Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sun 23.9°C
    Clear

    Αυτοί είναι οι πιο υπερτιμημένοι ταξιδιωτικοί προορισμοί στον κόσμο

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Αυτοί είναι οι πιο υπερτιμημένοι ταξιδιωτικοί προορισμοί στον κόσμο

    Πολλοί ονειρεύονται να επισκεφτούν αλλά απογοητεύονται όταν βρεθούν σε αυτούς τους προορισμούς.

    Θα αφήνατε ποτέ τη βόλεψή σας για να δείτε μία μετρίου μεγέθους κοτρόνα; Μήπως για να γίνετε μούσκεμα από νερό υπό πίεση ή για να πέσετε θύμα υπαίθριων πωλητών που «σπρώχνουν» κινέζικα σουβενίρ; Όχι; Καλά το φανταστήκαμε. Η New York Post μοιράστηκε ένα post που «εξερράγη» στο Reddit, στο οποίο οι χρήστες συναποφάσισαν για το ποιοι διάσημοι προορισμοί είναι οι πιο υπερτιμημένοι στον κόσμο.

    Ντουμπάι: Η πλαστική βιτρίνα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η εξ αποστάσεως «ονειρική» πόλη του Ντουμπάι μπορεί να βρίσκεται στο κέντρο της ταξιδιωτικής επικαιρότητας τελευταία, αλλά σύμφωνα με τους χρήστες, ο όγκος της διαφήμισης που έχει λάβει είναι αντιστρόφως ανάλογος της κατάστασης που επικρατεί εκεί.

    Το Ντουμπάι δεν είναι μία πόλη που αναπτύχθηκε οργανικά μέσα στους αιώνες, παρά ένας καρπός ματαιοδοξίας των νεόπλουτων Αράβων σεΐχηδων που πλούτισαν μέσω του «μαύρου χρυσού». Ως εκ τούτου, η πόλη δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να αναπτύξει φυσικά πολιτισμό, κουλτούρα, έθιμα και παραδόσεις. Αντ' αυτού, αποτελεί στην ουσία μία βιτρίνα επιδειξιομανίας και καλού, ομολογουμένως, PR, που υπόσχεται πλούτο, υπερπολυτέλειες και «αυθεντικές» μεσανατολίτικες εμπειρίες στους επισκέπτες, μάλιστα με αντίτιμα που τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί για να προσελκύσουν πιο «αγοραίο» πληθυσμό.

    «Πλέον είναι μία καταναλωτική κόλαση», αναφέρει ένας χρήστης του Reddit, με τους υπόλοιπους να σχολιάζουν σε ίδιο μήκος κύματος. «Είναι ένα από εκείνα τα μέρη όπου πρέπει να έχεις τις κατάλληλες προσδοκίες. Το Ντουμπάι δεν είναι το μέρος που πρέπει να πάτε αν σας ενδιαφέρει ο πολιτισμός και η ιστορία».

    Disney World στη Φλόριντα: Ο Μίκι δεν μένει πια εδώ

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Άλλος ένας προορισμός που το Reddit βρήκε προσβλητικό είναι η Disney World στη Φλόριντα των ΗΠΑ, το θέρετρο - λούνα παρκ που αναπαράγει τα θέματα των παιδικών ταινιών της Disney. Πέρα από τη γενικότερη παρακμή που βιώνει η πολιτεία, οφειλόμενη στο ιδιότροπο αμερικανικό «urban sprawl» που μετατρέπει άλλοτε γραφικές κοινότητες σε άψυχα, τσιμεντένια γήπεδα real estate, εταιρικών γραφείων και αντιπροσωπειών, η ίδια η Disney World, ως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αξιοθέατα της περιοχής, έχει παραδοθεί στην άκρατη οικονομική εκμετάλλευση.

    «Μετατρέπεσαι σε κινούμενο χαρτονόμισμα από τη στιγμή που πατάς το πόδι σου εκεί», είπε ένας χρήστης. «Η Disney ήταν παλιότερα μια πολύ ωραία εμπειρία. Αλλά οι περικοπές στο προσωπικό και το αυξημένο κόστος επισκιάζουν τη μαγεία αυτές τις μέρες δυστυχώς», έγραψε ένας άλλος.

    Η ψυχρολουσία του Νιαγάρα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Φαίνεται πως οι χρήστες της σελίδας δεν είναι γεννημένοι εξερευνητές, αλλά ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει. Ως αξιοθέατο, τους καταρράκτες του Νιαγάρα μοιράζονται στα δυτικά της η Νέα Υόρκη των ΗΠΑ και στα ανατολικά η περιφέρεια του Οντάριο του Καναδά, με την τελευταία να προτιμάται.

    Σύμφωνα με τους επισκέπτες η αμερικανική πλευρά δεν έχει πολλά να προσφέρει. Ένα θέμα είναι η παρακείμενη πόλη του Νιαγάρα, η οποία έχει τα τελευταία χρόνια αρχίσει να παρακμάζει, με ολοένα αυξανόμενο έγκλημα και πτώση του βιοτικού επιπέδου, χωρίς κάποιο αξιοθέατο πέρα από τους ίδιους τους καταρράκτες.

    «Ως κάποιος από τη δυτική Νέα Υόρκη, η πόλη των καταρρακτών είναι θύμα της τουριστικής οικονομικής άνθισης και της μετέπειτα κατάρρευσης, της διαφθοράς στις τοπικές και πολιτειακές κυβερνήσεις εδώ και δεκαετίες. Η ατυχής πραγματικότητα είναι ότι η πόλη μαζεύει πια τα σπασμένα της κομμάτια». Ένας άλλος έγραψε, «Η καναδική πλευρά είναι αυτή με τη θέα. Η αμερικανική πλευρά είναι απλώς μια θλιβερή πόλη σε αποσύνθεση».

    Πηγή: Reader.gr

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider