Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 17.6°C
    Clear

    Πίνοντας κρασί στα «wine windows» της Φλωρεντίας

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Πίνοντας κρασί στα «wine windows» της Φλωρεντίας

    Τα παράθυρα που σερβίρουν κρασί είναι τα μυστικά spots της Φλωρεντίας που πρέπει να ξέρεις.

    Η Φλωρεντία χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η πιο όμορφη πόλη της Ιταλίας. Ναι, πιο όμορφη από τη Ρώμη ή τη Βενετία. Λίγο ο ρομαντισμός που σε πλημμυρίζει μόλις την επισκεφτείς, λίγο τα γοητευτικά δρομάκια της, λίγο η αναγεννησιακή αρχιτεκτονική, λίγο η ακατέργαστη κομψότητά της, δεν θέλει και πολύ για να μαγευτεί κάποιος από τη Φλωρεντία. Εκεί, ο χρόνος μοιάζει σαν να έχει σταματήσει.

    Η Φλωρεντία είναι, εκτός των άλλων, και ένας προορισμός γαστρονομικών απολαύσεων. Πραγματικά, είναι ο τόπος που θα κάνει τον ουρανίσκο σου να εκστασιαστεί. Εκτός από το ιδιαίτερο street food, τα gourmet εστιατόρια και το λαχταριστό gelato, στη Φλωρεντία (και σε άλλες πόλεις στην Ιταλία), θα βρεις και τα περίφημα «wine windows» - «buchette del vino» στα ιταλικά, «παράθυρα κρασιού» - στα ελληνικά.

    Τα «παράθυρα κρασιού» της Φλωρεντίας χρονολογούνται από τον 16ο-17o αιώνα, και ουσιαστικά είναι μικρά παράθυρα (συνήθως έχουν 30 εκ. ύψος και 20 εκ. πλάτος), στα οποία μπορεί κάποιος να βάλει το χέρι του και να αγοράσει κρασί.

    Διαβάστε περισσότερα στο Jenny.gr

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider