Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sun 17.5°C
    Clear

    Οι ωραιότερες παραλίες γυμνιστών στα ελληνικά νησιά

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Οι ωραιότερες παραλίες γυμνιστών στα ελληνικά νησιά

    Φορέστε μόνο το αντιηλιακό σας και βουτήξτε σε αυτές τις παραλίες για να νιώσετε πιο ελεύθεροι από ποτέ. Από την Κέρκυρα μέχρι την Κρήτη, αυτές είναι μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες γυμνιστών που θα βρείτε στα ελληνικά νησιά.

    Στα ελληνικά νησιά υπάρχουν πολλές μαγευτικές παραλίες όπου μπορείτε να βιώσετε την εμπειρία του γυμνισμού. Παραλίες με υπέροχο φυσικό τοπίο, ηρεμία και γαλαζοπράσινα νερά, που θα σας προσφέρουν την απόλυτη χαλάρωση. Είτε είστε φαν του γυμνισμού, είτε σκέφτεστε να το τολμήσετε αυτό το καλοκαίρι για πρώτη φορά, εμείς σας φτιάξαμε μια λίστα με μερικές από τις καλύτερες επιλογές.

    Μυρτιώτισσα, Κέρκυρα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μια top επιλογή για τους λάτρεις του γυμνισμού. Η Μυρτιώτισσα βρίσκεται κοντά στην πολυσύχναστη παραλία Γλυφάδα, αλλά είναι τελείως διαφορετική. Διάσπαρτοι βράχοι, λευκή άμμος και κρυστάλλινα βαθιά νερά συνθέτουν το σκηνικό σε αυτή την παραλία, που είναι εδώ και δεκαετίες η αγαπημένη των γυμνιστών στο νησί. Λίγο βορειότερα, βρίσκεται η μονή της Παναγίας της Μυρτιώτισσας, από την οποία πήρε και το όνομά της η παραλία. Η πρόσβαση δεν είναι εύκολη. Αφήστε το αυτοκίνητο πριν τη μεγάλη κατηφόρα και περπατήστε μέχρι την παραλία. Δυστυχώς, η θάλασσα έχει περιορίσει την παραλία τα τελευταία χρόνια, αλλά αξίζει να πάτε έστω και μια φορά για την εμπειρία. Το τοπίο είναι μαγευτικό.

    Χιλιαδού, Εύβοια

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το τελευταίο κομμάτι της απέραντης Χιλιαδούς, μετά τον μεγάλο βράχο, είναι μια πανέμορφη παραλία με βότσαλα, από τις πιο γνωστές παραλίες γυμνιστών στην Ελλάδα. Η παραλία βρίσκεται στην κεντρική Εύβοια και είναι πολυσύχναστη, ειδικά τα Σαββατοκύριακα - φροντίστε να πάτε νωρίς για να βρείτε το κατάλληλο σημείο για εσάς.

    Χαλικιάδα, Αγκίστρι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Είναι η πιο εντυπωσιακή παραλία στο Αγκίστρι, με λευκά βότσαλα, καταγάλανα νερά και απόκρημνα βράχια. Για να φτάσετε εκεί θα κατευθυνθείτε από τη Σκάλα προς τη Σκληρή και στη συνέχεια να ακολουθήσετε το μονοπάτι σε μία διαδρομή μέσα στα πεύκα. Για να κατέβετε στην παραλία, χρειάζεται μεγάλη προσοχή, αλλά το τοπίο θα σας αποζημιώσει. Προτιμήστε να την επισκεφθείτε νωρίς το πρωί ή απογευματάκι για να μην έχει πολλή ζέστη.

    Μικρή Μπανάνα, Σκιάθος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η διάσημη παραλία Μπανάνα (οι παλιοί την ξέρουν σαν όρμο Κρασσά) βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Σκιάθου, σε κοντινή απόσταση από τις Κουκουναριές. Στην ουσία πρόκειται για δύο συνεχόμενες παραλίες. Η δεύτερη από αυτές, η Μικρή Μπανάνα είναι μία από τις πιο γνωστές παραλίες γυμνιστών της Ελλάδας. Χρυσαφένια αμμουδιά, πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά και πανύψηλα πεύκα που φτάνουν σχεδόν μέχρι την ακτή συνθέτουν το σκηνικό.

    Βελανιό, Σκόπελος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Δίπλα στη διάσημη παραλία Στάφυλος βρίσκεται το Βελανιό, μια μεγάλη παραλία με ψιλή άμμο και ήρεμα νερά, που καλύπτεται από ένα πυκνό πευκοδάσος, ιδανική για όσους αναζητούν την ηρεμία. Ένα μέρος της παραλίας είναι οργανωμένο, με καντίνα και ξαπλώστρες. Ακριβώς μετά τον πρώτο βράχο που χωρίζει την ακτή μπορείτε να κάνετε γυμνισμό. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται με τα πόδια από τη γειτονική παραλία του Σταφύλου μέσα από ένα μονοπάτι που βρίσκεται πάνω στο λόφο.

    Παραλία Κάμπινγκ, Αντίπαρος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η παραλία που βρίσκεται δίπλα στο κάμπινγκ του νησιού είναι μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Αντιπάρου και συγκεντρώνει πολλούς γυμνιστές. Πρόκεται για μια μεγάλη αμμώδη παραλία με γαλαζοπράσινα νερά, που προσφέρει την απόλυτη χαλαρωτική εμπειρία.

    Κέδρος, Δονούσα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Χρυσή άμμος και καταγάλανα νερά συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο σε αυτή την παραλία, την οποία επιλέγουν πολλοί γυμνιστές. Ο Κέδρος βρίσκεται σε έναν μικρό κόλπο στα νότια του νησιού. Μάλιστα, το Forbes συμπεριέλαβε τον Κέδρο στις 8 καλύτερες παραλίες του κόσμου το 2018. Από τη Χώρα της Δονούσας η παραλία απέχει 15-20 λεπτά εύκολης πεζοπορίας ή πέντε λεπτά οδήγησης. Η παραλία διαθέτει beach bar.

    Κόκκινη Άμμος, Κρήτη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Κρήτη αποτελεί έναν παράδεισο για τους γυμνιστές, προσφέροντας πολλές επιλογές για κολυμπήσετε γυμνοί. Η Κόκκινη Άμμος κοντά στα Μάταλα είναι μία από τις καλύτερες επιλογές. Πρόσφατα, το CNN την έβαλε στη λίστα με τις 20 καλύτερες παραλίες γυμνιστών του κόσμου. Η απομονωμένη παραλία με την καφέ-κόκκινη άμμο και τα θαυμάσια κρυστάλλινα νερά είναι προσβάσιμη μέσω 20λεπτης πεζοπορίας από τα Μάταλα ή με καΐκι από το λιμάνι των Ματάλων.

    Άϊ-Γιάννης, Γαύδος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ο Άϊ-Γιάννης είναι μια απέραντη παραλία εξωτικής ομορφιάς με κέδρους και αμμόλοφους, που προτιμούν οι κατασκηνωτές και οι γυµνιστές (δεν είναι οργανωμένη και θα πρέπει να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα). Μάλιστα, η συγκεκριμένη παραλία έχει ψηφιστεί ως η δεύτερη καλύτερη στον κόσμο από το Discovery Channel. Από εκεί, περπατώντας σε ένα παραθαλάσσιο μονοπάτι, μπορείτε να πάτε στην απομονωμένη παραλία-ησυχαστήριο του Λαυρακά.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider