Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 19.1°C
    Clear

    Ρουμανία: Το κάστρο του Δράκουλα προσφέρει εμβόλια κατά του κορονοϊού στους επισκέπτες

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ρουμανία: Το κάστρο του Δράκουλα προσφέρει εμβόλια κατά του κορονοϊού στους επισκέπτες

    Σε εμβολιαστικό κέντρο έχει μετατραπεί το κάστρο του Κόμη Δράκουλα, ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Ρουμανίας, δίνοντας τη δυνατότητα τους επισκέπτες να συνδυάσουν τον εμβολιασμό με δωρεάν ξενάγηση στο κάστρο

    Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκαν στη Ρουμανία τόσο για να ενθαρρύνουν όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού όσο και για να προσελκύσουν τουρίστες στη χώρα. Το διάσημο κάστρο Μπραν- γνωστό και ως κάστρο του κόμη Δράκουλα- στην Τρανσυλβανία μετατράπηκε πριν από λίγες μέρες σε εμβολιαστικό κέντρο και για κάθε Σαββατοκύριακο του Μαΐου, οι επισκέπτες του θα μπορούν να εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού με το εμβόλιο της Pfizer, χωρίς να χρειάζεται να κλείσουν ραντεβού. Μάλιστα, οι επισκέπτες που θα εμβολιαστούν θα κερδίσουν ως μπόνους δωρεάν είσοδο στην έκθεση του κάστρου με τα 52 μεσαιωνικά όργανα βασανισμού.

    travelgo.gr
    Το κάστρο Bran είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ρουμανίας (πηγή: Shutterstock)

    Όπως αναφέρει το CNN, στη Ρουμανία έχουν καταγραφεί περισσότερα από ένα εκατομμύριο κρούσματα και σχεδόν 29.000 θάνατοι από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Τον Απρίλιο, μια έρευνα της εταιρείας Globsec έδειξε ότι οι Ρουμάνοι είχαν τη μικρότερη προθυμία να εμβολιαστούν μεταξύ των ανατολικών μελών της Ε.Ε.

    Ο θρύλος του Κόμη Δράκουλα και το Κάστρο Μπραν

    travelgo.gr
    To κάστρο του Κόμη Δράκουλα βρίσκεται μέσα σε ένα ειδυλλιακό τοπίο κοντά στο χωριό Μπραν (πηγή: Shutterstock)

    Από το 1897, όταν ο Ιρλανδός συγγραφέας Μπραμ Στόκερ έγραψε το διάσημο μυθιστόρημά του «Δράκουλας», εκατομμύρια άνθρωποι αναζητούν τα ίχνη του αιμοσταγούς κόμη στην Τρανσυλβανία. Ο διάσημος ήρωάς του βασίζεται σε μια ιστορική προσωπικότητα, στον Κόμη Βλαντ Ντράκουλα ή Τσέπες, ο οποίος έζησε από το 1431 ως το 1476. Έγινε ηγεμόνας της Βλαχίας και έμεινε στην ιστορία για τη σκληρότητα με την οποία αντιμετώπιζε τους εχθρούς του. «Dracula» στα ρουμανικά σημαίνει «Ο γιος του Dracul», δηλαδή του «δράκου»- ή του «διαβόλου», σε μια άλλη ανάγνωση της ρουμανικής γλώσσας.

    travelgo.gr
    Το κάστρο Bran κατασκευάστηκε τον 13ο αιώνα και σήμερα λειτουργεί ως μουσείο (πηγή: Shutterstock)

    Το επιβλητικό Kάστρο Bran, που απέκτησε τη φήμη του «Κάστρου του Κόμη Δράκουλα», είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ρουμανίας. Υπολογίζεται πως πάνω από μισό εκατομμύριο επισκέπτες περνούν από εδώ κάθε χρόνο. Βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Τρανσυλβανίας και Βλαχίας, κοντά στο χωριό Μπραν, σε απόσταση 175 χλμ. από το Βουκουρέστι και 30 χλμ. από το Μπρασόβ. To κάστρο κατασκευάστηκε τον 13ο αιώνα από Τεύτονες Ιππότες και σήμερα λειτουργεί ως μουσείο.

    Βρίσκεται μέσα σε ένα ειδυλλιακό τοπίο με πολύ πράσινο και διαθέτει πολλά δωμάτια με αντίκες, εσωτερική αυλή και σημεία με εντυπωσιακή θέα. Αξίζει να αναφερθεί πως στην πραγματικότητα ο Vlad Tepes δεν έμεινε ποτέ στο Bran- το χρησιμοποιούσε μάλλον ως ορμητήριο για τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις. Θεωρείται πως η πραγματική κατοικία του ήταν το απομονωμένο κάστρο Poenari σε μια ορεινή περιοχή της Βλαχίας.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider