Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 22.6°C
    Clear

    Εδωδιμοπωλείο: Ένα μαγαζί γεμάτο μοναδικές γεύσεις και αρώματα στο Κάστρο της Μονεμβασιάς

    ΓΕΥΣΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Εδωδιμοπωλείο: Ένα μαγαζί γεμάτο μοναδικές γεύσεις και αρώματα στο Κάστρο της Μονεμβασιάς

    Ανακαλύψτε τα πιο ιδιαίτερα και ποιοτικά προϊόντα από τη λακωνική γη

    Περνώντας την επιβλητική πύλη του Κάστρου, μπροστά σας ξεδιπλώνεται ένας αυθεντικός μεσαιωνικός οικισμός που εξακολουθεί και σήμερα να σφύζει από ζωή. Λιθόστρωτα καλντερίμια, αρχοντικά με οικόσημα και αψίδες και παλιές εκκλησίες συνυπάρχουν αρμονικά με ατμοσφαιρικά ξενοδοχεία και πολλά όμορφα καταστήματα.

    Στα 50 μέτρα από την πύλη, πάνω στο κεντρικό βυζαντινό καλντερίμι, βρίσκεται το Εδωδιμοπωλείο, ένα μικρό μαγαζί-διαμάντι που δεν πρέπει να χάσετε. Η Φωτεινή και ο Παρασκευάς έφτιαξαν με πολύ μεράκι έναν πανέμορφο χώρο, γεμάτο με γεύσεις και αρώματα από τη λακωνική γη.

    monemvasia deli
    monemvasia deli

    Εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε και να αγοράσετε τις πιο αυθεντικές τοπικές γεύσεις όπως τοπικά αμυγδαλωτά, εξαιρετικούς τοπικούς οίνους, λικέρ με πρωτότυπες γεύσεις, γλυκά του κουταλιού και σπιτικά ζυμαρικά.

    Θα βρείτε επίσης ελαιόλαδο δικής τους παραγωγής, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Μπενιός. Προέρχεται από τη μίξη των εξαιρετικών τοπικών ποικιλιών αθηνοελιάς και κορωνέικης που του δίνουν πλούσια πιπεράτη γεύση, εξαιρετικά φρουτώδες άρωμα και πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες.

    travelgo.gr

    Σας προτείνουμε να γευτείτε και να αγοράσετε το μελιτόκρασο (ή υδρόμελο), ένα τοπικό ηδύποτο με αρχαίες ρίζες, που φτιάχνεται μόνο από μέλι και νερό. Το Εδωδιμοπωλείο είναι το μοναδικό μέρος που μπορείτε να το βρείτε.

    monemvasia deli
    monemvasia deli

    Στα ράφια του καταστήματος θα ανακαλύψετε επίσης χειροποίητες καλλυντικές κρέμες για όλο το σώμα με φυτικά συστατικά, καθώς και υπέροχα χειροποίητα σουπανάκια που θα λατρέψετε.

    monemvasia deli
    monemvasia deli

    Οι ευγενέστατοι ιδιοκτήτες θα σας εξυπηρετήσουν με χαμόγελο και θα λύσουν κάθε σας απορία.

    Πραγματικά δεν θα ξέρετε τι να πρωτοδιαλέξετε από αυτό το υπέροχο μαγαζί για να πάρετε μαζί σας φεύγοντας από τη μαγευτική καστροπολιτεία.

    monemvasia deli
    monemvasia deli

    Tip: Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας και online από το e-shop www.monemvasiadeli.gr

    Πληροφορίες

    Μονεμβασιά Λακωνίας

    Τηλ. 27320 61303

    www.monemvasiadeli.gr

    Facebook

    Instagram

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider