Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 27.9°C
    Clear

    Οι πιο νόστιμες πίτες στον κόσμο – Πέντε είναι ελληνικές

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Οι πιο νόστιμες πίτες στον κόσμο – Πέντε είναι ελληνικές

    Το top 15 του Taste Atlas με τις πιο λαχταριστές πίτες στον κόσμο περιλαμβάνει και αρκετές ελληνικές σπεσιαλιτέ.

    Την τιμητική του είχαν οι ελληνικές πίτες σε πρόσφατη λίστα του Taste Atlas για τα νοστιμότερα προϊόντα ζύμης, με συνταγές ορόσημα όλης της επικράτειας, αλλά και τοπικές σπεσιαλιτέ από όλη την Ελλάδα. Στη λίστα του γνωστού γαστρονομικού site ξεχώρισαν 15 «πίτες» από όλο τον κόσμο, με το ένα τρίτο να προέρχεται από τη χώρα μας. Αυτές είναι οι ελληνικές πίτες που ξεχώρισαν.

    Πιταράκια

    Αν και δεν είναι ευρέως γνωστά, τα πιταράκια της Μήλου σε σχήμα μισοφέγγαρου οφείλουν την απογειωτική γεύση τους στο αγνό ελαιόλαδο για το τηγάνισμα, αλλά και στη γέμιση με τοπική μανούρα και μαύρο πιπέρι.

    Τυρόπιτα

    Υπάρχει σε αμέτρητες εκδοχές ανάλογα την περιοχή, αλλά φαίνεται πως το site ξεχωρίζει την κλασική ψητή τριγωνική τυρόπιτα, με τις λεπτές στρώσεις φύλλου κρούστας και γέμιση με φέτα, μυζήθρα και αυγό.

    Σκοπελίτικη τυρόπιτα

    Ίσως η πιο λαχταριστή «στριφτόπιτα» που έχουμε να προφέρουμε. Η συνταγή προέρχεται από τη Σκόπελο, με τη ζύμη να πλάθεται από τα γνωστά υλικά πίτας (αλεύρι, νερό, αλάτι, ελαιόλαδο, ξύδι) και τη γέμιση να αποτελείται από φέτα και μυρωδικά.

    Δείτε ολόκληρη τη λίστα στο Reader.gr

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider