Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Μήλος
    Fri 17.2°C
    Clear

    Πού θα φάτε καλά στη Μήλο

    ΓΕΥΣΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Πού θα φάτε καλά στη Μήλο

    Μερικές επιλογές για καλό και ποιοτικό φαγητό στο όμορφο νησί των Κυκλάδων.

    Διάσημη για τις πολλές και εκπληκτικές παραλίες της, αλλά και για τα μοναδικά γεωλογικά τοπία της, η Μήλος είναι από τα νησιά εκείνα που κρύβουν μικρούς θησαυρούς σε κάθε γωνιά τους. Εκτός από πανέμορφος τόπος διακοπών με εξωτικά νερά, η Μήλος είναι και ένας προορισμός με πλούσια γαστρονομική παράδοση που αξίζει να ανακαλύψετε. Το νησί φημίζεται για την κτηνοτροφία του και για τα ιδιαίτερα τυριά του, ενώ σημαντικό συστατικό της τοπικής γαστρονομίας είναι ο «μπελτές» από ντόπια ντοματάκια με την έντονη γεύση. Εμείς, κάναμε την έρευνα μας και σας παρουσιάζουμε εστιατόρια και ταβέρνες του νησιού για να φάτε καλά και ποιοτικά.

    Ω! Χαμός

    travelgo.gr

    Ένα από τα καλύτερα μαγαζιά για φαγητό στο νησί είναι ο Ω! Χαμός στον Αδάμαντα και συγκεκριμένα στην παραλία Παπικινού. Μια παλιά οικογενειακή ταβέρνα δίπλα στη θάλασσα, με λαχανικά, κρέατα και τυριά δικής τους παραγωγής. Μην χάσετε το πλατό με τα ντόπια τυριά, τα πιταράκια, τα σκοτυροκολόκυθα (κολοκυθάκια τηγανητά με σκοτύρι), τη ρεβιθάδα και το αρνάκι «σουρτούκικο» (σιγοψημένο στη λαδόκολλα).

    Μικρός Απόπλους

    mikros_apoplous
    mikros_apoplous

    Σε προνομιακό σημείο στον Αδάμαντα, ακριβώς πάνω στην παραλία του παραλιακού δρόμου, βρίσκεται ο Μικρός Απόπλους, ένα εστιατόριο με γοητευτική ατμόσφαιρα και ωραία θέα. Το μενού είναι προσανατολισμένο στο ψάρι και τα θαλασσινά. Εξαιρετικά πιάτα είναι το κριθαρότο με μελάνι σουπιάς και η γαριδομακαρονάδα.

    Αλευρόµυλος

    alevromilos
    alevromilos

    Στον Παράσπορο θα βρείτε τον Αλευρόµυλο όπου θα δοκιμάσετε πεντανόστιμα κυκλαδίτικα παραδοσιακά και δημιουργικά πιάτα, φτιαγμένα με καλοδιαλεγμένες τοπικές πρώτες ύλες. Δοκιμάστε μαραθοτηγανίτες, ρεβιθάδα, μελιτζανοπίλαφο, πιταράκια, σκορδολάζανα και κατσικάκι στον ξυλόφουρνο.

    Γιαλός

    Yialos Milos
    Yialos Milos

    Ο Γιαλός είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για φαγητό στα ψαροχώρι Πολλώνια. Σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα, ιδιαίτερα πιάτα με γκουρμέ πινελιές, εξαιρετικές πρώτες ύλες και φρέσκα ψάρια. Χώρος με προσεγμένη διακόσμηση και τραπεζάκια δίπλα στη θάλασσα. Στα συν ο πλούσιος κατάλογος κρασιών.

    Medusa

    travelgo.gr

    Αν θέλετε να απολαύσετε φρέσκα θαλασσινά και ουζομεζέδες σε ένα πολύ γραφικό σκηνικό δίπλα στο κύμα, τότε η ταβέρνα Medusa στα Μανδράκια είναι ο προορισμός σας. Δοκιμάστε χέλι ψητό, τσίρο καπνιστό, χταπόδι στιφάδο, σαρδέλα ψητή και ξιφία σουβλάκι. Για να τα συνοδεύσετε, υπάρχουν τσίπουρα και ούζα, πολλές μπύρες και μια αξιόλογη λίστα κρασιών.

    Αρχοντούλα

    travelgo.gr

    Σε ένα γραφικό καλντερίμι στην πρωτεύουσα του νησιού, την Πλάκα, η Αρχοντούλα σερβίρει παραδοσιακή ελληνική και αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα. Πιταράκια, μοσχάρι με μελιτζάνες, γαριδομακαρονάδα και ψαρονέφρι με μέλι είναι μερικά από τα καλύτερα πιάτα.

    Μεθυσμένη Πολιτεία

    travelgo.gr

    Ακόμη μία καλή επιλογή για γνήσια μηλέικη κουζίνα είναι το εστιατόριο Μεθυσμένη Πολιτεία που βρίσκεται στην Τρυπητή, στον δρόμο προς τις Κατακόμβες. Από το μενού ξεχωρίζουν τα χειροποίητα ντολμαδάκια, το μοσχαράκι στιφάδο με καραμελωμένα κρεμμύδια, οι λαχανοντολμάδες, ο κοκκινιστός κρασάτος κόκορας με χειροποίητα λαζάνια, καθώς και το αρνάκι στον ξυλόφουρνο.

    Μπακάλικο Γαλάνης

    Galanis Milos
    Galanis Milos

    Αν βρεθείτε στο χωριό Τριοβάσαλος, περάστε από τον Γαλάνη για νόστιμα μεζεδάκια (χοχλιοί, γαύρος μαρινάτος, χταποδάκι, μύδια) και τσίπουρα. Το παλιό μπακάλικο έχει μετατραπεί σε ένα όμορφο μεζεδοπωλείο.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider