασσινά και όχι μόνο.

    Σαν ένα νησί που βρέχεται από τη μια από τον Αμβρακικό κόλπο και από την άλλη από το Ιόνιο πέλαγος, η Πρέβεζα θα σας εκπλήξει όχι μόνο με τις φυσικές ομορφιές της αλλά και με τους γαστρονομικούς θησαυρούς της. Η πόλη φημίζεται για τα πολυάριθμα ουζερί και μεζεδοπωλεία της, όπου τα τραπέζια γεμίζουν με γαρίδες Αμβρακικού, σαρδέλες, κουτσομούρες, αυγοτάραχο, τοπικό ούζο και ηπειρώτικο τσίπουρο. Διαλέξαμε και σας προτείνουμε έξι εστιατόρια που αξίζει να επισκεφθείτε όταν βρεθείτε στην Πρέβεζα.

    Alati

    travelgo.gr
    Πηγή: Alati Sea Food & More

    Σε προνομιακή τοποθεσία στο κέντρο της Πρέβεζας, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, με θέα τον Αμβρακικό, το Alati Seafood & More σερβίρει νόστιμα και δημιουργικά θαλασσινά πιάτα, φτιαγμένα με καλές πρώτες ύλες. Το γεμιστό καλαμάρι με πλιγούρι, χαλούμι και πέστο λιαστής ντομάτας, το φιλέτιο ψαριού με σταμναγκάθι και το κριθαρότο με γαρίδες Αμβρακικού είναι μερικά από τα καλύτερα πιάτα του. Το φαγητό συνοδεύει ιδανικά η πλούσια wine list με ετικέτες από τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα.

    Τρελή Γαρίδα

    Σε ένα γραφικό σοκάκι της Πρέβεζας θα συναντήσετε μία από τις πιο δημοφιλείς ψαροταβέρνες της πόλης, την Τρελή Γαρίδα, η οποία φημίζεται για τα ψαρικά της. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την ξακουστή γαρίδα Αμβρακικού, είτε ψητή στα κάρβουνα, είτε σαγανάκι.

    Αμβρόσιος

    travelgo.gr
    Πηγή: Αμβρόσιος

    Πολύ καλή επιλογή για ψάρι και θαλασσινά είναι και ο Αμβρόσιος, μία από τις πιο παλιές και κλασικές ταβέρνες στην Πρέβεζα. Σε αυτό το γραφικό ταβερνάκι, που βρίσκεται μέσα στα στενά της παλιάς πόλης, θα δοκιμάσετε πεντανόστιμες ψητές σαρδέλες και γαρίδες, τηγανητά ψάρια και την τοπική σπεσιαλιτέ κέφαλο πετάλι.

    Αλατοπίπερο

    travelgo.gr
    Πηγή: Αλατοπίπερο

    Αν είστε του κρέατος, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Αλατοπίπερο, μια οικογενειακή ψησταριά που βρίσκεται σε ήσυχο σημείο της παλιά πόλης. Καταπληκτικά ψητά και σούβλες, προβατίνα, παϊδάκια, κοντοσούβλι, φρυγαδέλι, φρέσκιες σαλάτες και πατάτες κομμένες στο χέρι.

    Ψάθα

    Παραδοσιακή οικογενειακή ταβέρνα που λειτουργεί από το 1978. Στην Ψάθα θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από ελληνικά παραδοσιακά μαγειρευτά. Μη χάσετε τα κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο, τις γαρίδες με μαϊντανό και σκόρδο και τις κοκκινιστές σουπιές.

    En Meze

    En meze preveza
    En meze preveza
    Πηγή: En meze

    Από το όνομα και μόνο καταλαβαίνεις ότι εδώ οι μεζέδες έχουν την τιμητική τους. Από μανιτάρια γεμιστά και σουπιές στη σχάρα μέχρι χουνκιάρ μπεγιεντί, ό,τι και να δοκιμάσετε είναι πεντανόστιμο.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider