Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 15.4°C
    Clear

    Οινοτουρισμός: Οι 4 περιοχές της Ελλάδας που ξεχωρίζουν

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Οινοτουρισμός: Οι 4 περιοχές της Ελλάδας που ξεχωρίζουν

    H Ελλάδα ένας από τους πλέον υποσχόμενους οινοτουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως - Ποιες περιοχές της Ελλάδας ξεχωρίζουν στο οινικό περιβάλλον

    H Ελλάδα είναι ένας από τους πιο υποσχόμενους και ανερχόμενους οινοτουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως σημειώνει σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο José Antonio Vidal ιδρυτής - πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Παγκοσμίου Οργανισμού Οινοτουρισμού (GWTO) τονίζοντας ότι η χώρα μας διαθέτει περισσότερες από 300 ποικιλίες δικών της σταφυλιών και αμπελώνες 150.000 εκταρίων περίπου. Μάλιστα ο κ. Vidal κάνει λόγο για 4 περιοχές που ξεχωρίζουν στο ελληνικό οινικό περιβάλλον και αναφέρει τις εξής:

    1. Βόρεια: Ήπειρος, Μακεδονία και Θράκη
    2. Νησιά του Αιγαίου: Σαντορίνη, Σάμος και Λήμνος
    3. Στερεά Ελλάδα: Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία και Αττική
    4. Νότια Ελλάδα: Κρήτη, Πελοπόννησος και Κεφαλονιά

    Στο μεταξύ για την περαιτέρω ανάπτυξη του οινικού τουρισμού στην Ελλάδα ο José Antonio Vidal συνιστά την δημιουργία «επώνυμων περιοχών» (destinaition Brands), όπως και ένταση των επικοινωνιακών εκστρατειών της χώρας γύρω από τον οινοτουρισμό, μέσω των εκδηλώσεων του Παγκοσμίου Οργανισμού Οινοτουρισμού. Σε κάθε περίπτωση ο κ.Vidal προτείνει τη δημιουργία Ελληνικού Οινοτουριστικού Συνδέσμου.

    Ο GWTO, όπως εξηγεί, συμβουλεύει για το συνεταιριστικό μοντέλο που απαιτείται σε κάθε περίσταση, σύμφωνα πάντα με τις ιστορίες επιτυχίας που έχουν πετύχει άλλες χώρες. Στην συνέντευξη του ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Οργανισμού Οινοτουρισμού δίνει το στίγμα του οινοτουρισμού στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία και γενικότερα τι αναζητάει ο ταξιδιώτης που ενδιαφέρεται για την κουλτούρα του κρασιού.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider