Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Wed 17.8°C
    Clear

    Αυτές είναι οι πιο εντυπωσιακές εκκλησίες της Ευρώπης - Μία ελληνική στη λίστα

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Αυτές είναι οι πιο εντυπωσιακές εκκλησίες της Ευρώπης - Μία ελληνική στη λίστα

    Εκκλησίες που προκαλούν δέος όχι μόνο ως θρησκευτικοί τόποι αλλά και με τις εντυπωσιακές κατασκευές τους. Ανάμεσα τους και μία ελληνική, σε ένα μαγευτικό σημείο της χώρας μας.

    Εκκλησίες και μοναστήρια που αρχιτεκτονικά είναι κομψοτεχνήματα. Η κληρονομιά στην Ευρώπη σε κτίσματα που στέκουν εδώ και πολλούς αιώνες, είναι μεγάλη με τις εκκλησίες να προκαλούν δέος όχι μόνο ως θρησκευτικοί τόποι αλλά και με τις εντυπωσιακές τους κατασκευές.

    Η σελίδα Culture Critic συγκέντρωσε στο X τις πιο εντυπωσιακές εκκλησίες και μοναστήρια που μπορεί να συναντήσει κάποιος στις ευρωπαϊκές χώρες και ανάμεσά τους συναντάμε τα Μετέωρα, αλλά και εκκλησίες από την Κύπρο και την Αλβανία.

    Η Μονή της Αγίας Τριάδας στα Μετέωρα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Από τη λίστα δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν τα Μετέωρα και συγκεκριμένα η Μονή Αγίας Τριάδας. Το μοναστήρι είναι ένα από τα έξι που συνεχίζουν να είναι ενεργά στα Μετέωρα, τα οποία από το 1988 συμπεριλαμβάνονται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η κατασκευή του, δε, άρχισε τον 14ο με 15ο αιώνα. Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, η μονή της Αγίας Τριάδας χτίστηκε από τον μοναχό Δομήτιο το 1438, όμως υπάρχουν αναφορές της μονής από το 1362. Το καθολικό της μονής, σύμφωνα με την κτητορική επιγραφή, χτίστηκε το 1475-76. Η αγιογράφηση του ναού ξεκίνησε το 1741.

    Δείτε τις υπόλοιπες εκκλησίες στο Reader.gr

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider