Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 17.4°C
    Clear

    Γαλαξίδι: Οι καλύτερες διευθύνσεις για φαγητό

    ΓΕΥΣΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Γαλαξίδι: Οι καλύτερες διευθύνσεις για φαγητό

    Τα καλύτερα εστιατόρια στo αρχοντικό Γαλαξίδι, έναν προορισμό ιδανικό για σύντομες αποδράσεις με θαλασσινό αέρα όλες τις εποχές

    Σε απόσταση τριών ωρών από την Αθήνα, ύστερα από μια υπέροχη διαδρομή ανάμεσα από τους ορεινούς όγκους της Φωκίδας, το Γαλαξίδι σε υποδέχεται με εικόνες αρχοντικής ομορφιάς, ατμόσφαιρα νησιού και άρωμα μιας άλλης εποχής. Τα θρυλικά καπετανόσπιτα, τα σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού και το γραφικό λιμανάκι κάνουν το Γαλαξίδι ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό για το Σαββατοκύριακο και όχι μόνο, όλες τις εποχές. Το travelgo.gr σας προτείνει μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια που αξίζει να επισκεφθείτε.

    Μαρίτσα

    travelgo.gr

    Ιστορικό εστιατόριο της περιοχής, σε προνομιακή θέση με όλο το Γαλαξίδι να απλώνεται μπροστά σου σαν καρτ ποστάλ. Στη Μαρίτσα θα βρείτε φρέσκο ψάρι αλλά και πολλές προτάσεις ζυμαρικών με θαλασσινά και αλλά νόστιμα και ιδιαίτερα πιάτα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το σπιτικό γαλακτομπούρεκο.

    Σκελετόβραχος

    A post shared by Andreas Katsaitis (@andreaskatsaitis)

    Στο τέρμα σχεδόν της παραλίας του Γαλαξιδίου θα βρείτε τον Σκελετόβραχο. Εδώ θα απολαύσετε ενδιαφέροντα και γευστικά πιάτα θαλασσινών που μαγειρεύονται με μεράκι και δημιουργικότητα από τον Ανδρέα. Η φάβα με μέλι και τζίντζερ, το καυτερό ριζότο και η μακαρονάδα με γαρίδες και κρόκο Κοζάνης και το τοπικό λαβράκι πετάλι (ψημένο ανοιχτό με φύλλα λεμονιάς) είναι από τα must πιάτα. Θα βρείτε επίσης τηγανητά ψαράκια, ψητές γαρίδες σε χοντρό αλάτι, φρέσκα οστρακοειδή, αλλά και παστά ψαράκια.

    Ο Μπεμπέλης

    Μπέμπελης Γαλαξίδι
    Μπέμπελης Γαλαξίδι

    Ο Μπεμπέλης φημίζεται για τους μεζέδες και τα τοπικά πιάτα που σερβίρει. Εξαιρετικά είναι τα παραδοσιακά κελέμια, κρεμμύδια γεμιστά με κιμά, ρύζι και μυρωδικά, όπως και τα κρασάτα μανιτάρια, το συκώτι και το χοιρινό με δαμάσκηνα. Όλα νόστιμα και φτιαγμένα με μεράκι.

    Ο Τάσος

    travelgo.gr

    Ένα από τα καλύτερα μέρη για φρέσκο ψάρι στο Γαλαξίδι είναι και ο Τάσος. Μια κλασική ψαροταβέρνα με θέα στη μαρίνα του Γαλαξιδίου. Προσθέστε στην παραγγελία σας ψητό θράψαλο, χόρτα, τυροκαυτερή, ψητό χταπόδι και γαύρο μαρινάτο.

    Ab oVo

    travelgo.gr

    Αν ψάχνετε για κάτι ιδιαίτερο στο Γαλαξίδι, αξίζει να κάνετε μια στάση στο Ab oVo. Με ενδιαφέρουσες γεύσεις, «πειραγμένες» συνταγές και ποιοτικά υλικά, αυτό το εστιατόριο αποτελεί μια φρέσκια πρόταση στον γευστικό χάρτη της περιοχής. Οι γαρίδες με λιγκουίνι, το φιλέτο λαβράκι και το μυλοκόπι φρικασέ είναι μερικές μόνο από τις ξεχωριστές προτάσεις του μενού. Έχει και νόστιμη ιταλική πίτσα.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider