Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 24°C
    Clouds

    7 μυστικά και tips για το ταξίδι σας στο Παρίσι

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    7 μυστικά και tips για το ταξίδι σας στο Παρίσι

    Πού να φάτε, πώς να μετακινηθείτε κι άλλα χρήσιμα tips που πρέπει να ξέρετε πριν ταξιδέψετε στο Παρίσι.

    Το Παρίσι είναι φυσικά ένας προορισμός για όλο τον χρόνο, αλλά τα Χριστούγεννα είναι πιο μαγικό από κάθε άλλη εποχή με όλο αυτόν το φανταχτερό στολισμό στους κεντρικούς δρόμους.

    Η Άννα Σολδάτου μόλις επέστρεψε από το γιορτινό Παρίσι και μας δίνει tips και μυστικά για ένα απολαυστικό ταξίδι στη γαλλική πρωτεύουσα τα Χριστούγεννα ή και μετά από αυτά.

    paris
    paris
    Πηγή: Travelgo.gr

    #1

    Οι περισσότεροι φίλοι σας θα σας πουν για το Café de la Paix… και για το μαγικό μιλφέιγ που διαθέτει. Αξίζει να το δοκιμάσετε σίγουρα, χωρίς κανένα ενδοιασμό. Αυτό όμως που αξίζει περισσότερο είναι να έχετε κλείσει τραπέζι στη μία η ώρα για το μεσημεριανό σας. Όλοι οι Παριζιάνοι, με μαθηματική ακρίβεια, φτάνουν στην ώρα τους για την κράτηση ώστε να γευματίσουν, διαλέγοντας κυρίως οστρακοειδή, γαρίδες, καβούρια και σαλιγκάρια, τα οποία συνοδεύουν με σαμπανιζέ κρασί. Αυτό πρέπει να το ζήσετε αφού είναι και γιορτές! O τρόπος παρουσίασης των εδεσμάτων είναι εντυπωσιακός και όλα είναι άκρως γευστικά στο συγκεκριμένο μαγαζί. Θα νιώσετε το Παρίσι ενδόμυχα.

    #2

    Αν σε καμία περίπτωση δεν θέλετε να ακούσετε ελληνικά στο Παρίσι, τότε μην επισκεφθείτε το εστιατόριο L'Entrecôte de Paris. Είναι πασίγνωστο για την κρεμμυδόσουπα και το φιλέτο με τη σάλτσα που φτιάχνουν μόνο σε αυτό το μαγαζί. Είναι όντως πεντανόστιμα, κάνουν refill τις πατάτες χωρίς επιπλέον κόστος, αλλά εκεί θα νιώσετε ότι είστε σε... ελληνική ταβέρνα. Όλοι οι Έλληνες κάνουν μια στάση σε αυτό το εστιατόριο. Θα σας πρότεινα να το επισκεφθείτε νωρίς το μεσημέρι που όλος ο κόσμος κάνει ψώνια ακόμη.

    A post shared by L'Entrecôte de Paris (@lentrecotedeparis)

    #3

    Κάντε ποδήλατο! Ναι υπάρχουν ποδηλατόδρομοι, φανάρια για τους ποδηλάτες και ασφάλεια όπως σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Το ποδήλατο όμως στο Παρίσι, ειδικά τα Χριστούγεννα, είναι μονόδρομος. Η κίνηση και τα έργα στο κέντρο είναι ασταμάτητα οπότε αν δεν θέλετε να χάσετε χρόνο σε ταξί ή σε ΜΜΜ, τότε γνωρίστε το Παρίσι με αυτό τον τρόπο. Έχετε μαζί σας άνετο στιλάτο ντύσιμο και περιηγηθείτε στην πόλη.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Είναι ένας γρήγορος και οικονομικός τρόπος μετακίνησης και φυσικά θα χαιρετηθείτε με πολλούς Παριζιάνους, οι οποίοι χρησιμοποιούν το ποδήλατο τους ακόμη και με βροχή (να θυμάστε ότι είναι πολύ γρήγοροι). Φυσικά θα πρέπει να έχετε στα κινητά σας τις αντίστοιχες εφαρμογές, ώστε να ενεργοποιείτε τα ποδήλατα και να επιλέγετε τα πακέτα που θέλετε κάθε φορά.

    #4

    Αγοράσετε καπέλο και αδιάβροχο. Στο Παρίσι όλοι φοράνε καπέλα, σκουφιά και οτιδήποτε σε προστατεύει από βροχή και κρύο. Αν δεν τολμάτε να δοκιμάσετε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα (φαντάζομαι κυρίως λόγω καιρού), εκεί μπορείτε άφοβα. Οι βροχές είναι συχνές και απρόβλεπτες. Μην πτοηθείτε καθόλου, απλά οργανωθείτε έχοντας μαζί σας τα σωστά αξεσουάρ.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    #5

    Πιείτε άφοβα νερό βρύσης. Παντού σερβίρουν νερό βρύσης και είναι θεσπέσιο. Δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα εμφιαλωμένα.

    #6

    Επισκεφθείτε μουσεία και γκαλερί νωρίς το πρωί. Εκτός από τα πολύ γνωστά μνημεία που θα επισκεφθείτε δίχως δεύτερη σκέψη, αξίζει να έχετε στη λίστα σας μια επίσκεψη και σε πιο μικρές εκθέσεις πολύ νωρίς το πρωί. Η κουλτούρα και η αύρα που θα σας περικυκλώσει είναι μαγική, θα έρθετε σε επαφή με έργα νέων καλλιτεχνών και θα έχετε την απόλυτη ηρεμία να τα χαρείτε.

    travelgo.gr
    Πηγή: Travelgo.gr

    #7

    Έχοντας ταξιδέψει πρώτα στη Νότια Γαλλία, είχα λανθασμένη εντύπωση για τους Γάλλους. Στο Παρίσι είναι όλοι ήρεμοι, πρόσχαροι, ευγενικοί και πάντα πρόθυμοι να σε εξυπηρετήσουν. Δεν ακούς την παραμικρή φωνή πουθενά και για κανένα λόγο. ΑΑΑ

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider