Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sun 17.8°C
    Clear

    Διαστημικός τουρισμός: Με αερόστατο για... δείπνο στη στρατόσφαιρα

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Διαστημικός τουρισμός: Με αερόστατο για... δείπνο στη στρατόσφαιρα

    Από το 2025, η γαλλική εταιρεία Zephalto θα προσφέρει ταξίδια στη στρατόσφαιρα συνολικής διάρκειας 6 ωρών. Τα εισιτήρια θα ξεκινούν από 120.000 ευρώ και το πακέτο θα περιλαμβάνει δείπνο και… ψυχολόγο

    Η γαλλική εταιρεία Zephalto μόλις ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να στέλνει ταξιδιώτες στη στρατόσφαιρα με ένα διαστημικό μπαλόνι μέχρι το 2025, όπως αναφέρει το Bloomberg. Με εισιτήρια που θα ξεκινούν από 120.000 ευρώ ανά άτομο, το εξάωρο ταξίδι μετ' επιστροφής στα σύνορα του διαστήματος θα επιτρέπει στους ταξιδιώτες να απολαμβάνουν απαράμιλλη θέα σε ένα πολυτελές περιβάλλον.

    Τα διαστημικά μπαλόνια της Zephalto, γεμάτα με ήλιο ή υδρογόνο, θα απογειώνονται από τη Γαλλία και θα ανεβαίνουν στα 25 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της γης, στη στρατόσφαιρα, σε μιάμιση ώρα. Μόλις φτάσουν στο μέγιστο υψόμετρο, τα μπαλόνια θα μένουν εκεί για τρεις ώρες, ενώ η κάθοδος θα διαρκεί μιάμιση ώρα ακόμη.

    A post shared by Zephalto (@zephalto)

    «Επιλέξαμε τα 25 χιλιόμετρα γιατί σε αυτό το ύψος βρίσκεσαι στο σκοτάδι του διαστήματος, με το 98% της ατμόσφαιρας από κάτω σου, επομένως μπορείς να απολαύσεις την καμπυλότητα της Γης. Είσαι στο σκοτάδι του διαστήματος, αλλά χωρίς την εμπειρία της μηδενικής βαρύτητας», δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρείας Zephalto και μηχανικός αεροναυπηγικής Vincent Farret d’Asties στο Bloomberg.

    Το εσωτερικό του διαστημικού μπαλονιού θα σχεδιαστεί από τον Joseph Dirand και θα είναι μινιμαλιστικής αισθητικής για να μην αποσπά την προσοχή από τη θέα. Ο Γάλλος σχεδιαστής είναι υπεύθυνος για τα καταστήματα Balmain και Givenchy στο Παρίσι, καθώς και για τα κομψά εστιατόρια Loulou και Monsieur Bleu.

    A post shared by Zephalto (@zephalto)

    Κάθε πτήση θα έχει μόνο έξι άτομα, συν δύο πιλότους και πλήρωμα. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν γεύματα επιπέδου Michelin και κρασί. Επίσης, θα παρέχεται WiFi, έτσι ώστε οι επιβάτες να μπορούν να μοιραστούν την εμπειρία τους στα social media.

    Τέλος, οι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν με έναν ψυχολόγο πριν από την πτήση. «Χρειάζεται ψυχολογική προετοιμασία», εξηγεί ο Farret d'Astiès. «Γνωρίζουμε από τους 600 ανθρώπους που έχουν πάει πάνω από αυτό το υψόμετρο ότι το να βλέπεις τη Γη στο σκοτάδι είναι μια εμπειρία που μπορεί να είναι συναισθηματική».

    Η Zephalto σχεδιάζει 60 πτήσεις το χρόνο. Η ομάδα έχει ήδη πραγματοποιήσει τρεις δοκιμαστικές πτήσεις με πιλότους, αλλά κανένα μπαλόνι δεν έχει φτάσει ακόμη στο ύψος των 25 χλμ. Όταν ολοκληρωθούν όλες οι δοκιμές, το διαστημικό μπαλόνι της Zephalto θα λάβει πιστοποίηση αεροπορικής εταιρείας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider