Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 19.6°C
    Clouds

    Ερμιόνη: Απόδραση στην «πόλη - νησί» της Πελοποννήσου

    ΑΡΓΟΛΙΔΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ερμιόνη: Απόδραση στην «πόλη - νησί» της Πελοποννήσου

    Χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε μια μακρόστενη πευκόφυτη χερσόνησο, η Ερμιόνη Αργολίδας είναι μια ιδανική επιλογή για να ξεφύγετε από την καθημερινότητα. Το λιμάνι, τα παραδοσιακά σπίτια και τα πλακόστρωτα σοκάκια θα σας δώσουν την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε νησί

    Σε διάστημα δύο περίπου ωρών από την Αθήνα μπορείτε να βρεθείτε σε ένα «νησί» στη στεριά που θα σας μεταφέρει σε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό για να αλλάξετε τον αέρα σας. Ο λόγος για την Ερμιόνη, τη γραφική παραθαλάσσια κωμόπολη της νοτιανατολικής της Αργολίδας, 85 χλμ. νοτιοανατολικά του Ναυπλίου.

    Η προνομιακή της θέση, σε μια χερσόνησο στην άκρη της Αργολίδας, την κάνει να μοιάζει με νησί και αυτό είναι ένα από τα μεγάλα της πλεονεκτήματα. Με εύκολη πρόσβαση από την Αθήνα (2 με 2,5 ώρες οδικώς ή 2 ώρες με ιπτάμενο δελφίνι από τον Πειραιά), η Ερμιόνη αποτελεί έναν όμορφο προορισμό για μια σύντομη απόδραση.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ερμιόνη Αργολίδας: Σαν νησί στη στεριά

    travelgo.gr
    Η Ερμιόνη είναι χτισμένη αμφιθεατρικά και αγκαλιάζεται διπλά από την θάλασσα (πηγή: Shutterstock)

    Ιστορία, παράδοση, φυσική ομορφιά και έντονο νησιωτικό χρώμα συνδυάζονται μοναδικά στην Ερμιόνη Αργολίδας. Η γραφική κωμόπολη είναι χτισμένη δίπλα σε ένα πευκόφυτο ακρωτήριο, ενώ απέναντί της βρίσκονται το νησάκι Δοκός και η Ύδρα. Η θάλασσα που την αγκαλιάζει από δύο πλευρές σχηματίζει στα βόρεια το λιμάνι και στα νότια τα Μανδράκια, γεμάτα ταβερνάκια, καφέ και μπαρ.

    travelgo.gr
    Μια πόλη με νησιωτική αύρα (πηγή: Shutterstock)

    Ξεκινώντας τη βόλτα σας από το λιμάνι της Ερμιόνης, μέσα σε λίγα λεπτά θα φτάσετε στα πλακόστρωτα σοκάκια με τα παραδοσιακά σπίτια. Κάντε μια στάση στον μητροπολιτικό ναό των Ταξιαρχών του 15ου αιώνα (εδώ ορκίστηκαν τα μέλη της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης την 1 Φεβρουαρίου 1827) και ενδιαφέροντα μουσεία (Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο και Μουσείο Παιχνιδιών).

    travelgo.gr
    Στο ανατολικό άκρο της πόλης βρίσκεται το πευκόφυτο άλσος Μπίστι (πηγή: Shutterstock)

    Στην άκρη της μικρής χερσονήσου υπάρχει ένα δασάκι, το Μπίστι, όπου μπορείτε να περπατήσετε στη σκιά των πεύκων κατά μήκος των μυκηναϊκών τειχών και των ερειπίων αρχαίων ναών έως τους ορμίσκους, από τους οποίους μπορείτε να βουτήξετε στη θάλασσα. Απέναντι από το λιμάνι, στο λόφο Κρόθι βρίσκεται το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Γερασίμου. Αξίζει να βρεθείτε εκεί την ώρα του ηλιοβασιλέματος για να απολαύσετε μια μαγευτική θέα της πόλης.

    Τι να κάνετε στην Ερμιόνη

    travelgo.gr
    Το εκκλησάκι του Αγίου Γερασίμου (πηγή: Shutterstock)
    • Δοκιμάστε θαλασσινούς μεζέδες στις ψαροταβέρνες και τα ουζερί της πόλης. Η Ερμιόνη φημίζεται για τα ψάρια και τα θαλασσινά της, τα οποία αλιεύονται καθημερινά από ντόπιους ψαράδες.
    • Περπατήστε στο υπέροχο δάσος Μπίστι στη «μύτη» της χερσονήσου. Κάντε μια στάση να θαυμάσετε τον κατάλευκο μύλο, τα ερείπια των ναών της Αθηνάς και του Ποσειδώνα, τμήμα των κυκλώπειων τειχών, καθώς και ίχνη από τα φημισμένα εργαστήρια επεξεργασίας πορφύρας.
    • Ανηφορίστε μέχρι το λόφο Κρόθι με το εκκλησάκι του Αγίου Γεράσιμου για απολαύσετε τη θέα στη χερσόνησο της Ερμιόνης.
    • Αν σας αρέσουν οι περιπατητικές διαδρομές, μπορείτε να διασχίσετε το μικρό φαράγγι του Καταφυκιού, το οποίο συνδέει την Ερμιόνη με το γειτονικό χωριό Φούρνοι. Θα δείτε μοναδικές εικόνες, πλούσια βλάστηση, βράχους, σπηλιές και το εκκλησάκι του Αη Νικόλα χτισμένο από το 1740.
    • Επισκεφθείτε τη Μονή των Αγίων Αναργύρων (2 χλμ. δυτικά της πόλης) με τις τοιχογραφίες της κρητικής σχολής του 17ου αιώνα και τις υπέροχες βυζαντινές εικόνες. Χτισμένο τον 14ο αιώνα, πάνω στα ερείπια του αρχαίου ναού του Ασκληπιού, το μοναστήρι φημίζεται για τις ιαματικές πηγές του και την αξιόλογη βιβλιοθήκη του.
    • Επισκεφθείτε το παραθαλάσσιο χωριό της Θερμησίας με το επιβλητικό ενετικό κάστρο του 12ου αιώνα στο λόφο και την ομώνυμη λιμνοθάλασσα που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους βιοτόπους της περιοχής.
    • Κολυμπήστε στις παραλίες της περιοχής. Η Κουβέρτα, η Πετροθάλασσα, το Σεντόνι, η Δάρδιζα και οι παραλίες γύρω από το Μπίστι ικανοποιούν κάθε γούστο.
    • Από την Ερμιόνη μπορείτε να οργανώσετε ολοήμερες εκδρομές σε κοντινούς προορισμούς όπως οι Σπέτσες, η Ύδρα, το Ναύπλιο, το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών.
    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider