Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 29.8°C
    Clear

    5 εντυπωσιακοί δρόμοι της Ελλάδας που κόβουν την ανάσα

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    5 εντυπωσιακοί δρόμοι της Ελλάδας που κόβουν την ανάσα

    Ο πέντε πιο όμορφοι, εντυπωσιακοί και επικίνδυνοι δρόμοι της Ελλάδας.

    Τι κάνει μία οδηγική εκδρομή μαγική; Είναι το τοπίο; Είναι η ταχύτητα και ο κίνδυνος ή μήπως η άνεση; Κάθε οδηγός αξιολογεί διαφορετικά την εμπειρία του στο δρόμο, με κάποιους να είναι «speed demons» και άλλους να νοιάζονται περισσότερο για την ασφάλεια και την ευκολία.

    Οι δρόμοι της Ελλάδας πάντως, από τα ορεινά μέχρι τις παραλιακές, προσφέρουν πολλές διαφορετικές εμπειρίες για κάθε γούστο. Παρακάτω θα εξερευνήσουμε 5 οδούς στις οποίες όλο και κάτι θα βρείτε, είτε θέλετε να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας σε απόκρημνα «στροφιλίκια», είτε να απολαύσετε μαγευτικές εικόνες.

    Πέρασμα του Μπάρου

    Ξεκινάμε από βορειοδυτική Ελλάδα, σε ένα από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά του οδικού μας δικτύου. Με αφετηρία την Καλαμπάκα, η διαδρομή ξεκινά από τα χωριά του Ασπροπόταμου και κορυφώνεται στον αυχένα του Μπάρου, στο ιλιγγιώδες υψόμετρο των 2.000 μέτρων. Ο Μπάρος είναι ένα από τα λιγοστά προσβάσιμα ορεινά «περάσματα» από τη Θεσσαλία στην Ήπειρο και από τα βλαχοχώρια των Τρικάλων στα χωριά των Τζουμέρκων. Αποτελεί ένα από τα τρία περάσματα της Πίνδου και βρίσκεται στη νότια πλευρά της οροσειράς, ενώ συνδέει την Ανθούσα και το Χαλίκι (Θεσσαλία) με τους Καλαρρύτες και το Ματσούκι (Ήπειρος).

    Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider