Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 27.9°C
    Clear

    10 διάσημες ξένες ταινίες με φόντο το ακατανίκητο ελληνικό καλοκαίρι

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    10 διάσημες ξένες ταινίες με φόντο το ακατανίκητο ελληνικό καλοκαίρι

    Από τους καλτ “Summer Lovers” των ‘80s μέχρι την καλοκαιρινή εκδοχή του “Knives Out”, 10 ταινίες που ξεχειλίζουν από τη μοναδική αίσθηση του ελληνικού καλοκαιριού.

    Αποπνέουν κάψα και θαλασσινό αεράκι, καλούν τον θεατή σε βουτιές σε άλλοτε κρυστάλλινα κι άλλοτε γαλαζοπράσινα νερά, μυρίζουν αρμύρα και καρπούζι. Ρομαντικές είτε αστυνομικές, μελαγχολικές ή εκτυφλωτικά κεφάτες, οι 10 ταινίες που ακολουθούν έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό το ελληνικό καλοκαίρι, που αυτοδικαίως πρωταγωνιστεί και κλέβει την παράσταση.

    “Το παιδί και το δελφίνι” (1957)

    Η πρώτη αμερικανική παραγωγή που γυρίστηκε στην Ελλάδα, εκτός από το να εξελιχθεί σε μεγάλη επιτυχία της εποχής, στάθηκε ικανή να εκτοξεύσει τον τουρισμό και την έλευση VIP’s στην Ύδρα (όπου είχε ήδη δημιουργηθεί μια καλλιτεχνική κοινότητα). Η ταινία, σε σκηνοθεσία Γιαν Νεγκουλέσκο με πρωταγωνιστές τους Άλαν Λαντ, Σοφία Λόρεν και Αλέξη Μινωτή, αφορά την ιστορία μιας ατίθασης νησιώτισσας, η οποία βρίσκει στο βυθό ένα αρχαίο άγαλμα. Η 23χρονη τότε Σοφία Λόρεν, ως κόρη μυλωνά – προσωποποίηση καλοκαιρινής αύρας, χορεύει νησιώτικα, τραγουδά στα ελληνικά “τι ειν’ αυτό που το λένε αγάπη”, βουτά στα κρυστάλλινα νερά κι αναδύεται με μουσκεμένο φόρεμα, εδραιώνοντας τον θρύλο της ως παγκόσμιο σύμβολο θηλυκότητας.

    Διαβάστε περισσότερα στο Jenny.gr

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider