Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Mon 23.7°C
    Clear

    Γνωρίστε τα μέρη του κόσμου που έχουν ελληνικά ονόματα

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Γνωρίστε τα μέρη του κόσμου που έχουν ελληνικά ονόματα

    Από την Τουρκία μέχρι την Αφρική και την Αμερική, πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο έχουν ελληνικά ονόματα.

    Μέχρι και σήμερα, τα ελληνικής προέλευσης ονόματα πολλών τοποθεσιών ανά τον κόσμο μαρτυρούν την άλλοτε εξάπλωση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού αλλά και των ελληνικών ως παγκόσμιας γλώσσας της τότε γνωστής στους Ευρωπαίους υφηλίου.

    Πολλές πόλεις σε διάφορες ηπείρους φέρουν το στίγμα είτε ονομαστών Ελλήνων, είτε εννοιών που απλά οι ιδρυτές τους βρήκαν ενδιαφέρον να αποδώσουν στη γλώσσα μας. Πάμε να δούμε μερικές περιοχές στον κόσμο που έχουν ελληνικά ονόματα.

    Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ίσως, και η πιο ξακουστή μεταξύ των υπολοίπων, ιδρύθηκε τον 331 π.Χ. από τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Μακεδόνα κατακτητή, στη διάρκεια της άνευ προηγουμένου στρατιωτικής του εκστρατείας στην Ασία και τη βορειοανατολική Αφρική. Κατά τη διάρκεια των κατακτήσεων του, ο Αλέξανδρος ίδρυσε πάνω από 20 πόλεις, που συνήθως ονομάζονταν από τον ίδιο. Οι περισσότερες δεν υπάρχουν πλέον ή έχουν αλλάξει το όνομά τους (όπως το Κανταχάρ στο Αφγανιστάν). Η Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, η πιο φημισμένη από αυτές τις πόλεις, έγινε σημαντικό κέντρο του ελληνιστικού πολιτισμού και παρέμεινε η πρωτεύουσα της Πτολεμαϊκής Αιγύπτου και της Ρωμαϊκής και Βυζαντινής Αιγύπτου για σχεδόν 1.000 χρόνια.

    Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider