Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 21.7°C
    Clouds

    To savoir vivre των αεροπλάνων: Οι άγραφοι κανόνες των πτήσεων

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    To savoir vivre των αεροπλάνων: Οι άγραφοι κανόνες των πτήσεων

    Τα πιο ενοχλητικά πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς στο αεροπλάνο.

    Τα αεροπορικά ταξίδια έχουν γίνει πιο εύκολα από ποτέ - κλείνεις εισιτήριο σε δευτερόλεπτα και πηγαίνεις σε κάθε γωνιά της γης. Μέχρι να φτάσεις, όμως, το ταξίδι μπορεί να καταντήσει κουραστικό και όχι τόσο ευχάριστο, ειδικά αν έχεις τους λάθους ανθρώπους γύρω σου. Και δεν μιλάμε για παρέα, αλλά για συνεπιβάτες.

    Σε έκθεση της εταιρείας πληροφοριών Morning Consult αναφέρεται πως «ό,τι κι αν κάνετε σε ένα αεροπλάνο, πιθανότατα ενοχλείτε τουλάχιστον έναν επιβάτη». Εξαιτίας της εγγύτητας στις θέσεις, δεν είναι και δύσκολο άλλωστε. Υπάρχουν συγκεκριμένες συμπεριφορές, οι οποίες θεωρούνται αγενείς έως βίαιες και γι' αυτό υπάρχουν μερικοί «άγραφοι νόμοι» για τις πτήσεις. «Όταν παραβιάζονται οι άγραφοι κανόνες της εθιμοτυπίας των αεροπορικών εταιρειών, μπορεί να προκληθεί σοβαρή σύγκρουση», γράφει η Λίντσεϊ Ροσκ, αναλυτής ταξιδιών και φιλοξενίας στο Morning Consult και δεν έχει άδικο.

    Μάλιστα οι κακές συμπεριφορές οδηγούν συχνά έναν στους πέντε επιβάτες να μην θέλει να ξαναταξιδέψει με αεροπλάνο. Σύμφωνα με την έκθεση, στην κορυφή της λίστας των «κακών τρόπων», με το 71% των επιβατών να δηλώνει την αγανάκτησή του, είναι η καταπάτηση του προσωπικού χώρου. Στη δεύτερη και τρίτη θέση βρίσκονται οι «ανθυγιεινές συμπεριφορές».

    Διαβάστε περισσότερα στο Jenny.gr

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider