Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 27.5°C
    Clear

    Όταν το Wyndham Grand Crete Mirabello Bay Μου χάρισε 3 μέρες απόλυτης πολυτέλειας και χαλάρωσης

    BEST OF
    Κείμενο: Νατάσσα Σχοινά
    Όταν το Wyndham Grand Crete Mirabello Bay Μου χάρισε 3 μέρες απόλυτης πολυτέλειας και χαλάρωσης

    Το φετινό μου καλοκαίρι ήταν ξεχωριστό!

    Όταν πηγαίνω καλοκαιρινές διακοπές, θέλω αυτές να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές, από το κατάλυμα που θα επιλέξω μέχρι τις επιλογές που μου προσφέρει η τοποθεσίες για να γεμίζω το πρόγραμμά μου με ενδιαφέροντες και παραγωγικές ασχολίες. Η αλήθεια είναι πως σπάνια μπορεί κάποιος να βρει ένα πακέτο που τα συνδυάζει όλα και συνήθως προτιμά να κάνει «πίσω» σε κάποιες από τις επιθυμίες του ώστε τελικά να κλείσει διακοπές. Μετά το άκουσμα της ολοκλήρωσης της ολικής ανακαίνισης του Wyndham Grand Crete Mirabello Bay, έμαθα πως δε χρειάζεται να κάνω πια καμία έκπτωση στις απαιτήσεις μου, καθώς μία συγκλονιστική εμπειρία προστέθηκε στο «βιογραφικό» μου.

    Όλα ξεκίνησαν περίπου δύο εβδομάδες πριν. Επέστρεψα σπίτι μετά από μία ιδιαίτερα κοπιαστική και γεμάτη ευτράπελα μέρα στη δουλειά και πήρα απόφαση να κάνω κάτι που για καιρό είχα στο μυαλό μου: να κλείσω ένα ταξίδι express. Ομολογώ πως δεν αφιέρωσα πολύ ώρα στην αναζήτηση προορισμών, αφού πολλοί γνωστοί μου μου πρότειναν να πάω σε ένα «μαγικό θέρετρο» όπως το αποκαλούσαν, έναν «επίγειο παράδεισο στην Κρήτη» που ακούει στο όνομα Wyndham Grand Crete Mirabello Bay. Κάτι η μεγάλη μου αγάπη για την Κρήτη, κάτι οι μοναδικές φωτογραφίες που είδα διαδικτυακά και στα social media, δε χρειάστηκα κάτι άλλο για να κλείσω αμέσως.

    travelgo.gr

    Φτάνοντας στο ξενοδοχείο, η εμπειρία μου άρχισε πολύ πριν εισέλθω στους μεγαλοπρεπείς του χώρους. Οι καταπράσινες πλαγιές του Λασιθίου συνθέτουν μία εικόνα που μοιάζει περισσότερο με καμβά ζωγραφικής ή με εκείνες τις εικόνες που σου δείχνουν και πιστεύεις πως είναι σίγουρα επεξεργασμένες για να μοιάζουν τόσο τέλειες. Στην προκειμένη περίπτωση, η τελειότητα υπάρχει.

    Μπαίνοντας στις εγκαταστάσεις του Wyndham Grand Crete Mirabello Bay, η bohemian chic αισθητική τραβάει το βλέμμα. Νιώθεις κατευθείαν ότι πρόκειται να βιώσεις κάτι πολύ όμορφο και σίγουρα πολύ ποιοτικό, αίσθηση που στην πορεία επιβεβαιώνεται και με το παραπάνω.

    Προσωπικά, το πρώτο πράγμα που θέλω να κάνω φτάνοντας σε ένα ξενοδοχείο είναι να χαλαρώνω για λίγο στο δωμάτιό μου. Θέλω να ξεκουράζομαι λίγο από τη διαδρομή για να πάρω δυνάμεις και να ξεκινήσω με ενέργεια τη μέρα μου. Ξάπλωσα, λοιπόν, στο αναπαυτικό κρεβάτι του δωματίου μου και δεν μπορούσα - ή καλύτερα, δεν ήθελα- να σηκωθώ. Ένιωθα σαν το στρώμα να αγκάλιαζε το σώμα μου, την ώρα που τα μαξιλάρια ξεκούραζαν τον αυχένα μου. Όταν ένιωσα ότι πήρα το απαραίτητο energy boost, δεν μπορούσα να αντισταθώ στο μπάνιο στην πισίνα μου και έπειτα έβαλα πλώρη -μεταφορικά και κυριολεκτικά- για το πρόγραμμα των διακοπών μου.

    travelgo.gr

    Ως λάτρης της θάλασσας, κατέβηκα στη σύγχρονη μαρίνα του ξενοδοχείου και επιδόθηκα πρώτα στην ιστιοπλοΐα και έπειτα στο scuba diving. Η ευκολία με την οποία απλά βγήκα από το δωμάτιο και σε μερικά λεπτά ασχολούμουν με τα αγαπημένα μου σπορ ήταν απλά απίστευτα αναζωογονητική και απολαυστική. Όμως, μαζί με τη θάλασσα, έρχεται και η πείνα, γι’ αυτό και έσπευσα να δοκιμάσω ένα από τα εστιατόρια του ξενοδοχείου και συγκεκριμένα το Amalthea, έναν γαστρονομικό προορισμό που προσφέρει μεσογειακή κουζίνα σε έναν πλούσιο μπουφέ.

    Μερικές ώρες μετά, δε γινόταν να μη γίνω μέρος μίας μοναδικής εμπειρίας, κάτι που, για να είμαι ειλικρινής, περίμενα από τη στιγμή που έκανα το booking του ξενοδοχείου. Καθώς σουρούπωνε, λοιπόν, επισκέφτηκα τη φυσική Σπηλιά, που είχα κάνει κράτηση. Εκεί, είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω σπάνια κρασιά από το κελάρι σε έναν χώρο που από μόνος του εντυπωσιάζει, πόσο μάλλον όταν την διακριτική, εκλεπτυσμένη περιποίηση που με καλωσόρισε μπαίνοντας. Παράλληλα, εκμεταλλεύτηκα το μοναδικό spot και απόλαυσα εκεί το δείπνο μου.

    Την επόμενη μέρα, φυσικά και επισκέφτηκα μία από τις δύο ιδιωτικές παραλίες του ξενοδοχείου. Πήρα ένα βιβλίο στα χέρια μου και με τη συγκλονιστική θέα του κόλπου του Μιραμπέλο άφησα τις επόμενες ώρες να περάσουν όσο ρομαντικά και ξέγνοιαστα απαιτούσε το εξαιρετικά οργανωμένο από το ξενοδοχείο σκηνικό.

    travelgo.gr

    Για μεσημεριανό, έπρεπε οπωσδήποτε να απευθυνθώ στο εστιατόριο Bay Grill και το τρυφερό ψητό κρέας που έφτασε στον ουρανίσκο μου ήταν τόσο καλό που πραγματικά δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια παρά μόνο όταν η γεύση φτάνει στο στόμα σου. Έντονες ποιοτικές γεύσεις στη σχάρα, για τις οποίες χρησιμοποιούμε αποκλειστικά προϊόντα τοπικής παραγωγής αποτελούν ένα δελεαστικό μενού για μπάρμπεκιου.

    Κρήτη χωρίς θαλασσινά δεν γίνεται! Γι' αυτό και το Elia A La Carte είναι πάντα γεμάτο με κόσμο που θέλει να δοκιμάσει θαλασσινά και γεύσεις με ψάρι! Δίπλα στην πισίνα, το σκηνικό είναι ονειρικό για ένα αυθεντικό gourmet εστιατόριο!

    travelgo.gr

    Η τελευταία μέρα έκλεισε με σπα! Είχα κλείσει ήδη από την Αθήνα να κάνω κάποιες θεραπείες σπα, ένα υπέροχο μασάζ που ταξίδεψε το μυαλό μου και απελευθέρωσε το σώμα μου, ενώ δεν παρέλειψα να παρακολουθήσω και μάθημα γιόγκα μέσα στον ελαιώνα του ξενοδοχείου!

    Μετά από την χαλάρωση, μία επίσκεψη στο Καφενείο ήταν απαραίτητη. Παραδοσιακές γεύσεις από την Κρήτη, όπως χοχλιοί μπουμπουριστοί, πίτες σφακιανές και καλτσούνια, και αδιανόητη φιλοξενία, έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο την επίσκεψή μου!

    travelgo.gr

    Έτσι, όπως, έκανα στη γιόγκα τη στάση του σκύλου και χαιρετούσα τον ήλιο, σκεφτόμουν την καταπληκτική εμπειρία που έζησα στο Mirabello. Η κρητική φιλοξενία, η πολυτέλεια, η χαλάρωση, το καταπληκτικό φαγητό και η μαγική θάλασσα μου άφησαν την καλύτερη εντύπωση και είμαι πανέτοιμη να επιστρέψω στην Αθήνα με γεμάτες μπαταρίες. Ένα είναι σίγουρο, θα επιστρέψω σύντομα!

    WYNDHAM GRAND CRETE MIRABELLO BAY

    Χαβάνια 721 00, Άγιος Νικόλαος, Κρήτη, Ελλάδα

    Τηλ: +30 28410 28400

    FAX: +30 28410 28810

    E-mail: [email protected]

    Facebook

    Instagram

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider