Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 26.8°C
    Clear

    Ένα τριήμερο στο Ajul Luxury Hotel & Spa Resort αρκεί για να «αφήσεις» τα πάντα πίσω

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ένα τριήμερο στο Ajul Luxury Hotel & Spa Resort αρκεί για να «αφήσεις» τα πάντα πίσω

    Βρεθήκαμε στο ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο της Zeus International Hotels & Resorts στη Χαλκιδική και βιώσαμε από κοντά μια μοναδική εμπειρία χαλάρωσης και ευεξίας.

    Από τη στιγμή που μπαίνει το καλοκαίρι, οι ημέρες στο γραφείο γίνονται απάλευτες. Οι υψηλές θερμοκρασίες έξω, σε συνδυασμό με την ατελείωτη δουλειά μέσα, μας κάνουν να «ταξιδεύουμε» σε θάλασσες, πισίνες και ξενοδοχεία. Πώς να ελέγξεις και να προσπαθήσεις να περιορίσεις τις σκέψεις του μυαλού σου άλλωστε;

    Μια ημέρα, λοιπόν, σαν όλες τις άλλες «έσκασε» η πρόταση: «τι θα έλεγες να έρθεις μαζί μας σε ένα τριήμερο ταξίδι που ετοιμάζουμε στο ολοκαίνουργιο Ajul Luxury Hotel & Spa Resort στη Χαλκιδική;». Το πρώτο πράγμα που έκανα πριν καλά καλά κλείσω το τηλέφωνο ήταν να αναζητήσω στο διαδίκτυο πληροφορίες για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

    travelgo.gr

    Πρόκειται για ένα πεντάστερο καταφύγιο ευζωίας, το οποίο δίνει νέα διάσταση στην έννοια της πολυτέλειας και αποτελεί καρπό συνεργασίας της Zeus με τη Wyndham Hotels & Resorts. Δεν χρειαζόταν να ψάξω περισσότερα. Είχα ήδη καλυφθεί και μάλιστα είχα αρχίσει να σκέφτομαι τον εαυτό μου με κάποιο κοκτέιλ στο χέρι να κάνει μπάνιο σε μία από τις τεράστιες πισίνες του ξενοδοχείου.

    Μετά από αυτή την είδηση – όπως είναι λογικό – η εβδομάδα κύλησε νεράκι, ώσπου φτάσαμε στην Παρασκευή! Αμέσως μετά το γραφείο κατευθύνθηκα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος κι από εκεί προσγειώθηκα στη Θεσσαλονίκη, όπου με περιμένε ένα βανάκι που θα με μετέφερε στο Ajul Luxury Hotel & Spa Resort.

    travelgo.gr

    Το ξενοδοχείο που θα περνούσα τα επόμενα δύο βράδια μου βρισκόταν μέσα σε ένα παρθένο, γαλήνιο περιβάλλον, έξω από την Αγία Παρασκευή, σε ένα καταπράσινο χωριό στη χερσόνησο της Κασσάνδρας, με πευκοδάση, ιαματικά λουτρά, αλλά και μια παραδεισένια, ιδιωτική βοτσαλωτή παραλία από κάτω του.

    Και για να κατέβω προετοιμασμένος στο resort, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού διάβασα πως η Κασσάνδρα είναι η δυτικότερη χερσόνησος της Χαλκιδικής, ενώ στην αρχαιότητα ονομάζονταν Παλλήνη. Πρόκειται για ένα από τα πιο φημισμένα μέρη στην Χαλκιδική με ιδιαίτερη τουριστική ανάπτυξη, έχοντας να επιδείξει πάρα πολλά όσον αφορά τον πολιτιστικό και τον τουριστικό τομέα. Με λίγα λόγια μιλάμε για περιοχή που μπορεί να παρέχει στον κάθε επισκέπτη όλα όσα χρειάζεται για ονειρεμένες διακοπές.

    travelgo.gr

    Μετά από μια σύντομη διαδρομή, έφτασα στο ξενοδοχείο, το οποίο λάτρεψα από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα. Διαθέτει εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και σαγηνευτικό interior design, ενώ το πιο fun χαρακτηριστικό του είναι οι ΠΟΛΛΕΣ και μεγάλες πισίνες του (φυσικά έχει και παιδική!). Δεν μέτρησα πόσες ήταν (μου είπαν βέβαια αργότερα ότι υπάρχουν πέντε), αλλά δοκίμαζα να κάνω βουτιά κάθε φορά κι από άλλο σημείο και δε βαρέθηκα λεπτό.

    Δεν ξέρω αν ήμουν από τους πιο τυχερούς, αλλά μου έδωσαν μια σουίτα με ιδιωτική πισίνα, η οποία ήταν το κάτι άλλο. Το ξενοδοχείο αποτελείται από συνολικά 171 δωμάτια, επομένως υπάρχουν επιλογές για όλα τα γούστα. Από απλά δωμάτια μέχρι μπάνγκαλοου και σουίτες όπως η δική μου, τα οποία θα σε κάνουν να χαλαρώσεις σε υπερθετικό βαθμό. Κάπου εδώ να πω ότι το στρώμα του κρεβατιού ήταν τόσο άνετο, που το πρώτο πρωινό που ξύπνησα στο Ajul Luxury Hotel & Spa Resort δεν ήθελα να σηκωθώ από το κρεβάτι.

    travelgo.gr

    Κι επειδή η χαλάρωση ήταν το βασικό στοιχείο της εκδρομής, το Σάββατο είχε έρθει η ώρα να δοκιμάσω το Spa του ξενοδοχείου. Η φράση «επίγειος παράδεισος» μπορεί να ακουστεί κλισέ, αλλά είναι αυτό ακριβώς που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο μέρος.

    Η περιοχή άλλωστε που βρίσκεται το ξενοδοχείο ήταν γνωστή από την αρχαιότητα για τα ιαματικά της λουτρά και τις υπόγειες πηγές που αναβλύζουν και φτάνουν ως τη θάλασσα μέσα από τα βράχια. Έτσι, το σπα έχει συνδέσει τη φιλοσοφία του πάνω στην ευεξία, προσφέροντας στους επισκέπτες του ένα ταξίδι θεραπείας και αναζωογόνησης, μέσα από μια πληθώρα θεραπειών σώματος και προσώπου.

    travelgo.gr

    Ο χρόνος δεν έχει καμία σημασία όταν κάνεις βουτιά στη θερμαινόμενη πισίνα, στη σάουνα ή στο τζακούζι, ενώ θα σου πρότεινα να κλείσεις οπωσδήποτε ένα μασάζ με κάποιον έμπειρο θεραπευτή. Τα άγχη και το στρες θα φύγουν αμέσως μακριά και θα βιώσετε μια πρωτόγνωρη εμπειρία χαλάρωσης και ευεξίας στο μάξιμουμ.

    travelgo.gr

    Μετά από μια ημέρα με μπάνιο, μασάζ και τζακούζι χρειάζεσαι όμως και ένα καλό γεύμα. Οι φαν του γαστρονομικού τουρισμού, λοιπόν, θα βρουν τον δικό τους παράδεισο στο Ajul, μιας και υπάρχουν local και farm to table προτάσεις στα τρία εστιατόρια που διαθέτει. Στο Infinity, το κεντρικό εστιατόριο του ξενοδοχείο όπου στρώνεται καθημερινά ο πρωινός μπουφές με επιλογές για όλα τα γούστα, στο Thimari θα δοκιμάσεις γνήσια ελληνική κουζίνα, ενώ στην Ambrosia θα «ταξιδέψεις» μέχρι την Ιταλία, με τις μακαρονάδες και τις πίτσες να αποτελούν must.

    Τα περισσότερα από τα υλικά των εστιατορίων προέρχονται από από την εύφορη γη της Χαλκιδικής, ενώ θα δοκιμάσεις οπωσδήποτε το ξακουστό μέλι της περιοχής και τα ασυναγώνιστα ψάρια της, καθώς και βότανα και μυρωδικά από τους καταπράσινους κήπους του ξενοδοχείου. Επίσης, το μπαρ να ξέρεις πως ετοιμάζει τα πιο ευφάνταστα κοκτέιλ για να κλείσεις υπέροχα το βράδυ σου με θέα τη θάλασσα.

    Η αλήθεια είναι πως οι τρεις ημέρες στο resort είναι λίγες. Έχει τόσα πράγματα να κάνεις που είναι δεδομένο πως δεν θα τα προλάβεις όλα. Για παράδειγμα δεν μπήκα καν στα γήπεδα τένις, μπάσκετ και beach volley που υπάρχουν, αλλά ούτε και στο adventure park του ξενοδοχείου που έχει πύργο αναρρίχησης, mini soccer, τοξοβολία αλλά φυσικά και υπαίθριες δραστηριότητες (ποδηλασία, πεζοπορία), όπως και θαλάσσια σπορ.

    travelgo.gr

    Επίσης, όπως μας ενημέρωσαν οι άνθρωποι του ξενοδοχείου υπάρχει και η επιλογή της προβολής μιας ταινίας σε γιγαντοοθόνη, πάνω σε αναπαυτικές πολυθρόνες και κάτω από τον έναστρο ουρανό!

    Δεν πειράζει, όμως, την επόμενη φορά. Να έχουμε έναν ακόμη λόγο να επιστρέψουμε στο πανέμορφο Ajul Luxury Hotel & Spa Resort!

    travelgo.gr

    Ajul Luxury Hotel & Spa Resort, Αγία Παρασκευή, Δήμος Παλλήνης Χαλκιδικής, τηλ. 23740 47600

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider