Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 12.4°C
    Clouds

    7 tips για να βγάζετε τέλειες φωτογραφίες στα ταξίδια σας

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    7 tips για να βγάζετε τέλειες φωτογραφίες στα ταξίδια σας

    Με αυτούς τους τρόπους θα απογειώσετε τις ταξιδιωτικές - και όχι μόνο - φωτογραφίες σας

    Σε ποιον δεν αρέσει να βγάζει φωτογραφίες στις διακοπές του; Πώς μπορούμε όμως να βγάλουμε πραγματικά ωραίες φωτογραφίες που όλοι θα ζηλεύουν; Για την τέλεια λήψη, δεν χρειάζονται κόλπα. Κάποιες έξυπνες τεχνικές θα σας αποδείξουν ότι ένα κλικ δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο! Παρακάτω έχουμε 7 tips για να βγάζετε τέλειες φωτογραφίες στα ταξίδια σας.

    Η Χρυσή Ώρα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το φως είναι το παν στη φωτογραφία. Αν πετύχετε την κατάλληλη ώρα της ημέρας δεν θα χρειαστεί να βάλετε ούτε φίλτρο. Οι καλύτερες ώρες για υπέροχες φωτογραφίες είναι λίγο μετά την ανατολή και πριν τη δύση του ηλίου (η «Χρυσή Ώρα»). Υπάρχει πιο μαλακός φωτισμός, πιο ζεστά χρώματα και πιο απαλές σκιές. Φροντίστε όμως να είστε σύντομοι γιατί το φως χάνεται γρήγορα.

    Ο κανόνας των τρίτων

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Χωρίστε νοητά το κάδρο σας σε τρία ίσα μέρη οριζοντίως και τρία ίσα μέρη καθέτως. Προσπαθήστε να βάλετε κάτι ενδιαφέρον σε τουλάχιστον ένα από τα σημεία στα οποία οι γραμμές τέμνονται. Όταν βάζετε κάτι έξω από το κέντρο της εικόνας, θα δείτε ότι οι φωτογραφίες γίνονται πιο ενδιαφέρουσες.

    Δείτε το κλισέ με άλλο μάτι

    Αντί να βγάλετε την κλασική (και βαρετή) φωτογραφία ενός τοπίου ή μνημείου που υπάρχει παντού, προσπαθήστε η εικόνα σας να έχει κάτι διαφορετικό, κάτι που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί. Παρατηρήστε καλά το θέμα σας. Ψάξτε για μικρές λεπτομέρειες, πειραματιστείτε με διάφορες οπτικές γωνίες και αν μπορείτε βάλτε στο παιχνίδι γραμμές και καμπύλες.

    Πείτε μια ιστορία με τη φωτογραφία σας

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Οι ταξιδιωτικές φωτογραφίες σου δίνουν την ευκαιρία να πεις ενδιαφέρουσες ιστορίες. Να είστε πάντα έτοιμοι για ένα αυθόρμητο στιγμιότυπο. Δημιουργήστε λίγο μυστήριο και αφήστε κάποια πράγματα στη φαντασία των άλλων έτσι ώστε να αναρωτιούνται για την ιστορία πίσω από τη φωτογραφία. Και μην ξεχνάτε ότι το ανθρώπινο στοιχείο προσθέτει πάντα ενδιαφέρον στις φωτογραφίες. Προσπαθήστε να βάλετε μέσα στο κάδρο σας ντόπιους στις μικρές καθημερινές τους στιγμές.

    Μη φοβηθείτε να χαθείτε

    Μερικά από τα καλύτερα πράγματα σε ένα ταξίδι συμβαίνουν όταν ξεφεύγεις για λίγο από τα προγραμματισμένα και αφήνεις τον εαυτό σου να χαθεί στον τόπο που έχεις επισκεφθεί, σε μια γειτονιά, σε ένα δρομάκι που οδηγεί σε μια ήσυχη πλατεία. Και κάπως έτσι βγάζεις τις καλύτερες και πιο αξιομνημόνευτες φωτογραφίες.

    Τραβήξτε πολλές φωτογραφίες

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Την τέλεια φωτογραφία δεν θα την πετύχετε με την πρώτη. Τραβήξτε πολλές φωτογραφίες για να διαλέξετε την καλύτερη στο τέλος.

    Χρησιμοποιήστε σωστά τις εφαρμογές επεξεργασίας

    Όλοι επεξεργάζονται τις φωτογραφίες τους. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές επεξεργασίας εικόνων που σου δίνουν τη δυνατότητα να παίξεις με τον φωτισμό, την αντίθεση και πολλές ακόμη λεπτομέρειες. Βρείτε ένα στυλ που σας ταιριάζει και φροντίστε να το διατηρήσετε σε όλες τις φωτογραφίες σας. Προσοχή, όμως, στην κατάχρηση! Οι υπερβολές δεν ταιριάζουν σε μια τέλεια φωτογραφία.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider