Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Wed 20.1°C
    Clouds

    Οινοφόρος Λέσβου: Μια ανερχόμενη οινοτουριστική μονάδα υψηλών προδιαγραφών

    ΓΕΥΣΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Οινοφόρος Λέσβου: Μια ανερχόμενη οινοτουριστική μονάδα υψηλών προδιαγραφών

    Πρωτοπορεί στην παραγωγή κρασιού αλλά και στη διοργάνωση και τη φιλοξενία εκδηλώσεων.

    Ο Οινοφόρος Λέσβου, οικογενειακή επιχείρηση με έδρα στη Μυτιλήνη, στη θέση Ουτζά, βρίσκεται σε ένα καταπράσινο περιβάλλον με απαράμιλλη θέα στο Αιγαίο και στο κάστρο της Μυτιλήνης σε απόσταση ενός περίπου χιλιομέτρου από το κέντρο της πόλης. Από το 2005 παράγει οίνους ποιοτικούς με ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, από τοπικές ποικιλίες.

    Έχοντας επιλέξει εξαιρετικά τμήματα της λεσβιακής γης στο Μεγαλοχώρι και στον Καριώνα, σε υψόμετρο 700 περίπου μέτρων και σε κλιματολογικές συνθήκες κατάλληλες για την  καλλιέργεια πιστοποιημένων  βιολογικών αμπελιών (ηλιοφάνεια, αερισμός, σύσταση εδάφους), ο Οινοφόρος Λέσβου καλλιέργησε επιτρεπόμενες τοπικές ποικιλίες με ιδιαίτερο χαρακτήρα και ανέδειξε τα χαρακτηριστικά του λεσβιακού αμπελώνα και των ξεχωριστών αμπελοτόπων του.

    travelgo image

    Με πολλή φροντίδα σε κάθε τρύγο, τα σταφύλια φθάνουν στο οινοποιείο μέσα σε τελάρα των 20 κιλών, όπου ξεκινούν το νέο τους ταξίδι, αυτό της οινοποίησης.

    Ελεγχόμενες θερμοκρασίες ζυμώσεων, διαρκής προσπάθεια ανάδειξης των χαρακτηριστικών των ποικιλιών και των αμπελοτόπων με ξεχωριστές οινοποιήσεις, συνεχής παρακολούθηση από την έμπειρη οινολόγο, είναι μερικά από όλα αυτά που γίνονται κατά τη διάρκεια της οινοποίησης και αναδεικνύουν την αγάπη των ανθρώπων του οινοποιείου και την προσοχή στους οίνους που παράγουν.

    Κλασική λευκή οινοποίηση στους 18 ℃, λευκή οινοποίηση από ερυθρωπά σταφύλια (για τις τοπικές ποικιλίες Φωκιανό και Καλλονιάτικο), κλασική ερυθρή οινοποίηση με βραχεία επαφή ή μεγαλύτερη διάρκεια, ανάλογα των χαρακτηριστικών των ποικιλιών και των κρασιών, ωρίμανση του οίνου και συνεχείς έλεγχοι σε όλη τη δημιουργική πορεία της ζωής των κρασιών, τονίζουν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των σταφυλιών του τόπου και προβάλλουν τις δυνατότητες του λεσβιακού αμπελώνα.

     

    Ξενάγηση και γευσιγνωσία

    travelgo image

    Καθ’ όλη τη διάρκεια του τρύγου, το οινοποιείο ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό παρέχοντας τη δυνατότητα παρακολούθησης της παραγωγικής διαδικασίας. Ο επισκέπτης περιηγείται στην κάβα και στα κελάρια, ενημερώνεται από το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό για τη σχετική κατεργασία, αφήνεται στις γεύσεις και στα αρώματα συμμετέχοντας σε γευστικές δοκιμές κρασιών συνοδεία υπέροχων τοπικών τυριών, φωτογραφίζεται με φόντο τα δρύινα βαρέλια και κειμήλια του παρελθόντος.

     

    Τα κρασιά

    travelgo image

    Το οινοποιείο διαθέτει πέντε ετικέτες: τα βιολογικά Δάφνις & Χλόη (λευκό & κόκκινο ξηρό), Μάκαρα (κόκκινο ξηρό), DOLCE KLEOPATRA (κόκκινο ημίγλυκο) και ROSE’ KLEOPATRA (ξηρό) σε Ελλάδα και εξωτερικό (κυρίως σε Αμερική, Κίνα και Ελβετία) σε συσκευασίες των 187 ml και 750 ml.

    Το λευκό βιολογικό Δάφνις και Χλόη (λευκή οινοποίηση από ερυθρωπά σταφύλια) περιέχει Καλλονιάτικο, Φωκιανό, Ασύρτικο. Το κόκκινο βιολογικό Δάφνις και Χλόη, Μανδηλαριά (Γκντούρα), Βάψα, Φωκιανό( Φωκιανό, Ρικαρά). Το Μάκαρα, Καλλονιάτικο, Φωκιανό (Φωκιανό, Ρικαρά). Το DOLCE KLEOPATRA Φωκιανό, Καλλονιάτικο, Μοσχάτο και το ROSE’ KLEOPATRA Φωκιανό και Σαββατιανό.

    Όλα τα παραπάνω επί σειρά ετών ταξιδεύουν σε διεθνείς εκθέσεις και συμμετέχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς στους οποίους έχουν καταφέρει να αποσπάσουν χρυσά, ασημένια και χάλκινα βραβεία. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη Διεθνή Έκθεση στην Καλιφόρνια το 2010, όπου το κόκκινο Δάφνις & Χλόη απέσπασε το χρυσό βραβείο, τη Διεθνή Έκθεση στο San Diego το 2011 όπου το λευκό Δάφνις και Χλόη τιμήθηκε με το ασημένιο και τη Διεθνή Έκθεση στη Σαγκάη το 2014 όπου το τελευταίο απέσπασε το χάλκινο βραβείο.

    Παράλληλα το οινοποιείο παράγει σε ασκούς οίνους που συνδυάζουν την εξαιρετική ποιότητα και την προσιτή τιμή (κόκκινος ξηρός και ημίγλυκος, λευκός ξηρός και ημίγλυκος, ροζέ) σε συσκευασίες των 5 lt και 10 lt.

     

    Εκδηλώσεις με υψηλού επιπέδου παροχές

    travelgo image

    O Oινοφόρος Λέσβου είναι ένα επισκέψιμο οινοποιείο με το σήμα του ΕΟΤ, μια ανερχόμενη οινοτουριστική μονάδα υψηλών προδιαγραφών με αίθουσα γευσιγνωσίας και συνεδριακό χώρο. Στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του, σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους πραγματοποιούνται ποικίλες κοινωνικές, πολιτιστικές και επαγγελματικές εκδηλώσεις με υψηλού επιπέδου παροχές όλο το χρόνο.

    Το «Κτήμα Οινοφόρος» αποτελεί ιδανική επιλογή για γαμήλιες δεξιώσεις και βαπτίσεις. Προσελκύει ζευγάρια και καλεσμένους από Ελλάδα και εξωτερικό προάγοντας έτσι το γαμήλιο τουρισμό.

    travelgo image

    Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο φαγητό. Ποιοτικά και εύγευστα φαγητά από φρέσκα  προϊόντα της λεσβιακής γης μαγειρεύονται με τοπικό ελαιόλαδο την ημέρα της δεξίωσης στις εγκαταστάσεις του Οινοφόρου. Συνάμα, δίνεται η δυνατότητα live cooking. Τα φαγητά συνοδεύουν εξαιρετικής ποιότητας εμφιαλωμένα κρασιά (Δάφνις και Χλόη λευκό και κόκκινο, Μάκαρα, DOLCE KLEOPATRA και ROSE’ KLEOPATRA) παραγωγής του Οινοποιείου σε απεριόριστη ποσότητα.

    Επί σειρά ετών, ο Oινοφόρος Λέσβου παρέχει θέσεις εργασίας και συμβάλλει στην προβολή του τόπου και στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων πιστεύοντας βαθιά ότι η ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα, η αξιοποίηση των φυσικών πόρων και η αναζήτηση νέων μορφών τουρισμού θα συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη.
     

    Πληροφορίες

    Τηλ. 22510 44738, 6974197399

    [email protected]

    www.ktimaoinoforos.gr

    Facebook: Κτήμα Οινοφόρος- Επισκέψιμο Οινοποιείο- Χώρος Πολιτισμού

    Κτήμα Οινοφόρος ''Χώρος Δεξιώσεων''

    Κτήμα Οινοφόρος "Συναυλιακός χώρος"

    Instagram: ktima_oinoforos

    Οινοφόρος Λέσβου: Μια ανερχόμενη οινοτουριστική μονάδα υψηλών προδιαγραφών
    Οινοφόρος Λέσβου: Μια ανερχόμενη οινοτουριστική μονάδα υψηλών προδιαγραφών
    Οινοφόρος Λέσβου: Μια ανερχόμενη οινοτουριστική μονάδα υψηλών προδιαγραφών

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider