Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sun 17.7°C
    Clear

    Η ιστορική φυλακή που θα μεταμορφωθεί σε πολυτελές ξενοδοχείο

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Η ιστορική φυλακή που θα μεταμορφωθεί σε πολυτελές ξενοδοχείο

    Η ιστορική ιαπωνική φυλακή Nara, που χτίστηκε το 1908 και λειτούργησε για πάνω από έναν αιώνα, θα αναγεννηθεί ως ένα πολυτελές ξενοδοχείο - Αυτή είναι η ιστορία της.

    Ο ιαπωνικός όμιλος Hoshino Resorts σχεδιάζει να μετατρέψει την ιστορική φυλακή Nara σε πολυτελές ξενοδοχείο, σύμφωνα με άρθρο του Insider. O όμιλος Hoshino ανακοίνωσε ότι η φυλακή, η οποία χαρακτηρίστηκε «πολιτιστικό μνημείο» από την ιαπωνική κυβέρνηση το 2017, θα ανακαινιστεί σε ξενοδοχειακή μονάδα 48 δωματίων, έκτασης 67.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ θα περιλαμβάνει εστιατόριο, χώρο επισκεπτών και μουσείο.

    Στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία γράφει πως «έπειτα από συμφωνία μεταξύ της Hoshino Resorts και της Εταιρίας Συντήρησης και Αξιοποίησης της Φυλακής Νάρα, η πρώην φυλακή θα αναγεννηθεί ως ένα πολυτελές ξενοδοχείο, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν τη διαμονή τους στους ανακαινισμένους χώρους του εμβληματικού κτίσματος».

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    «Θα αποτελέσει έργο υψηλού κύρους για την κυβέρνηση, με τους κομψούς του τοίχους από κόκκινους πλίνθους να ενσαρκώνουν όλη τη φιλοδοξία και την εφευρετικότητα της περιόδου Μεϊτζί» δήλωσε η Hoshino Resorts, πληροφορώντας πως το κτίριο θα είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του, το 2026.

    Ένα μνημείο - καθρέφτης της Ιαπωνίας

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η ιαπωνική κυβέρνηση ανέστειλε τη λειτουργία της φυλακής τον Μάρτιο του 2017, κηρύσσοντάς την «πολιτιστικό μνημείο». Μία κίνηση αναμενόμενη, αν αναλογιστεί κανείς την ιστορική σημασία της. Η φυλακή Νάρα εγκαινιάστηκε το 1908, κοντά στο τέλος της περιόδου Μεϊτζί, σχεδιασμένη από τον αρχιτέκτονα Keijiro Yamashita, εν μέσω του ευρύτερου πονήματος της ιαπωνικής κυβέρνησης να ευθυγραμμίσει τις πολιτικές δομές, αλλά και τις υποδομές της χώρας με πιο μοντέρνα, δυτικά πρότυπα.

    Λειτούργησε όπως ήταν μέχρι και το 1946, όταν και μετατράπηκε σε φυλακή ανηλίκων. Η εξέλιξη αυτή είναι πιο σημαντική από όσο ακούγεται καθώς, μέσα στο νέο ίδρυμα με τους λιγότερο «σκληρούς» νεαρούς παραβάτες εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ιαπωνική δικαιοσύνη η έννοια της επανένταξης. Οι ανήλικοι και νεαροί τρόφιμοι παρακολουθούσαν μαθήματα επανεκπαίδευσης, κοινωνικών δεξιοτήτων, διαχείρισης θυμού καθώς και επαγγελματικών δεξιοτήτων, για να διευκολυνθεί η επιστροφή τους στον έξω κόσμο.

    Το ιστορικό αυτό κτίριο όμως δεν αντιπροσωπεύει απλά την ιστορική εξέλιξη του σωφρονιστικού συστήματος. Στην αστεροειδή διάταξη των πτερύγων, την ογκώδη δομή, τα ανθεκτικά κατασκευαστικά υλικά και τους τεράστιους θαλάμους καθρεφτίζεται η κατάλυση των παλαιών προτύπων.

    Μετά τα μέσα του 19ου αιώνα, η αυτοκρατορική κυβέρνηση της Ιαπωνίας κίνησε γη και ουρανό για να καταλύσει το φεουδαρχικό σύστημα των Σογκουνάτων και να συγκεντρώσει την πολιτική εξουσία στην πρωτεύουσα. Η εξέλιξη αυτή συνέπιπτε φυσικά με την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για έναν δραστικό εκμοντερνισμό της χώρας.

    Μετά από αιώνες απομονωτισμού και ομοιογένειας, η χώρα άνοιγε πλέον τις πόρτες των σαλονιών της σε ξένους πολιτικούς και τα λιμάνια της σε ξένους εμπόρους. Ως αποτέλεσμα η πολιτική οργάνωση, η κοινωνική διαστρωμάτωση, οι υποδομές και η κατανομή του πληθυσμού άλλαξαν ριζικά με την επέλαση της αστικοποίησης και του εμπορίου, βάζοντας τα θεμέλια για τη διαμόρφωση της ιαπωνικής κοινωνίας όπως την ξέρουμε σήμερα.

    Πηγή: Reader.gr

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider