Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Ζωνιανά
    Thu 18.4°C
    Clouds

    Τσελεβίνια: Ο «μυστικός» εξωτικός παράδεισος των σκαφάτων

    Κείμενο: Travelgo Team
    Τσελεβίνια: Ο «μυστικός» εξωτικός παράδεισος των σκαφάτων

    Το άγνωστο ακρωτήριο της Πελοποννήσου και τα μικρά νησάκια με τα εξωτικά νερά που λατρεύουν οι ιστιοπλόοι και οι σκαφάτοι.

    Η Ελλάδα είναι γεμάτη με άγνωστες παραδεισένιες γωνιές, παραλίες και τοπία που εντυπωσιάζουν και συναγωνίζονται επάξια κορυφαίους εξωτικούς προορισμούς του πλανήτη. Μια τέτοια εξωτική γωνιά, που λίγοι γνωρίζουν, είναι το ακρωτήριο Σκύλλαιο ή Κάβο-Σκυλί ή Τσελεβίνια, στο ανατολικότερο άκρο της Πελοποννήσου, εκεί που ενώνονται δυο θάλασσες: ο Σαρωνικός και ο Αργολικός.

    Τσελεβίνια: Τα άγνωστα εξωτικά νησάκια

    travelgo.gr
    Πηγή: Travel Inspiration

    Στην περιοχή του συγκεκριμένου ακρωτηρίου υπάρχουν τρία μικρά νησάκια με τις ονομασίες Σπαθί, Σκυλί και Γαλή, που τριγυρίζονται από καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά. Ο παράδεισος αυτός είναι κυρίως γνωστός στους σκαφάτους και τους ιστιοπλόους που επιλέγουν την περιοχή για βουτιές. Δεν είναι, εξάλλου, εύκολo να προσεγγίσει κανείς το σημείο με άλλον τρόπο.

    travelgo.gr
    Πηγή: Travel Inspiration

    Λέγεται πως το όνομα Σκύλλαιο προέρχεται από τη Σκύλλη, κόρη του βασιλιά των Μεγάρων Νίσου, το πτώμα της οποίας ξεβράστηκε στην περιοχή. Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, το ακρωτήριο πήρε τη δεύτερη και πιο διαδεδομένη ονομασία του (Τσελεβίνια) περί τον 16ο αιώνα από Αρβανίτες της περιοχής, οι οποίοι προσπαθώντας να κρυφτούν από τους Τούρκους που τους καταδίωκαν, χρησιμοποιούσαν την έκφραση «Τσέλιε-βένιε», δηλαδή προσέξτε - έρχονται, ως ειδοποίηση για τα τουρκικά πλοία.

    Δείτε τα Τσελεβίνια στο βίντεο του Travel Inspiration:

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider