Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 29.2°C
    Clouds

    Χάιφα: Εξερευνώντας την τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Ισραήλ

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Χάιφα: Εξερευνώντας την τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Ισραήλ

    Εντυπωσιακοί κήποι, γειτονιές που σφύζουν από ενέργεια, ιδιαίτερα αξιοθέατα και μουσεία - Αυτά είναι τα σημεία που δεν πρέπει να χάσετε αν ταξιδέψετε στη Χάιφα του Ισραήλ.

    Αν σας αρέσουν οι προορισμοί που δεν βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των τουριστών, αλλά έχουν να προσφέρουν αληθινές ταξιδιωτικές εμπειρίες, τότε η Χάιφα αξίζει να μπει στη λίστα των ταξιδιών σας. Χτισμένη στις πλαγιές του όρους Καρμήλου, περίπου 90 χλμ. βόρεια του Τελ Αβίβ, σε μια όμορφη τοποθεσία με θέα τη Μεσόγειο, η Χάιφα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Ισραήλ και ένα από τα κοσμήματα της χώρας. Πρόκειται για μια πολυεθνική πόλη 270.000 κατοίκων, γεμάτη καταπράσινα πάρκα και πολύ ιδιαίτερα αξιοθέατα που αξίζει να ανακαλύψετε.

    Τι θα δείτε στη Χάιφα

    Κήποι Μπαχάι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μια βόλτα στους Κήπους Μπαχάι επιβάλλεται, καθώς πρόκειται για ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του Ισραήλ. Τον Ιούλιο του 2008 συμπεριλήφθηκαν στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Κάθε χρόνο, πάνω από μισό εκατομμύριο τουρίστες συρρέουν σε αυτό το εντυπωσιακό συγκρότημα με τις 19 βεράντες που κατρακυλάει στις πλαγιές του όρους Κάρμελ προσφέροντας μοναδική θέα στον κόλπο της Χάιφα και τη Μεσόγειο. Οι κήποι οδηγούν σε ένα θολωτό ιερό, τον τόπο ανάπαυσης του προφήτη της Μπαχάι Πίστης. Το εσωτερικό του ναού είναι γεμάτο με διακοσμητικά χρυσά έργα και σμαραγδένια πράσινα και κόκκινα μωσαϊκά.

    Γερμανική Αποικία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ακριβώς κάτω από τους Κήπους Μπαχάι, η Γερμανική Αποικία είναι μια από τις πιο δημοφιλείς γειτονιές της Χάιφα, γεμάτη με καφέ, εστιατόρια, μπουτίκ και γκαλερί τέχνης. Η γραφική ιστορική συνοικία με τα αναπαλαιωμένα κτήρια πλαισιώνεται μοναδικά από τους όμορφους κήπους από τη μία πλευρά και τη λαμπερή θάλασσα από την άλλη.

    Παραλία της Χάιφα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ο πλακόστρωτος πεζόδρομος της Χάιφα εκτείνεται 5 χιλιόμετρα κατά μήκος της ακτογραμμής. Περπατήστε μέχρι το τέλος της παραλίας Shikmona για μια εντυπωσιακή θέα στις ανέγγιχτες βραχώδεις παραλίες της Χάιφα. Γεμάτος με παραθαλάσσια εστιατόρια, καφέ και μπαρ, ο παραλιακός δρόμος είναι είναι το μέρος που πρέπει να βρεθείτε αν θέλετε να γίνετε ένα με τους ντόπιους.

    Μοναστήρι Stella Maris

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ψηλά πάνω από τη Χάιφα, βρίσκεται το μοναστήρι Stella Maris, το οποίο χρονολογείται από το 1291 μ.Χ. Μέσα στην εκκλησία, ο ζωγραφισμένος τρούλος απεικονίζει τον προφήτη Ηλία και το πύρινο άρμα με το οποίο λέγεται ότι ανέβηκε στον ουρανό. Στο μονοπάτι που οδηγεί στην εκκλησία, μια πυραμίδα με έναν σταυρό από σφυρήλατο σίδερο χρησιμεύει ως μνημείο για τους 200 Γάλλους στρατιώτες που νοσηλεύτηκαν εδώ και αργότερα σφαγιάστηκαν από τους Οθωμανούς. Από εδώ η θέα στον κόλπο της Χάιφα είναι εντυπωσιακή.

    Σπήλαιο του Προφήτη Ηλία

    Στους πρόποδες του όρους Κάρμελ βρίσκεται το σπήλαιο όπου πιστεύεται ότι έζησε ο Προφήτης Ηλίας. Κατά την είσοδό σας στο σπήλαιο πρέπει να ακολουθήσετε τις πινακίδες για τα ξεχωριστά τμήματα για άνδρες (στα δεξιά) και γυναίκες (στα αριστερά).

    Βόλτα με τελεφερίκ

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μην παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα με τα τελεφερίκ της πόλης, από την παραλιακή περιοχή Bat Galim μέχρι την κορυφή του όρους Κάρμελ, για να απολαύσετε την εκπληκτική θέα στον κόλπο της Χάιφα.

    Madatech

    Το Madatech είναι το Εθνικό Μουσείο Επιστήμης, Τεχνολογίας και Διαστήματος του Ισραήλ. Το μουσείο διαθέτει διαδραστικές και πειραματικές οθόνες σχεδιασμένες να εμπνέουν και να εκπαιδεύουν. Κάθε έκθεση απαιτεί συμμετοχή από τους επισκέπτες, δίνοντάς τους μια προσωπική εμπειρία της επιστήμης, των επιστημονικών αρχών και όλων των ειδών τεχνολογίας. Υπάρχει επίσης ένας κινηματογράφος 3D με κινούμενα καθίσματα που αφηγείται την ιστορία της ίδρυσης του Ισραήλ και των τεχνολογικών επιτευγμάτων. Ταινίες για το ανθρώπινο σώμα, τη μαγεία και το σύμπαν είναι επίσης διαθέσιμες. Οικογένειες με παιδιά θα βρουν πολλά να δουν και να κάνουν εδώ.

    Επιλογές για φαγητό

    • Για street food, υπάρχουν δύο αγορές στην πόλη: η Wadi Nisnas και η Talpiot Market. Στην πρώτη, μην παραλείψετε να κάνετε μια στάση στο Michelle Falafel.
    • Στο Fattoush, στη Γερμανική Αποικία, εκτός από την ομώνυμη σαλάτα, δοκιμάστε οπωσδήποτε και το χούμους με μανιτάρια και σκόρδο.
    • Εξαιρετικό χούμους θα βρείτε και στο Hummus Bardicef.
    • Το Venya Bistro, στην περιοχή του λιμανιού, σερβίρει νόστιμα πιάτα από τη μεσογειακή και τη μεσανατολίτικη κουζίνα.
    • Αν θέλετε κάτι πιο γκουρμέ, στο Hanamal 24, ο σεφ Ran Rosh συνδυάζει γαλλικές τεχνικές μαγειρικής και τοπικές γεύσεις.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider