Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 22.7°C
    Clouds

    5+1 λόγοι για να επισκεφθείτε το Άμστερνταμ τον χειμώνα

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    5+1 λόγοι για να επισκεφθείτε το Άμστερνταμ τον χειμώνα

    Αν βρεθείτε τον χειμώνα στο Άμστερνταμ, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να περάσετε αξέχαστα.

    Ξεχωριστή αρχιτεκτονική, σπουδαία μουσεία, πλούσιες αγορές και έντονη νυχτερινή ζωή, συνδυάζονται μοναδικά γύρω από τα πολυάριθμα κανάλια της ολλανδικής πρωτεύουσας. Είναι πάντα ωραίο το Άμστερνταμ και ακόμη περισσότερο όταν είναι στολισμένο και... λευκό! Αν δεν είχατε σκεφτεί ποτέ να το επισκεφθείτε τον χειμώνα, τότε αυτοί οι λόγοι θα σας πείσουν να το κάνετε. Φροντίστε μόνο να πάρετε μαζί σας ζεστά ρούχα!

    Amsterdam Light Festival

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Είναι ίσως το πιο ξεχωριστό χειμερινό event της πόλης. Το Άμστερνταμ μεταμορφώνεται σε ένα φωτεινό υπερθέαμα από τον Δεκέμβριο έως τον Ιανουάριο, κατά τη διάρκεια του Amsterdam Light Festival. Περίπου 30 έργα τέχνης από Ολλανδούς και διεθνείς καλλιτέχνες φωτίζουν μοναδικά τα κανάλια, τους δρόμους και πολλές εκπληκτικές τοποθεσίες σε όλη την πόλη.

    Το Άμστερνταμ στα λευκά

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αν πετύχετε το Άμστερνταμ χιονισμένο, θα νιώσετε σαν να βρίσκεστε μέσα σε μια χριστουγεννιάτικη καρτ ποστάλ. Ντυμένη στα λευκά, η ολλανδική πρωτεύουσα προσφέρει ένα μοναδικό ρομαντικό σκηνικό. Φορέστε χοντρά ρούχα και απολαύσετε έναν περίπατο στα χιονισμένα πάρκα της πόλης, όπως το Vondelpark και το Westerpark.

    Πατινάζ στα παγωμένα κανάλια

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αν και δεν συμβαίνει κάθε χρόνο, όταν πέφτει αρκετά η θερμοκρασία, τα κανάλια της πόλης παγώνουν και μετατρέπονται σε παγοδρόμια! Μικροί και μεγάλοι δεν χάνουν την ευκαιρία να κάνουν πατινάζ σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα παγοδρόμια του κόσμου. Ακόμα κι αν τα κανάλια δεν παγώσουν φέτος, υπάρχουν πολλές άλλες ευκαιρίες για υπαίθριο πατινάζ στο Άμστερνταμ, όπως το εντυπωσιακό Winterparadijs και το παγοδρόμιο Jaap Eden.

    Χριστουγεννιάτικες αγορές

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, κάθε Σαββατοκύριακο στήνεται και μια διαφορετική αγορά μέσα ή γύρω από την πόλη προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαρία να δοκιμάσουν τοπικές λιχουδιές και να ψωνίσουν χειροποίητα διακοσμητικά, έργα τέχνης, κοσμήματα και άλλα ξεχωριστά δώρα. Οι βόλτες στο χριστουγεννιάτικο χωριό στο Museumplein και στο Amsterdam Winter Paradise στο RAI Amsterdam, είναι must.

    Μουσεία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Άμστερνταμ έχει λιγότερους τουρίστες τον χειμώνα, κάτι που σημαίνει μικρότερες ουρές στα μεγάλα μουσεία. Νότια της πλατείας Dam, η Πλατεία των Μουσείων (Museumplein) φιλοξενεί τρία από τα πιο ενδιαφέροντα και σημαντικά. Πρώτη στάση το εμβληματικό Rijksmuseum, ένα μουσείο-ορόσημο του Άμστερνταμ. Εδώ θα θαυμάσετε τη «Νυχτερινή Περιπολία» του Ρέμπραντ και αριστουργήματα των Βερμέερ, Χαλς καθώς κι όλων των Φλαμανδών ζωγράφων. Συνεχίστε με επίσκεψη στο Van Gogh Museum, όπου βρίσκεται συγκεντρωμένη η μεγαλύτερη συλλογή έργων του κορυφαίου Ολλανδού ζωγράφου στον κόσμο. Επίσης, το Stedelijk διαθέτει μια συλλογή 90.000 αντικειμένων μοντέρνας τέχνης από καλλιτέχνες του 20ου και 21ου αιώνα.

    Χειμωνιάτικες γεύσεις

    amsterdam
    amsterdam
    Πηγή: Shutterstock

    Από το stamppot (παραδοσιακός πουρές με λαχανικά) μέχρι το snert (παχύρρευστη σούπα με αρακά), η ολλανδική κουζίνα είναι ό,τι πρέπει για τις κρύες μέρες και νύχτες. Για παραδοσιακή ολλανδική κουζίνα, επισκεφθείτε τα εστιατόρια Moeders, 't Heemelrijck και Hap-Hmm. Αν πεινάσετε στις βόλτες σας, πάρτε στο χέρι τηγανητές πατάτες με μαγιονέζα, ρέγγες με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλλά και stroopwafels, ένα ολλανδικό γλύκισμα που μοιάζει με μπισκότο βάφλας γεμιστό με καραμέλα. Μην χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε oliebollen, πασπαλισμένα με μπόλικη ζάχαρη άχνη - είναι η ολλανδική εκδοχή του ντόνατ και τρώγεται παραδοσιακά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider