Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Tue 19.3°C
    Clouds

    Καρς: Ένα ταξίδι-εμπειρία στα βάθη της Ανατολίας

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Καρς: Ένα ταξίδι-εμπειρία στα βάθη της Ανατολίας

    Εντυπώσεις από ένα ταξίδι-εμπειρία σε έναν τόπο που συνδυάζει πλούσια ιστορία, γαστρονομική παράδοση και τοπία ιδιαίτερης ομορφιάς.

    Χτισμένο στην βορειοανατολική γωνία της Τουρκίας, σε υψόμετρο 1750 μέτρων, κοντά στα σύνορα με την Αρμενία και την Γεωργία, το ιστορικό Καρς είναι ένας προορισμός για ταξιδιώτες που αναζητούν διαφορετικές εμπειρίες. Εμείς βρεθήκαμε εκεί ως μέλη μιας δημοσιογραφικής αποστολής που διοργάνωσε το Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας (TGA) με σκοπό να μας ξεναγήσει σ’ αυτή την ακριτική γωνιά της χώρας, που παραμένει ακόμα αλώβητη από τον μαζικό τουρισμό.

    Η απόσταση που χωρίζει την Ανατολία με την Κωνσταντινούπολη είναι πολύ περισσότερη από τις 2,5 ώρες που διαρκεί η πτήση της Turkish Airlines. Περισσότερο με ταξίδι στο χρόνο μας φάνηκε η μετάβαση από την πολύβουη, κοσμοπολίτικη και «πράσινη» Κωνσταντινούπολη, στο ψηλό οροπέδιο με τις αχανείς ακαλλιέργητες εκτάσεις τα αραιοκατοικημένα χωριά με τους καρόδρομους και το βιβλικό όρος Αραράτ στο φόντο.

    Τις πρώτες μέρες του Μάρτη που φτάσαμε εκεί, η φύση μόλις ξυπνούσε από βαριά «χειμερία νάρκη», με χιόνια να σιγολιώνουν αποκαλύπτοντας το κυρίαρχο γκρίζο των βουνών και της γης, «κληρονομιά» των ηφαιστείων της περιοχής. Ένα τοπίο διαφορετικό και ταυτόχρονα πολύ γοητευτικό.

    Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider