Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 21.1°C
    Clear

    Αυτές είναι οι 5 χώρες του κόσμου που δεν έχουν αεροδρόμιο

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Αυτές είναι οι 5 χώρες του κόσμου που δεν έχουν αεροδρόμιο

    Μπορεί να μην έχουν αεροδρόμιο εντός των ορίων τους, όμως αυτές οι πέντε χώρες έχουν αρκετούς λόγους που θα μας έκαναν να τις επισκεφθούμε μόλις επιστρέψουμε στα ταξίδια μας

    Παρόλο που τα ταξίδια είναι περιορισμένα αυτή τη στιγμή λόγω της πανδημίας, ποτέ δεν βλάπτει να μαθαίνουμε καινούργια πράγματα για προορισμούς που δεν γνωρίζουμε ή δεν έχουμε ακόμα εξερευνήσει. Πώς θα σας φαινόταν ένα ταξίδι σε μια χώρα που δεν έχει αεροδρόμιο; Αν σας λέγαμε ότι είναι τόσο μικρή που μπορείτε να τη γυρίσετε μέσα σε μία μόλις μέρα; Δείτε παρακάτω πέντε χώρες που αν και δεν διαθέτουν αεροδρόμιο, έχουν όλες αρκετούς λόγους που θα μας έκαναν να ετοιμάσουμε βαλίτσες μόλις επανέλθουμε στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής μας και στα ταξίδια μας.

    Λίχτενσταϊν

    travelgo.gr

    Το μικροσκοπικό αυτό κράτος, ανάμεσα στην Ελβετία και την Αυστρία, έχει έκταση 160  τ.χλμ. και ο πληθυσμός του ανέρχεται σε 38.000 κατοίκους. Το Λιχτενστάιν διαθέτει μόνο ελικοδρόμιο στην πόλη Μπάλτσερς. Τα πλησιέστερα διεθνή αεροδρόμια είναι το αεροδρόμιο Στ. Γκάλεν-Αλτενράιν της Ελβετίας και το αεροδρόμιο Φριντριχσάφεν στη Γερμανία. Το μικροσκοπικό πριγκιπάτο έχει εντυπωσιακά ορεινά τοπία που προσφέρονται για χειμερινά σπορ, ενώ φημίζεται για τα κρασιά του.

    Ανδόρρα

    travelgo.gr

    Το Πριγκιπάτο της Ανδόρρας είναι ένα μικροσκοπικό κράτος στα Πυρηναία, μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας (περίπου 3,5 ώρες μακριά από τη Βαρκελώνη). Έχει έκταση 468 τ.χλμ. και μετρά μόλις 76.000 κατοίκους. Η πρωτεύουσα Ανδόρρα λα Βέλια βρίσκεται σε υψόμετρο 1.023 μ., γεγονός που την κάνει την υψηλότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης. Υπάρχουν πέντε αεροδρόμια σε απόσταση τριών ωρών από την Ανδόρρα, στην Ισπανία και στη Γαλλία. Με ή χωρίς αεροδρόμιο, η Ανδόρρα τα καταφέρνει μια χαρά, καθώς διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους μέσους όρους προσδόκιμου ζωής στον κόσμο. Χιονοσκέπαστες βουνοκορφές, πυκνά δάση, λίμνες, ιαματικά λουτρά και γραφικοί οικισμοί που θυμίζουν ελβετικά χωριά στις Άλπεις περιμένουν τον επισκέπτη να τα εξερευνήσει.

    Μονακό

    travelgo.gr

    Το μικρό πριγκιπάτο της Κυανής Ακτής αποτελεί το δεύτερο μικρότερο ανεξάρτητο κράτος του κόσμου, καθώς και το πιο πυκνοκατοικημένο. Επίσης, είναι ένα από τα πιο πλούσια, με το ένα τρίτο των κατοίκων του να είναι εκατομμυριούχοι. To Μονακό δεν διαθέτει αεροδρόμιο, αλλά διαθέτει ελικοδρόμιο στην περιοχή Φοντβιέιγ. Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι το αεροδρόμιο Νίκαιας-Κότ ντ'Αζούρ στη Γαλλία.

    Σαν Μαρίνο

    travelgo.gr

    Το περίκλειστο κράτος του Σαν Μαρίνο, το οποίο περιβάλλεται από την Ιταλία, επίσης δεν διαθέτει δικό του αεροδρόμιο. Ωστόσο, μπορεί να το επισκεφθεί κανείς μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου Φεντερίκο Φελίνι, το οποίο απέχει περίπου 25 χιλιόμετρα. Το Σαν Μαρίνο είναι το πέμπτο μικρότερο κράτος του κόσμου, με έκταση μόλις 61 τ.χλμ. και 33.000 κατοίκους. Ό,τι του λείπει σε μέγεθος το κερδίζει σε φυσική ομορφιά. Το ιστορικό κέντρο της πόλης του Αγίου Μαρίνου έχει ενταχθεί στον κατάλογο των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

    Βατικανό

    travelgo.gr

    Φυσικά θα ήταν αδύνατο να κατασκευαστεί αεροδρόμιο στο Βατικανό, τη μικρότερη πόλη-κράτος και μικρότερη περίκλειστη χώρα στον κόσμο, με έκταση λιγότερο από μισό τετραγωνικό χιλιόμετρο. Οι επισκέπτες πετούν στα δύο διεθνή αεροδρόμια της Ρώμης, το Leonardo da Vinci International Airport (Fiumicino) και το Roma Ciampino Airport, για να επισκεφθούν το μικρό κρατίδιο του Βατικανού και να δουν από κοντά τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και την Καπέλα Σιξτίνα. Η πόλη του Βατικανού διαθέτει ελικοδρόμιο στη δυτική γωνία, το οποίο χρησιμοποιείται για επισκέψεις προς αρχηγούς και αξιωματούχους της πόλης-κράτους.

    Πηγή: Reader’s Digest

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider