Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Χίος
    Fri 12.9°C
    Clouds

    Οι πιο ξεχωριστές παραλίες της Χίου

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Οι πιο ξεχωριστές παραλίες της Χίου

    Στη Χίο θα απολαύσετε βουτιές σε μερικές από τις ιδιαίτερες παραλίες του Αιγαίου. Το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας διαθέτει πάνω από 90 παραλίες που καλύπτουν όλα τα γούστα. Αυτές είναι οι πιο ξεχωριστές.

    Νησί ευλογημένο από τη φύση, με μεγάλη ιστορία, γεμάτο με μαγευτικά τοπία, μεσαιωνικά χωριά και πολλούς κρυμμένους θησαυρούς που σας περιμένουν να τους ανακαλύψετε. Αυτή είναι Χίος, η γη της μαστίχας και το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας.

    Όσο για τις παραλίες; Ετοιμαστείτε για βουτιές σε μερικές από τις ιδιαίτερες του Αιγαίου. Η Χίος διαθέτει πάνω από 90 παραλίες, που σίγουρα μπορούν να καλύψουν κάθε γούστο. Ακολουθούν μερικές από τις πιο ξεχωριστές παραλίες του νησιού που δεν πρέπει να χάσετε.

    Μαύρα Βόλια

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στο νότιο τμήμα της Χίου και πιο συγκεκριμένα 30 περίπου χλμ. από την πόλη και 5 χλμ. από το ξακουστό χωριό Πυργί, θα βρείτε τη διασημότερη παραλία του νησιού αλλά και μία από τις πιο ξεχωριστές του Αιγαίου. Η παραλία Μαύρα Βόλια αποτελεί μοναδικό αξιοθέατο καθώς τα μεγάλα μαύρα βότσαλα της προέκυψαν από την έκρηξη κοντινού (ανενεργού πλέον) ηφαιστείου που είχε γίνει στην αρχαιότητα. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και κρυστάλλινα με ένα βαθύ σκούρο μπλε χρώμα λόγω των μαύρων βότσαλων.

    Βρουλίδια

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Πολύ κοντά στο Πυργί και δίπλα στην παραλία του Εμπορειού, βρίσκονται τα Βρουλίδια, η νοτιότερη παραλία του νησιού, κρυμμένη ανάμεσα σε επιβλητικά, λευκά βράχια. Η παραλία είναι μικρή σε έκταση αλλά πολύ όμορφη, με γαλαζοπράσινα νερά, χοντρή άμμο και ψιλό βοτσαλάκι. Υπάρχει μια μικρή καντίνα, αλλά η παραλία δεν είναι οργανωμένη, οπότε καλό είναι να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα.

    Αγία Δύναμη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ακόμα μία εντυπωσιακή παραλία της νότιας Χίου, κοντά στο χωριό των Ολύμπων, είναι αυτή της Αγίας Δύναμης, η οποία πήρε το όνομά της από το μικρό εκκλησάκι που βρίσκεται στην ανατολική άκρη της. Η παραλία έχει εξωτικά γαλαζοπράσινα νερά και ένα μείγμα από ψιλή άμμο και βότσαλα. Πάρτε προμήθειες μαζί σας γιατί δεν είναι οργανωμένη.

    Αποθήκα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Αποθήκα είναι μία από τις ομορφότερες και δημοφιλέστερες νότιες παραλίες του νησιού, περίπου 5 χλμ. από τον μεσαιωνικό οικισμό των Μεστών. Η διαδρομή ανάμεσα σε μαστιχώνες και ελαιώνες προς τη θάλασσα είναι μοναδική. Υπάρχει beach bar και εγκαταστάσεις θαλάσσιων σπορ για να νοικιάσετε SUP, κανό ή καγιάκ και να εξερευνήσετε τις σπηλιές.

    Σαλάγωνα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η παραλία Σαλάγωνα βρίσκεται στη νοτιοδυτική Χίο, μόλις 5 χλμ. από το χωριό Ολύμποι, στην περιοχή των Μαστιχοχωρίων. Πρόκειται για μια παραλία με ψιλό βότσαλο και υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά. Τα τελευταία χρόνια λειτουργεί καντίνα, ενώ παρέχονται ομπρέλες και ξαπλώστρες.

    Ελίντα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στη δυτική πλευρά της Χίου, σε απόσταση 10 χλμ. από το χωριό Αυγώνυμα, υπάρχει ο μεγάλος και κλειστός κόλπος της Ελίντας. Το τοπίο γύρω από αυτή την παραλία είναι μαγευτικό, ενώ το κολύμπι στα πρασινογάλανα νερά του κόλπου είναι πραγματικά απολαυστικό. Πρόκεται για μια ήρεμη παραλία με λευκό βότσαλο και αρμυρίκια που προσφέρουν σκιά.

    Τραχήλι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η παραλία Τραχήλι βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Χίου, 10 χλμ. από το χωριό Αυγώνυμα. Απομονωμένη και μοναχική, με καθαρά γαλάζια νερά προσελκύει όλους όσους αναζητούν γαλήνη και ηρεμία. Θα χρειαστεί να πάρετε μαζί σας τα απαραίτητα, καθώς είναι ανοργάνωτη. Αξίζει να επισκεφθείτε τη Βίγλα, ένα παρατηρητήριο για τους πειρατές που βρίσκεται στο ύψωμα δίπλα στην παραλία.

    Γλάροι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σε απόσταση 7 χλμ. βορειοανατολικά από την πόλη της Χίου, ανάμεσα στο Βροντάδο και τη Συκιάδα, στον δρόμο προς Καρδάμυλα, θα συναντήσετε την παραλία Γλάροι. Η παραλία βρίσκεται μέσα σε μικρό κόλπο ανάμεσα σε βράχους. Είναι οργανωμένη, με beach bar και από τις πιο κοσμοπολίτικες του νησιού (καλό είναι πάτε νωρίς γιατί γεμίζει πολύ γρήγορα). Η παραλία των Γλάρων είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς δημιουργήθηκε σε ένα παλιό λατομείο. Με το πέρασμα του χρόνου, η θάλασσα έφερε άμμα και σμίλεψε τα βράχια δημιουργώντας ένα πανέμορφο σκηνικό.

    Ναγός

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η παραλία Ναγός βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, 5 χλμ. βόρεια από το χωριό Ανω Καρδάμυλα. Ο Ναγός έχει όμορφο, μικρό βοτσαλάκι, ενώ τα κρυστάλλινα νερά και τα καταπράσινα βουνά που την περικυκλώνουν συνθέτουν ένα πανέμορφο τοπίο. Στην παραλία θα βρείτε εστιατόρια και ταβέρνες για να απολαύσετε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider