Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Mon 22.9°C
    Clear

    Έρευνα: Αυτές είναι οι 10 καλύτερες πόλεις για γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Έρευνα: Αυτές είναι οι 10 καλύτερες πόλεις για γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες

    Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει τις πιο φιλικές και ασφαλείς πόλεις στον κόσμο για solo γυναικεία ταξίδια.

    Τα solo γυναικεία ταξίδια είναι μια από τις μεγαλύτερες τάσεις που έχουν εμφανιστεί την τελευταία δεκαετία. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει ο ιστότοπος σύγκρισης ταξιδιωτικών ασφαλίσεων InsureMyTrip, το ποσοστό των γυναικών που θα έκαναν ένα μοναχικό ταξίδι βρίσκεται σε άνοδο.

    Ποιοι είναι όμως οι ιδανικοί προορισμοί για solo γυναικεία ταξίδια; Η InsureMyTrip πραγματοποίησε και φέτος έρευνα για να βρει τις καλύτερες πόλεις στον κόσμο για γυναίκες που θέλουν να ταξιδέψουν μόνες το 2024. Οι ειδικοί της εταιρείας αξιολόγησαν 62 πόλεις εξετάζοντας δεδομένα που σχετίζονται με την ασφάλεια, την ισότητα των φύλων, το κόστος και την ποιότητα του τουρισμού.

    Οι top 10 πόλεις για γυναίκες solo travellers

    travelgo.gr
    Μόναχο (πηγή: Shutterstock)

    Σύμφωνα με την έρευνα, ο καλύτερος ταξιδιωτικός προορισμός για solo γυναικεία ταξίδια είναι το Μόναχο με συνολική βαθμολογία 7.36. Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας και πρωτεύουσα της Βαυαρίας λαμβάνει την καλύτερη βαθμολογία από όλες τις πόλεις στον τομέα της ισότητας.

    travelgo.gr
    Μαδρίτη (πηγή: Shutterstock)

    Η δεύτερη καλύτερη πόλη στον κόσμο για μοναχικές ταξιδιώτισσες είναι η Μαδρίτη, με συνολική βαθμολογία 7,21. Μάλιστα, είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η ισπανική πρωτεύουσα κατατάσσεται δεύτερη στη λίστα, λαμβάνοντας υψηλές βαθμολογίες για την απουσία νομικών διακρίσεων στον Δείκτη του Ινστιτούτου Τζορτζτάουν για τις Γυναίκες, την Ειρήνη και την Ασφάλεια, για την ισότητα των φύλων και για την ποιότητα των πραγμάτων που μπορείς να κάνεις.

    travelgo.gr
    Λονδίνο (πηγή: Shutterstock)

    Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Λονδίνο (συνολική βαθμολογία 7,03), το οποίο ανέβηκε 14 θέσεις από την αντίστοιχη περσινή λίστα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Λονδίνο έρχεται πρώτο στην κατηγορία «τουρισμός». Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, η βρετανική πρωτεύουσα έχει 112 δισεκατομμύρια προβολές στο TikTok.

    Ακολουθεί η λίστα με τις 10 καλύτερες πόλεις για τις γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες:

    • 1. Μόναχο, Γερμανία

    • 2. Μαδρίτη, Ισπανία

    • 3. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

    • 4. Λισαβόνα, Πορτογαλία

    • 5. Βαρκελώνη, Ισπανία

    • 6. Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

    • =7. Βερολίνο, Γερμανία

    • =7. Τσιάνγκ Μάι, Ταϊλάνδη

    • 9. Άμστερνταμ, Ολλανδία

    • 10. Κοπεγχάγη, Δανία

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider