Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Μεσσηνία
    Sat 17.9°C
    Clouds

    Οι παραλίες της Ελλάδας που πρέπει να δεις έστω και μία φορά

    BEST OF
    Κείμενο: Κλέλια Φατούρου
    Οι παραλίες της Ελλάδας που πρέπει να δεις έστω και μία φορά

    Πάμε να κάνουμε μια βόλτα στην Ελλάδα και σε μερικές από τις κορυφαίες παραλίες που πρέπει να δεις.

    Ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Ζούμε στη χώρα με τα πιο ωραία νησιά και τις πιο όμορφες παραλίες (μιλώντας εντελώς αντικειμενικά). Πώς να ξεχωρίσεις λοιπόν μόνο 7; Μιλάμε για δεκάδες όμορφα σημεία, σε μία χώρα που διαθέτει παραλίες σε νησιά αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

    Αφού όμως διανύουμε ένα ακόμη καλοκαίρι, και πολλοί από εμάς δεν ξέρουμε αν και πότε θα κάνουμε διακοπές, ή ξέρουμε και μετράμε αντίστροφα, σου δίνουμε μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες που πρέπει να δεις στη ζωή σου. Έστω και μία φορά. Αξίζει τον κόπο.

    Σίμος, Ελαφόνησος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μία από τις πιο μαγικές παραλίες που πας οδικώς και περνάς απέναντι με ένα ferry στα 20 λεπτά. Ο Σίμος είναι μεγάλος σε έκταση, με άμμο, διάφανα νερά, και με το δικό του camping.

    Μύρτος, Κεφαλονιά

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ένα νησί με αμέτρητες παραλίες, αλλά με τον Μύρτο να πρωταγωνιστεί. Γαλάζια νερά, σε μία απόχρωση που δεν έχεις ξαναδεί. Ιδανικά, πήγαινε από πολύ νωρίς το πρωί, που δεν έχει κόσμο.

    Σαρακήνικο, Μήλος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ηφαιστειογενείς βράχοι που φτιάχνουν απίστευτα σχήματα, και καθαρά νερά που θα σε κάνουν να σκέφτεσαι για πολύ καιρό τη συγκεκριμένη παραλία, σε ένα νησί που είναι γνωστό για αυτόν τον λόγο.

    Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Παραλία που γεμίζει με κόσμο και που πρέπει να κατέβεις με σκαλάκια, αλλά θα καταλάβεις γιατί αξίζει όταν φτάσεις.

    Βουτούμι, Αντίπαξοι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Είναι λογικό να πρωταγωνιστεί το Ιόνιο όταν μιλάμε για ωραίες παραλίες, και το Βουτούμι είναι ένας ακόμη καλός λόγος. Θα φτάσεις με καραβάκι από τους Παξούς και θα βρεθείς σε μία μικρή πανέμορφη παραλία με ξαπλώστρες και ταβέρνα από πίσω.

    Ελαφονήσι, Χανιά

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Το Ελαφονήσι είναι η παραλία με τη ροζ άμμο που σε κάνει να ονειρεύεσαι ταξίδια στην Κρήτη, έστω για να βρεθείς εκεί το καλοκαίρι.

    Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Πάμε και μια βόλτα από την Πελοπόννησο, εκεί που βρίσκεται η πανέμορφη Βοϊδοκοιλιά. Σε ημικύκλιο σχήμα, με λευκή άμμο και διάφανα νερά.

    Πηγή: Reader.gr

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider