Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sun 15.9°C
    Clouds

    Γιατί το Λονδίνο έχει γεμίσει με φαντασμαγορικά ξενοδοχεία που αξίζουν δισεκατομμύρια

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Γιατί το Λονδίνο έχει γεμίσει με φαντασμαγορικά ξενοδοχεία που αξίζουν δισεκατομμύρια

    Πανάκριβα ξενοδοχεία έχουν ξεκινήσει να δημιουργούνται στο Λονδίνο με στόχο να πάνε τον τουρισμό της πόλης ένα βήμα πιο πάνω.

    Το Λονδίνο έχει ξεκινήσει μια σειρά από εγκαινιάσεις νέων πολυτελών ξενοδοχείων με τουλάχιστον 13 ξενοδοχεία να αναμένεται να ανοίξουν μέχρι το 2025. Αξίζουν δισεκατομμύρια και θα διευθύνονται από παγκοσμίου φήμης εταιρείες που δεν είχαν μέχρι τώρα δικά τους κτίρια στην πρωτεύουσα με στόχο να πάνε τον τουρισμό της πόλης ένα βήμα πιο πάνω.

    Το πρώτο μεγάλο ξεκίνημα έρχεται με τα εγκαίνια του 1,1 δισεκατομμυρίου Peninsula London κοντά στο Hyde Park. Μάλιστα, η ώρα για την εκδήλωση επιλέχθηκε από ειδικό στο φενγκ σούι. Οι πρώτοι επισκέπτες του ξενοδοχείου υπερπαραγωγή θα πληρώσουν 1.300 λίρες για μια βραδιά μιας και πρόκειται για το πρώτο νεόκτιστο ξενοδοχείο πέντε αστέρων που ανοίγει στο Λονδίνο μετά το Bulgari στο Knightsbridge το 2012.

    travelgo.gr
    Πηγή: Raffles London at The OWO

    Μετά σειρά θα πάρει στο τέλος του μήνα το ξενοδοχείο Raffles London, αξίας 1,5 δισ., που χτίστηκε στο παλιό Πολιτικό Γραφείο του Whitehall μετά από 8 έτη έργων και χρηματοδότησης από τους αδελφούς Hinduja. Θα αποτελείται από τρία μπαρ και εννέα εστιατόρια.

    Τα ξενοδοχεία των 7 αστέρων

    Σύμφωνα με τη Standard, το Λονδίνο δεν έχει στα ξενοδοχεία κατηγορία άνω των πέντε αστέρων αλλά οι εγκαταστάσεις και τα επίπεδα στελέχωσης τοποθετούν ορισμένα νέα ξενοδοχεία στην κατηγορία των 7 αστέρων που υπάρχουν σε μέρη όπως το Ντουμπάι.

    Πέρα από τα εγκαίνια των δύο ξενοδοχείων μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται και η ολοκλήρωση και άλλων που καθυστέρησαν λόγω της COVID-19, που αναμένεται να βοηθήσει ιδιαίτερα στην προσέλκυση ατόμων με ισχυρή οικονομική δύναμη από ξένες χώρες.

    Άλλα πολυαναμενόμενα εγκαίνια περιλαμβάνουν το Six Senses at Whiteleys στο Queensway, που αναμένεται να ανοίξει το επόμενο καλοκαίρι, το Chancery Rosewood στην πρώην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην πλατεία Grosvenor που έχει προγραμματιστεί να ανοίξει το 2025 και το Waldorf Astoria Admiralty Arch στην είσοδο της πλατείας Trafalgar, το οποίο έχει επίσης προγραμματιστεί για το 2025.

    Με τις τιμές αυτών των νέων πολυτελών δομών να ξεκινούν από 1.000 λίρες η Christina Balekjian, η οποία είναι η διευθύντρια ανάλυσης φιλοξενίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, είπε πως ο τιμές διανυκτέρευσης έχουν αυξηθεί επί δύο φορές σε σχέση με πριν από δέκα χρόνια.

    Πηγή: Reader.gr

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider