Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Mon 23.4°C
    Clear

    5 ξεχωριστά πρωτοχρονιάτικα ταξίδια

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    5 ξεχωριστά πρωτοχρονιάτικα ταξίδια

    Τα μέρη του κόσμου που αξίζει κανείς να επισκεφτεί, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του, για την αλλαγή του χρόνου.

    Τι καλύτερο από ένα ταξίδι για να ξεκινήσει η νέα χρονιά; Ακολουθούν 5 μέρη από κάθε γωνιά του πλανήτη που αξίζει κανείς να επισκεφτεί, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του, για την αλλαγή του χρόνου. Από τους εορτασμούς στις όχθες του Τάμεση μέχρι το υπαίθριο πάρτι στην παραλία της Copacabana, κάθε προορισμός προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία για να υποδεχτείτε το νέο έτος.

    Λονδίνο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η έλευση του νέου έτους στο Λονδίνο σηματοδοτείται με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα πάνω από τον ποταμό Τάμεση. Τα πάρτι ξεκινούν αμέσως μετά και η εορταστική ατμόσφαιρα απλώνεται σε όλη την πόλη- από τα μπαρ του Brick Lane μέχρι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που οργανώνει το τελευταίο βράδυ του έτους πάρτι με ζωντανή μουσική και διάσημους DJs.

    Νέα Υόρκη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η φαντασμαγορική αλλαγή του χρόνου στην Times Square, μια παράδοση που κρατάει από το 1907, αποτελεί όνειρο πολλών. Κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς, σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι συγκεντρώνονται στη διάσημη πλατεία στο κέντρο του Μανχάταν, στη συμβολή της Broadway με την 7η Λεωφόρο, για να δουν την περίφημη μπάλα (Waterford Crystal Ball) να ξεκινά στις 11:59 μ.μ. την κάθοδό της και να μετρήσουν αντίστροφα για το νέο έτος. Είναι το παγκόσμιο γεγονός της Πρωτοχρονιάς.

    Ρίο ντε Τζανέιρο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ή αλλιώς Πρωτοχρονιά πάνω στο κύμα! Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι συγκεντρώνονται στη διάσημη παραλία της Copacabana την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για να γιορτάσουν και να συμμετάσχουν στις τελετές αποχαιρετισμού του παλιού χρόνου που ονομάζουν Reveillon. Σάμπα, σαμπάνια, πυροτεχνήματα, πάρτι και χορός μέχρι το πρωί σε ένα από τα μεγαλύτερα υπαίθρια πάρτι του κόσμου.

    Ντουμπάι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η πόλη που υπηρετεί την υπερβολή δεν θα μπορούσε παρά να προσφέρει ένα πραγματικό υπερθέαμα στην αλλαγή του χρόνου. Στο Ντουμπάι θα έχετε την ευκαιρία να δείτε το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό σόου βεγγαλικών και λέιζερ παγκοσμίως, με τον περίφημο ουρανοξύστη Burj Khalifa να είναι κεντρικός πρωταγωνιστής στο υπερθέαμα.

    Σίδνεϊ

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το λιμάνι του Σίδνεϊ συγκεντρώνει μεγαλύτερο πλήθος από την Times Square της Νέας Υόρκης, με περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες να συρρέουν κάθε χρόνο για να υποδεχτούν τη νέα χρονιά. Τα αμέτρητα πυροτεχνήματα που φωτίζουν τον νυχτερινό ουρανό πάνω από τη θρυλική όπερα του Σίδνεϊ είναι μια εικόνα που όλοι μας έχουμε συνδυάσει με τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι εκεί τώρα έχουν καλοκαίρι, πράγμα που σημαίνει ότι θα ζήσετε μια εντελώς διαφορετική πρωτοχρονιάτικη εμπειρία.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider