Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sun 16.1°C
    Clear

    Οι καλύτεροι προορισμοί για να κάνετε Χριστούγεννα στην παραλία

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Οι καλύτεροι προορισμοί για να κάνετε Χριστούγεννα στην παραλία

    Πού μπορείτε να πείτε «καλή χρονιά» με μαγιό και αντηλιακό; Αυτοί οι προορισμοί είναι ιδανικοί για εξωτικά Χριστούγεννα!

    Τα ελληνικά νησιά προσφέρονται πλέον, εκτός από το καλοκαίρι, και τον χειμώνα για ώρες χαλάρωσης και απόλαυσης υπό τον ήλιο του Αιγαίου και του Ιονίου. Ποια είναι όμως τα ιδανικά μέρη για χριστουγεννιάτικες διακοπές με εξωτικό φόντο; Πού μπορείτε να πείτε «καλή χρονιά» με μαγιό και αντηλιακό; Ακολουθούν τα καλύτερα εξωτικά μέρη για να κάνετε Χριστούγεννα στην παραλία, σύμφωνα με την TUI.

    Δομινικανή Δημοκρατία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αν η αναζήτηση του ήλιου βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα σας για τα Χριστούγεννα, η Δομινικανή Δημοκρατία είναι ό,τι πρέπει γιατί οι θερμοκρασίες τον χειμώνα φτάνουν τους 29°C. Αυτό το μέρος στην Καραϊβική συνδυάζει ήλιο, θάλασσα, άμμο, σαφάρι στην άγρια φύση και εντοπισμό φαλαινών. Οι Δομινικανοί θεωρoύνται λάτρεις των Χριστουγέννων. Οι εορτασμοί διαρκούν από τον Οκτώβριο έως τον Ιανουάριο και συνήθως περιλαμβάνουν την κατανάλωση νόστιμων πιάτων, όπως ψητό χοιρινό και χριστουγεννιάτικη πουτίγκα, πυροτεχνήματα και κάλαντα στην παραλία.

    Κόστα Ρίκα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το καλοκαίρι της Κόστα Ρίκα διαρκεί από τον Δεκέμβριο έως τον Απρίλιο, επομένως η περίοδος των Χριστουγέννων είναι η ιδανική εποχή για λίγο χειμωνιάτικο ήλιο. Η εορταστική περίοδος είναι επίσης το τέλος της σχολικής χρονιάς στην Κόστα Ρίκα. Τα σπίτια είναι διακοσμημένα με τροπικά λουλούδια, φάτνες και χριστουγεννιάτικα στεφάνια από κλαδιά κυπαρισσιού και μούρα. Επίσης στους δρόμους γίνονται πάρτι με άφθονο ρούμι.

    Ταϊλάνδη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στα νησιά Πουκέτ της Ταϊλάνδης η θερμοκρασία φτάνει τους 32°C τον Δεκέμβριο. Μπορείτε λοιπόν να απολαύσετε την Πρωτοχρονιά σε παραλίες με λευκή άμμο. Τα Χριστούγεννα δεν εντάσσονται στις θρησκευτικές παραδόσεις της Ταϊλάνδης, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους ντόπιους να στήνουν χριστουγεννιάτικα δέντρα, να ανταλλάσσουν δώρα και να κερνούν λιχουδιές, αν και συνήθως πρόκειται για ταϊλανδέζικα φαγητά με μπόλικο κάρυ, αντί για γλυκά και γαλοπούλα.

    Λα Πάλμα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Τους 22 βαθμούς Κελσίου φτάνει τα Χριστούγεννα η θερμοκρασία στη Λα Πάλμα των Κανάριων Νήσων. Οι διακοπές των Χριστουγέννων είναι σημαντική γιορτή για τους ντόπιους. Στο Franceses, ένα μικρό χωριό στα βορειοδυτικά του νησιού, μπορείτε να δείτε μια γιγαντιαία φάτνη με τις μορφές της Παναγίας, του Ιωσήφ, του Ιησού και των τριών μάγων σε φυσικό μέγεθος.

    Κύπρος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Κύπρος έχει 340 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται στους 20°C τον Δεκέμβριο. Όπως στην Ελλάδα, έτσι και στη Μεγαλόνησο οι εορτασμοί ολοκληρώνονται στις 6 Ιανουαρίου. «Θα δείτε πολλά ρόδια – τρώγονται και χρησιμοποιούνται ως διακοσμητικά, καθώς συμβολίζουν χαρούμενες στιγμές και καλή τύχη», τονίζει η TUI.

    Πράσινο Ακρωτήρι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Οι θερμοκρασίες στο Πράσινο Ακρωτήρι κατά τη διάρκεια του χειμώνα κυμαίνονται στους 20+ βαθμούς Κελσίου, καθιστώντας τα νησιά της χώρας στα ανοικτά της Αφρικής, ένα όνειρο για όσους αναζητούν τον ήλιο. Αν θέλετε να χαλαρώσετε και να δουλέψετε για το μαύρισμά σας, θα βρείτε οκτώ χιλιόμετρα άμμου στην παραλία Sal. Τα περισσότερα ξενοδοχεία διοργανώνουν τεράστιες γιορτές για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, με beach party υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής.

    Σρι Λάνκα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η θερμοκρασία στη Σρι Λάνκα αγγίζει τους 30°C τον χειμώνα. Όποιος επισκεφθεί το νησί πρέπει να δοκιμάσει το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο κέικ της χώρας. Επιπλέον, υπάρχουν αρχαίοι ναοί για τους λάτρεις του πολιτισμού και φυτείες τσαγιού, ανοιχτές για επισκέπτες. Επίσης στο νησί μπορείτε να κάνετε πολλά θαλάσσια σπορ, όπως σέρφινγκ και κανόε καγιάκ.

    Πηγή: Reader.gr

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider