ΓΕΥΣΗ
Κείμενο: Travelgo Team

Οι καλύτερες διευθύνσεις για παραδοσιακό φαγητό και φρέσκο ψάρι στο Αγκίστρι, τον μικρό παράδεισο του Αργοσαρωνικού

Το καλοκαίρι πλησιάζει και τι καλύτερο από μια απόδραση σε ένα νησί κοντά στην Αθήνα, γεμάτο πράσινο, παραλίες με καταγάλανα νερά και ατέλειωτη ηρεμία. Το Αγκίστρι, το μικρότερο νησί του Αργοσαρωνικού, είναι ιδανικό για αποδράσεις εξπρές του Σαββατοκύριακου αλλά και για ολιγοήμερες διακοπές. Το σίγουρο είναι ότι οι βουτιές στις υπέροχες παραλίες του νησιού θα σας ανοίξουν την όρεξη. Γι' αυτό, επιλέξαμε και σας προτείνουμε μερικές ταβέρνες που φημίζονται για το καλό φαγητό τους.

Αλκυώνη

Στο δρόμο για την παραλία Χαλικιάδα θα βρείτε την Αλκυώνη, με το όμορφο μπαλκόνι ακριβώς πάνω από τη θάλασσα. Το φρέσκο ψάρι, τα ζουμερά κρέατα και οι τούρκικης επιρροής μεζέδες αποτελούν τις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. Η κουζίνα εναλλάσσεται καθημερινά με τρία - τέσσερα μαγειρευτά πιάτα.

Τοξότης

Για νόστιμα μαγειρευτά και σπιτικό φαγητό θα πάτε στον Τοξότη στη Σκάλα. Το κάποτε μανάβικο και μετέπειτα σχολείο του Αγκιστρίου, έχει μετατραπεί σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού. Εξαιρετικά είναι τα σουβλάκια, τα αρνίσια παϊδάκια και η μοσχαρίσια μπριζόλα ωρίμανσης.

Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα

Λίγα μέτρα από την παραλία της Σκάλας θα βρείτε το Λίγο Κρασί λίγο Θάλασσα, ένα ωραίο ουζερί με νόστιμους ψαρομεζέδες, παρεΐστικη ατμόσφαιρα και θέα στη θάλασσα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα μύδια, τη γαρίδα σαγανάκι και τη γαριδομακαρονάδα.

Αγκίστρι

Μια καλή επιλογή στη Σκάλα για ψάρι και θαλασσινά είναι και η παραδοσιακή ψαροταβέρνα Αγκίστρι που βρίσκεται πάνω στη θάλασσα. Εδώ θα γευτείτε τέλεια γαριδομακαροναδα, φαγκρί ψητό στα κάρβουνα, φρέσκο χταποδάκι ψητό και διάφορα νόστιμα χειροποίητα ορεκτικά.

Μόσχος

Στον παραλιακό δρόμο της Σκάλας, 50 μέτρα από την αμμώδη παραλία και ακριβώς απέναντι από την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων, η ταβέρνα Μόσχος λειτουργεί από το 1936, σερβίροντας φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, αλλά και ψητά της ώρας. Η γαριδομακαρονάδα, ο τόνος στη σχάρα, οι γαρίδες σαγανάκι και το χταπόδι με κάπαρη, ελιές και ντοματάκια είναι μερικές από τις σπεσιαλιτέ.