Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Κέρκυρα
    Thu 17.8°C
    Clouds

    Κέρκυρα: Η αρχοντική των Επτανήσων

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Κέρκυρα: Η αρχοντική των Επτανήσων

    Το Travel by Reader.gr σας ταξιδεύει στους κορυφαίους προορισμούς για το 2022 με την AEGEAN

    Αρχοντική και κοσμπολίτισσα, η Κέρκυρα είναι αγαπημένος προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές και όχι μόνο, μαγεύοντας κάθε επισκέπτη με τη βενετσιάνικη αύρα, την ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική, την υπέροχη φύση και τις ξεχωριστές γεύσεις της. Το νησί των Φαιάκων πάντοτε προκαλούσε τις αισθήσεις. Βενετοί, Γάλλοι και Άγγλοι κυριάρχησαν στο νησί, αφήνοντας τη δική τους κληρονομιά στην αρχιτεκτονική, τα αξιοθέατα και τη γαστρονομία.

    Κλείστε θέση για την Κέρκυρα με την AEGEAN και ετοιμάστε για ένα ταξίδι γεμάτο ανακαλύψεις και ενδιαφέρουσες περιηγήσεις.

    Κέρκυρα: Η αρχοντική των Επτανήσων
    Η Μονή Βλαχερνών και το Ποντικονήσι (πηγή: Shutterstock)

    Γιατί να πάτε

    Η Κέρκυρα έχει όλο το «πακέτο» και είναι ιδανική για όσους δεν αρκούνται στα λίγα. Πολλά τα πρόσωπα του νησιού, πολλές και οι επιλογές για τον ταξιδιώτη. Μία από τις ωραιότερες παλιές πόλεις της Ελλάδας, όμορφα ορεινά χωριά και παραθαλάσσιες γωνιές για βόλτες, πληθωρική γαστρονομία και παραλίες για κάθε γούστο, δημιουργούν ένα μοναδικό μωσαϊκό εμπειριών σε έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας.

    Τα top αξιοθέατα

    Η πανέμορφη Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, που ανακηρύχθηκε από την UNESCO παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, είναι ένας κόσμος από μόνη της. Ένας κόσμος που σε στέλνει σε διαφορετικές εποχές σε κάθε σου βήμα. Ξεκινήστε την περιήγησή σας από την τεράστια πλατεία Σπιανάδα και απολαύστε έναν χαλαρό περίπατο στο πολυφωτογραφημένο πεζόδρομο του Λιστόν με τα καφέ κάτω από τις μεγάλες τοξωτές στοές. Είναι το σημείο που ενώνει το παρελθόν με το παρόν της Κέρκυρας, την πλούσια ιστορία με την ενέργεια του νησιού. Μπείτε σε ένα καντούνι για να χαθείτε στον ατμοσφαιρικό λαβύρινθο του Καμπιέλο, της παλαιότερης γειτονιάς της πόλης, και όπου σας βγάλει!

    Κέρκυρα: Η αρχοντική των Επτανήσων
    Πανοραμική άποψη της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας (πηγή: Shutterstock)

    Επιβάλλεται η επίσκεψη και στα δύο επιβλητικά φρούρια της πόλης: το Παλαιό Φρούριο χτισμένο πάνω σε χερσόνησο, στα ανατολικά της Σπιανάδας (ανηφορίστε μέχρι την κορυφή για να βγάλετε την πιο όμορφη πανοραμική φωτογραφία της πόλης) και το Νέο Φρούριο που δεσπόζει πάνω από το παλιό λιμάνι της Κέρκυρας.

    Το ξέρατε ότι η Κέρκυρα έχει Μουσείο Ασιατικής Τέχνης; Στεγάζεται στο Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, στη βόρεια πλευρά της Σπιανάδας και είναι το μοναδικό στην Ελλάδα αποκλειστικά αφιερωμένο στην τέχνη και στις αρχαιότητες της Ασίας.

    Συνεχίζοντας τη βόλτα σας έξω από την παλιά πόλη, περπατώντας κατά μήκος του κόλπου της Γαρίτσας θα φτάσετε στο Μον Ρεπό με τα θερινά βασιλικά ανάκτορα και τους ολάνθιστους κήπους. Λίγο πιο περά, στην περιοχή Κανόνι, θα βρεθείτε μπροστά στη διασημότερη καρτ ποσταλ του νησιού, την εκκλησία της Παναγίας των Βλαχερνών με το ξακουστό Ποντικονήσι στο βάθος.

    Δεν γίνεται να φύγετε από το νησί χωρίς να επισκεφθείτε το θρυλικό Αχίλλειο, το παλάτι που έχτισε η αυτοκράτειρα της Αυστρίας Ελισάβετ, η θρυλική Σίσσυ, κοντά στο χωριό Γαστούρι. Στους υπέροχους κήπους του θα δείτε και το άγαλμα του Αχιλλέα τη στιγμή που έχει χτυπηθεί από βέλος στη φτέρνα.

    Τα πιο γραφικά χωριά

    Κέρκυρα: Η αρχοντική των Επτανήσων
    Ο Αφιώνας (πηγή: Shutterstock)

    Η Παλιά Περίθεια είναι ένα από τα πιο γνωστά χωριά του κερκυραϊκού βορρά, πετρόχτιστο και ατμοσφαιρικό, με ερειπωμένα αρχοντικά και ταβέρνες που σερβίρουν ντόπιες σπεσιαλιτέ. Στη βόρεια πλευρά της Κέρκυρας, πολύ όμορφο ορεινό χωριό με πλούσια βλάστηση και παραδοσιακά σπίτια, είναι το Σωκράκι. Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε τον Αφιώνα με τα πολύχρωμα σπίτια, τους Περουλάδες που έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέος οικισμός, τους γραφικούς Λάκωνες με την εντυπωσιακή θέα στους όρμους της Παλαιοκαστρίτσας, τους Δουκάδες με τις φημισμένες ταβέρνες, τον Πέλεκα (δείτε το ηλιοβασίλεμα από το «Θρόνο του Κάιζερ»), αλλά και τον Χλωμό και τον Άγιο Ματθαίο στα νότια.

    Οι ωραιότερες παραλίες

    Κέρκυρα: Η αρχοντική των Επτανήσων
    Η Παλαιοκαστρίτσα (πηγή: Shutterstock)

    Το νησί είναι μεγάλο και έχει αμέτρητες παραλίες. Μη χάσετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε στις πανέμορφες παραλίες της Παλαιοκαστρίτσας, να απολαύσετε τον ήλιο στην πολυσύχναστη αμμουδιά της Γλυφάδας και να βουτήξετε στο πολυφωτογραφημένο Canal d’ Amour με τα γλυπτά δαντελωτά βράχια. Η μικρή αμμουδιά της Μυρτιώτισσας (προσελκύει γυμνιστές και φυσιολάτρες), οι μεγάλες και αμμώδεις παραλίες Άγιος Γεώργιος Πάγων, Αρίλλας και Αϊ-Γόρδης, οι μαγευτικοί κολπίσκοι από το Νησάκι ως την Κασσιόπη, η διπλή παραλία Πόρτο Τιμόνι και οι απέραντες αμμουδιές του Ίσσου και του Χαλικούνα με τους εξωτικούς αμμόλοφους στα νότια του νησιού, είναι μερικές ακόμη παραλίες που δεν πρέπει να λείπουν από τη λίστα σας.

    Κέρκυρα: Η αρχοντική των Επτανήσων
    Το Κανάλι της Αγάπης ή αλλιώς Canal d’ Amour (πηγή: Shutterstock)

    Μυστικά από ντόπιους

    Επισκεφθείτε τη λιμνοθάλασσα των Κορισσίων, έναν σπάνιο υδροβιότοπο στα νότια του νησιού, για να κάνετε πεζοπορία στο κεδροδάσος και τους αμμόλοφους. Ο Μέγας Xορός στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού είναι μια παραλία που λίγοι γνωρίζουν. Εκτείνεται σε κάτι παραπάνω από τρία χιλιόμετρα, έχει χρυσαφένιο άμμο και είναι ιδανική για πιο ήσυχες βουτιές. Επίσης, στο νότιο άκρο της Κέρκυρας, σε απόσταση 50 χλμ. από την πόλη, θα συναντήσετε μια πανέμορφη, παρθένα παραλία: ο Αρκουδίλας, κάτω από το ομώνυμο δάσος, είναι ένας πραγματικός παράδεισος.

    Οι γεύσεις

    Η κερκυραϊκή κουζίνα θα ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς καλοφαγάδες. Μη φύγετε από το νησί αν δεν δοκιμάσετε παστιτσάδα (χοντρά μακαρόνια με κοκκινιστό κόκορα ή μοσχάρι), σοφρίτο (λεπτές φέτες τηγανισμένου μοσχαρίσιου κρέατος με άσπρη σάλτσα) και μπουρδέτο (σκορπιός ή μπακαλιάρος με κόκκινη σάλτσα ντομάτας με κοκκινοπίπερο). Αναζητήστε επίσης το τοπικό αναψυκτικό τσιτσιμπύρα και το νούμπουλο, ένα είδος προσούτο.

    Κοντινές εξορμήσεις

    Αν έχετε διάθεση για μια απόδραση σε ένα ακόμη νησί, από την Κέρκυρα μπορείτε να μεταβείτε στους γειτονικούς Παξούς, έναν από τους πιο εντυπωσιακούς προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές στο Ιόνιο. Αν πάλι θέλετε απόλυτη χαλάρωση και ηρεμία, τότε πάρτε το καραβάκι για να αποδράσετε στα Διαπόντια Νησιά, στα βορειοδυτικά της Κέρκυρας. Οι Οθωνοί, η Ερείκουσα και το Μαθράκι διαθέτουν υπέροχη φύση και ανέγγιχτες παραλίες.

    Πώς να πάτε

    Κλείστε εισιτήριο εδώ για να πετάξετε στην Κέρκυρα με την AEGEAN!

    Δείτε το αφιέρωμα με τους κορυφαίους προορισμούς του μήνα

    Η Παλιά Πόλη της Κέρκυρας (πηγή: Shutterstock)
    Η Παλιά Πόλη της Κέρκυρας (πηγή: Shutterstock)
    To Παλαιό Φρούριο (πηγή: Shutterstock)
    To Παλαιό Φρούριο (πηγή: Shutterstock)
    Το Λιστόν (πηγή: Shutterstock)
    Το Λιστόν (πηγή: Shutterstock)
    Οι Λάκωνες (πηγή: Shutterstock)
    Οι Λάκωνες (πηγή: Shutterstock)
    Η Παλιά Περίθεια (πηγή: Shutterstock)
    Η Παλιά Περίθεια (πηγή: Shutterstock)
    Η παραλία Πόρτο Τιμόνι (πηγή: Shutterstock)
    Η παραλία Πόρτο Τιμόνι (πηγή: Shutterstock)
    Ο Άγιος Γεώργιος Πάγων (πηγή: Shutterstock)
    Ο Άγιος Γεώργιος Πάγων (πηγή: Shutterstock)
    Η Κασσιόπη (πηγή: Shutterstock)
    Η Κασσιόπη (πηγή: Shutterstock)

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider