Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 17.2°C
    Clear

    Τα 10 πιο δημοφιλή μνημεία της UNESCO σύμφωνα με το Instagram

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Τα 10 πιο δημοφιλή μνημεία της UNESCO σύμφωνα με το Instagram

    Από τη Ρώμη και τη Βουδαπέστη μέχρι το Ρίο ντε Τζανέιρο, αυτά είναι τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO με τις περισσότερες δημοσιεύσεις στο Instagram το 2021

    Υπάρχουν πάνω από 1.000 μέρη στον κόσμο - από μεμονωμένα κτίσματα μέχρι ολόκληρες πόλεις, φυσικές τοποθεσίες και νησιά - που η UNESCO έχει ανακηρύξει Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Η επίσκεψη σε αυτά είναι εμπειρία ζωής για πολλούς ταξιδιώτες.

    Πρόσφατα η βρετανική εταιρεία Design Bundles έδωσε στη δημοσιότητα τα πιο… Instagrammed Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, αφού εξέτασε τα 145 πιο δημοφιλή σε όλο τον κόσμο και ανέλυσε τον αριθμό των δημοσιεύσεων στο Instagram που σχετίζονται με καθένα από αυτά τη χρονιά που μας πέρασε. Ακολουθεί η λίστα με τα 10 πιο δημοφιλή μνημεία της UNESCO για το 2021 σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας που δημοσιεύει το Forbes.

    Διαβάστε ακόμη:

    UNESCO: Τα 10 πιο δημοφιλή μνημεία στο Instagram

    1. Ιστορικό Κέντρο Ρώμης, Ιταλία (61.244.436 tags στο Instagram)

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Αιώνια Πόλη είναι μια πόλη – αξιοθέατο που κλέβει την καρδιά εκατομμυρίων επισκεπτών κάθε χρόνο. Το ιστορικό κέντρο της Ρώμης είναι ένας απέραντος αρχαιολογικός χώρος με μνημεία εξαιρετικής ομορφιάς και σπουδαία μουσεία.

    2. Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία (45.039.569)

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Ρίο Ντε Τζανέιρο κηρύχτηκε από την UNESCO, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς για το αστικό και παραθαλάσσιο τοπίο του. Η θεαματική φυσική του θέση, το γιγάντιο άγαλμα του Χριστού, οι παραλίες Ιπανέμα, Λεμπλόν και Κόπα Καμπάνα αλλά και το δάσος Τιχούκα, αποτελούν λίγα παραδείγματα για την κατάκτηση του τίτλου.

    3. Η Βενετία και η λιμνοθάλασσα της, Ιταλία (25.755.922 )

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Βενετία δεν μοιάζει με κανένα άλλο μέρος στον κόσμο. Τα 117 νησάκια που ενώνονται με περίπου 410 γέφυρες συνθέτουν έναν μοναδικό ταξιδιωτικό προορισμό. Ολόκληρη η πόλη είναι καταγεγραμμένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς μαζί με τη λιμνοθάλασσά της.

    4. Κίεβο, Ουκρανία (21.914.502)

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, οι λάτρεις της Ιστορίας και της αρχιτεκτονικής θα ενθουσιαστούν με το αρχιτεκτονικό σύνολο του καθεδρικού ναού της Αγίας Σοφίας και του μοναστηρίου της Κιέβου - Πετσέρσκα Λαύρας, που από το 1990 ανήκουν στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

    5. Ιστορικό Κέντρο Φλωρεντίας, Ιταλία (21.516.815)

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Συνυφασμένη με την Αναγέννηση, την τέχνη, τον ρομαντισμό και την αισθητική, η Φλωρεντία είναι ένα μεγάλο και ζωντανό υπαίθριο μουσείο. Το ιστορικό κέντρο της, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, «ξεχειλίζει» από μοναδικά αριστουργήματα τέχνης και αρχιτεκτονικής.

    6. Ιστορικό Κέντρο Πράγας, Τσεχία (17.731.077)

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Από το 1992, το ιστορικό κέντρο της Πράγας ανήκει στον κατάλογο μνημείων της UNESCO. Το ιδιαίτερο μείγμα μπαρόκ και γοτθικής αρχιτεκτονικής, η άκρως ατμοσφαιρική Παλιά Πόλη, η εμβληματική γέφυρα του Καρόλου, το παραμυθένιο κάστρο, οι πύργοι και οι εκκλησίες συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό για ατελείωτες βόλτες.

    7. Βουδαπέστη, Ουγγαρία (14.665.910)

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η κεντρική περιοχή της Βουδαπέστης κατά μήκος του ποταμού Δούναβη αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και διαθέτει πολλά μνημεία κλασικής αρχιτεκτονικής, όπως το Ουγγρικό Κοινοβούλιο και το Κάστρο της Βούδας.

    8. Μπραζίλια, Βραζιλία (13.277.931)

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η πρωτεύουσα της Βραζιλίας είναι διάσημη για τη μοντέρνα και τολμηρή αρχιτεκτονική της. Άρχισε να χτίζεται το 1956 και εγκαινιάστηκε 41 μήνες αργότερα, τον Απρίλιο του 1960. Το κέντρο της πόλης είναι μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

    9. Ιστορικό Κέντρο Αγίας Πετρούπολης, Ρωσία (11.987.336)

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η «πρωτεύουσα του Βορρά» της Ρωσίας, Αγία Πετρούπολη, αποκαλείται συχνά και «Βενετία του Βορρά» χάρη στα δαιδαλώδη κανάλια της και τα πανέμορφα μπαρόκ και νεοκλασικά κτήρια που κοσμούν το κέντρο της. Η UNESCO έχει ανακηρύξει ολόκληρο το κέντρο και πολλά προάστια της πόλης ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

    10. Κίτο, Εκουαδόρ (9.854.551)

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Κίτο είναι η πρωτεύουσα του Ισημερινού. Χτισμένη σε υψόμετρο 2.850 μέτρων, είναι η δεύτερη πιο ορεινή πρωτεύουσα του κόσμου μετά την πρωτεύουσα της Βολιβίας, Λα Πας. Το 1978 η UNESCO περιέλαβε την πόλη του Κίτο στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

    Διαβάστε ακόμη:

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider